Jump to content
K1dduletz

Doliu la Jocurile Olimpice! Un sportiv din Georgia si-a pierdut viata

Recommended Posts

O tragica disparitie coboara doliul peste o sarbatoare. Cu cateva ore inainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver un tanar sportiv georgian a murit la antrenamentele pentru proba de sanie.

La un antrenament, sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, in varsta de 21 de ani, a iesit de pe pista cand "zbura" cu o viteza de 144 de kilometri pe ora. Si s-a izbit cu o violenta de neinchipuit de stalpii metalici de pe margine.

Inconstient si cu fata plina de sange, a fost luat imediat in grija de echipele de prim-ajutor. Zadarnic... decesul a fost pronuntat in ambulanta, chiar la intrarea in spital.

Zilele trecute, pe aceeasi pista a suferit un accident la antrenamente si sportiva noastra Violeta Stramaturaru. Din fericire, ea a scapat fara probleme medicale grave si va concura in proba individuala de sanie.

Vizibil bulversati, oficialii Comitetului Olimpic International si-au gasit cu greu cuvintele: "Iertati-ma, mi-e greu sa nu fiu tulburat. CIO este intr-un doliu adanc. Iata un tanar sportiv care si-a pierdut viata pentru ca vroia sa-si urmeze pasiunea. A avut un vis, sa participe la Olimpiada, s-a antrenat din greu si a sfarsit in acest accident fatal", a declarat Jacques Rogge, presedinte CIO.

Sportivii si oficialii sunt in stare de soc, dar toti spun ca Olimpiada merge mai departe. Dupa cateva ore, incepea ceremonia de deschidere.

La Vancouver, organizatorii si politia au deschis anchete separate. Pista unde si-a gasit sfarsitul sportivul a fost prezentata drept una dintre cele mai rapide si solicitante dintre cele amenajate vreodata. Prea rapida si prea periculoasa - au replicat, insa, multi specialisti.

Mai multe despre tragedia de la Vancouver pe www.sport.ro.

Aveti un video pe site-ul Pro TV

Sursa: Pro TV

Link to comment
Guest stefteo21

Nu cred ca avea chiar 144 km/h in momentul impactulul fiindca viteza i-a fost vizibil redusa cand a iesit din curba si sania s-a impleticit, dar totusi foarte urat s-a lovit. Georgia e cam urmarita de ghinion, au invadat-o rusii acum i-a murit un sportiv la Vancouver... si asa ca erau putini reprezentati acum sunt si mai putini.

Link to comment

Pista a fost foarte prost facuta. Imediat dupa o curba in care intri cu peste 100 km/h sa pui o serie de piloni? Dar ma gandesc asa...nu batea la ochi ma? Nu s-au uitat si ei pe traseu asa in ansamblu sa fi vazut curba aia ca e foarte periculoasa? Ma gandesc ca la nivelul ala se analizeaza foarte atent fiecare detaliu si pun in discutie o multime de scenarii :|

Link to comment

Ai gandit cand ai scris asta? Ia leaga tu niste saltele de un copac si arunca-te din masina pe la 120-140 km/h fix in el.

Atunci ce rost mai are casca aia de protectie daca stim ca oricum moare la un impact de genu asta ? vitezele sunt cam peste 100 km/h iar impacturile ce implica lovirea la cap sunt cam genul asta in care a murit sportivul din Georgia

apropo ,una este cand te lovesti cu o masina la viteza aia si te zdrobesc fiarele masinii si alta e cand te lovesti de niste bureti imensi aruncat,viteza cu care cade un gimnast pe o saltea de bureti de sus in jos e mult mai mare decat cea a unui sportiv aruncat de pe o sanie indiferent cat de mare ar fi viteza saniei pentru ca mai intai trebuie sa se duca in sus iar apoi sa cada in jos si nu de la o innaltime foarte mare maxim 1 metru jumate pe cand gimnastul cade direct de sus de la o innaltime mult mai mare

Link to comment

Atunci ce rost mai are casca aia de protectie daca stim ca oricum moare la un impact de genu asta ? vitezele sunt cam peste 100 km/h iar impacturile ce implica lovirea la cap sunt cam genul asta in care a murit sportivul din Georgia

Casca de protectie protejeaza si impotriva vantului si frigului pe care le intampina concurentii, doar nu si-ar pune un fes pe cap.

Link to comment

Casca de protectie protejeaza si impotriva vantului si frigului pe care le intampina concurentii, doar nu si-ar pune un fes pe cap.

daca ar avea de ales intre fes si casca ,unii dintre ei ar alege fesul pentru ca ar avea o vizibilitate mai buna si si-ar pune niste ochelari speciali

Link to comment

M-am uitat si eu putin aseara la concursul de sanie, in timpul evolutiei lui Valentin Cretu (locul 31) si am ramas fara cuvinte cand am vazut constructia pistei. Cameramanii de-abia reusesc sa se tina dupa saniile care trec cu peste 120km/h in diversele segmente ale pistei. Am vazut si virajul fatal pentru sportivul georgian si sper sa nu se mai intample vreun accident.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...