Jump to content
nwradu

Admiterea in clasa a IX-a se schimba din nou

Recommended Posts

Admiterea in clasa a IX-a se schimba din nou

Ministerul Educatiei pregateste o noua schimbare a admiterii in clasa a IX-a. In prezent, absolventii claselor a VIII-a sustin teste nationale in vederea accesului in prima clasa de liceu, insa, din 2006/2007, vor fi alte criterii de admitere. Concret, elevii vor sustine, incepand din clasa a VI-a, teste unice, elaborate de Serviciul National de Evaluare si Examinare.

Repartizarea la liceu se va face pe baza notelor obtinute la aceste teste, in clasele a VI-a, a VII-a si a VIII-a si pe baza mediei generale a claselor V-VIII, au informat surse oficiale din Ministerul Educatiei. De la Legea Instructiunii a lui Cuza, data in 1864, si pana astazi, admiterea in liceu s-a schimbat de zeci de ori.

Numai in ultimul deceniu au avut loc cinci schimbari ale modalitatii de admitere, care i-au ametit cu totul pe elevi si pe parinti.

sursa: Adevarul

Bizar, stiu ca nu mai sunt multi printre voi pe care sa-i intereseze astea, dar totusi... de nu-i invarte pe copiii astia pana ametesc.

Link to comment

OMG!! MEC strikes again! BangHead.gifBangHead.gif Deci... deja... o dau in SF-uri. Ce doamne iarta-ma testare poate sa sustzina un elev de clasa a VI-a (no disrespect)????

@BULETE: maestre, ai dat vreun examen in stilul american? alea-s shi mai ametzitoare. Sa vezi acolo balamuc: Question Paper, Answer Paper, Additional Information Paper. Explicatzie: Q Paper = doar intrebari shi variantele posibile de raspuns, A Paper= patratzele de hashurat cu raspunsuri grila, eventual spatzii pentru probleme de mate si romana... Addition Info Paper = ditai pagina cu informatzii despre tine plus regulamentul examenului (tre stat shi completat, vreo 2 semnaturi etc). Not really easy, noroc ca in general subiectele-s simple.

In fine sper sa termine odata cu experimentele pe copii... I love Romania! icon_thumright.gif

Link to comment

minister de 2 bani ... nu sunt in stare sa faca un sistem scolar ca in vest ,

sa avem si noi ceva capete stralucite pe "acasa" . da-i in mama lor de

corupti si prosti , cu sistemul lor comunist . auzi la ei , media V-VIII ...

media I-IV nu va trebe , ba nesaturatilor ???

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...