Jump to content
Alecswtzu

Meserii care te îmbolnăvesc de cancer pulmonar

Recommended Posts

Meserii care te îmbolnăvesc de cancer pulmonar

Deşi fumatul rămâne principala cauză a cancerului de plămâni, s-a constatat că, în proporţie de 5%, boala poate fi provocată de tipul ocupaţiei.

Dario Consonni, de la fundaţia IRCCS din Milano, şi colegii săi au realizat un studiu ale cărui rezultate au arătat că la originea a cinci procente din îmbolnăvirile de cancer la plămâni se află agenţii chimici şi alte substanţe inhalate de persoane, involuntar, în timpul serviciului.

Studiul italienilor, publicat în American Journal of Epidemiology, a avut în vedere legătura dintre îmbolnăvirile de cancer la plămâni a 2.100 de indivizi şi serviciile acestora, despre care se spune că pot provoca respectiva boală.

12 procente dintre bărbaţii bolnavi au avut meserii care implicau, în timp, riscul de dezvoltare a cancerului pulmonar, majoritatea fiind mineri, muncitori în oţelărie sau constructori, arată cercetătorii. Însă, din rândul celor mai riscante joburi fac parte, pe loc fruntaş, aceea de lucător în ceramică, de zidar, precum şi cea de lucrător cu metalele neferoase.

În şirul meseriilor periculoase pentru plămâni sunt înscrise aceea de tăbăcar, sticlar şi sudor, însă, din fericire, numărul persoanelor care le practică este din ce în ce mai mic.

În plus, din cele 385 de femei implicate în studiu, numai trei dintre cele bolnave de cancer şi două dintre cele sănătoase aveau ocupaţii asociate cancerului pulmonar.

“Rezultatele studiului confirmă necesitatea unei continue monitorizări şi a unui control îmbunăţit al persoanelor care prestează activităţi care le pun sănătatea în pericol, precum şi elaborarea unui sistem de compensaţii pentru aceştia”, au spus italienii.

Evz.ro

Link to comment

Da de stat la birou te poti imbolnavii de lene probabil.

Chestia e ca nici angajatorii nu iau masuri de protectie ptr. angajati, dar multi lucreaza si la negru.

Nu neaparat de lene (bine, poate e si aia), dar sunt oameni care ajung sa fie prea stresati din cauza lucrurilor pe care le au de facut la birou si asta le poate ruina psihicul.

Link to comment

Parerea mea e ca grija banului imbolanveste orice roman aflat in Romania . Grija banului de maine ne distruge si ne preocupa pe toti , indiferent de ce buget am avea , si daca am avea multi bani , dorim tot mai multi si mai multi . Intradevar cunosc multi oameni care s-a dus de tinerii (30 de ani) pe lumea de ''dincolo'' din cauza serviciului . Care pe langa ca nu era tocmai usoara (meseria) nu era nici bine platita , chiar prost platita ! :(

Link to comment

Dreptul de copyright pentru toate informatiile existente pe acest site sunt detinute de Evenimentul Zilei sau de clientii sai. Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea anterioara a Evenimentul Zilei. Copyright Evenimentul Zilei 1996-2007. Toate drepturile sunt rezervate.

Atentie va rog!

Inainte de a posta, sa cititi conditiile in care se pot reproduce stirile/actualitatile respective de pe un site cu acest profil. Aceste conditii, de obicei le puteti gasi in capatul pagini site-ului respectiv!

[Closed] pe motiv de copyright!

Edited by Tybork
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...