Fury Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Urmaşii din Mexic şi Guatemala ai locuitorilor fostului imperiu Maya - care a stăpânit o mare parte din America Centrală - susţin că apocalipsa nu va veni în 2012, contrar unor teorii vehiculate în lumea occidentală, potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă mexicani.O astfel de teorie este prezentată şi în superproducţia "2012", regizată de Roland Emmerich. Inspirat dintr-un bestseller al scriitorului american Steve Alten - vândut în peste 10 milioane de exemplare -, filmul prezintă o previziune maya potrivit căreia ziua de 21 decembrie 2012 este data la care va veni sfârşitul lumii.De fapt, potrivit unei inscripţii gravate în piatră descoperită la Coba, în Peninsula Yucatan (sud-estul Mexicului), în 2012 se va încheia unul dintre ciclurile calendarului maya, alcătuit cu 3.144 de ani înaintea calendarului roman.Comunitatea maya reprezintă 40% din populaţia Guatemalei, care numără 13 milioane de locuitori, potrivit estimărilor oficiale. În Mexic trăiesc 1,5 milioane de reprezentanţi ai comunităţii maya, concentraţi în Peninsula Yucatan.Niciuna dintre interpretările "occidentale" ale altor inscripţii maya nu exprimă "ceea ce cred mayaşii" despre 2012, a declarat Jose Huchim, unul dintre autorii studiului, el însuşi aparţinând acestei comunităţi."În modul de gândire al civilizaţiei Maya, acesta este doar un ciclu care se încheie, ei nu s-au gândit niciodată la această zi ca la o dată catastrofică. I s-a dat o altă semnificaţie acestei viziuni pe care noi, populaţia maya, o avem despre această tranziţie", a explicat savantul mexican, arheolog la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie (INAH) din Mexic."Ceea ce reprezentanţii maya au prevăzut pentru această dată este faptul că un zeu al războiului va coborî pe Pământ, însă fără să implice deloc sfârşitul lumii", a confirmat Guillermo Bernal de la Centrul de studii maya de la Universitatea naţională autonomă din Mexic (UNAM).Cercetătorii mexicani vor călători în luna martie în Yucatan şi în Guatemala, pentru a se consulta şi cu şamanii din regiune, aceşti preoţi şi vraci tradiţionali ai comunităţii maya, urmând să înregistreze mărturiile lor pe suport video şi audio.Civilizaţia maya a creat acest calendar pentru a marca datele importante din trecutul şi viitorul ei, gravate în piatră.Calendarul maya are 13 cicluri de câte 144.000 de zile, iar ciclul actual se încheie pe 21 decembrie 2012."Însă acest lucru nu înseamnă sfârşitul lumii. Urmează al 14-lea ciclu, măsurarea timpului continuă. De exemplu, în localitatea Palenque (sit arheologic din sud-estul Mexicului, n.r.) există o stelă care citează o dată mult mai îndepărtată în viitor: aniversarea unui conducător al acestui oraş maya - anul 4.772, potrivit calendarului nostru roman", a declarat Guillermo Bernal.Scopul major al echipei de cercetători este de a stopa acţiunea anumitor secte religioase care folosesc această "predicţie apocaliptică" pentru a face prozeliţi în comunităţile indigene."Există exemple recente ale folosirii datelor istorice de către anumite secte, care incită la sinucideri colective", a adăugat cercetătorul mexican.Cel mai impresionant exemplu în acest sens este sinuciderea a 914 membri ai sectei lui Jim Jones, pe 18 noiembrie 1978, în localitatea Jonestown din Guyana. Printre victime s-au aflat şi 274 de copii.mediafax
Stalk3r Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 when they tell you not to run, .. thats when you run!!!
Random Hero Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Cam asa ceva: Si acum ce o sa se intample? O sa apara alte profetii legate de un alt an, banuiesc. Tot ce era planificat pentru 2012 se anuleaza dupa ce greselile au fost descoperite.
qasi Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 well, nu e apocalipsa (din pacate)..... e o perioada de "tranzitie" s-a mai zis ceva ca pamantul ar lua-o de la capat adik ceva de gena ca am ajunge ca in paleolitc (cred). app dak vrea cnva, am sute de filme despre 2012 dak le vrea sa dea un pm.
DuR@nG0_* Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 stiam ca e o porcarie asta cu sfarstiul lumii in 2012.."Ceea ce reprezentanţii maya au prevăzut pentru această dată este faptul că un zeu al războiului va coborî pe Pământ, însă fără să implice deloc sfârşitul lumii"Poate atunci incepe WW3?
Stalk3r Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Cred ca ar fii stupid ca sa publice oficialitatile faptul ca e adevarat ca in 2012 va fii ceva .. nasol, nu neaparat sfarsitul lumii, dar ideea e ca nu te poti baza pe ce zic ei, asta e parerea mea ..Eu nu sunt de parere ca va fii sfarsitul lumii, dar am punctele mele de vedere prin care cred ca va fii ceva eveniment de luat in calcul, .. de ce ? , pentru ca sunt prea multe semne.
pizza200 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 (edited) chiar speram sa fie sfarsitu lumii...am pus si sampanie pt eveniment!Un post total inutil!Warn Up! Edited February 8, 2010 by Tybork
AStoria Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Nimeni nu stie cand va veni si cum va fi , PUNCT! [doar cel de SUS]
Cristi-MG- Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 ahaha s-au convins si ei ..mari porcarii astea cu sfarsitu lumii .. si o mare pacaleala .. nimeni nu poate sti cand vine .. si daca vine ma doare undeva :)
dragoshevil Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 baga lumea in sperieti.s-a mai zis nush cand ca o sa fie "Sfarsitul Lumii" si si-au cheltuit astia toti banii,s-au sinucis,si-au vandut casele si multe altele.Dupa au ramas pe drumuri boschetari.E o prostie,cand o fi sa fie ...soarta,pana atunci faceti ce credeti ca e de cuviinta.
mortallx Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Ma rog si profu meu de geogra ne spunea ca se va intampla cv in 2012-se vor schimba magnetii,dar nu ca va muri toata lumea si bla bla bla.
Random Hero Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Ma rog si profu meu de geogra ne spunea ca se va intampla cv in 2012-se vor schimba magnetii,dar nu ca va muri toata lumea si bla bla bla.Magnetii de pe frigider? De fapt este posibila inversarea polilor magnetici. Nu ne-ar omori dar ar afecta grav lumea vie.EDIT: Sunt cateva semne ca acest proces se apropie: campul magnetic a scazut cu 10% in ultimii 150 de ani, polii magnetici s-au deplasat cu 900km in ultimii 100 de ani si o astfel de inversare nu a mai avut loc de ~700.000 ani. Omenirea ar fi grav afectata in timpul scaderii drastice a campului magnetic, cand cin ce in ce mai multe radiatii solare vor ajunge pe Pamant. Instrumentele ce se bazeaza pe campul magnetic ar fi, de asemenea, bune de aruncat.
Guest spanky Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 nu inteleg , daca calendarul lor are doar 13 cicluri , cum de incepe al 14-lea ...... ?
Random Hero Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 nu inteleg , daca calendarul lor are doar 13 cicluri , cum de incepe al 14-lea ...... ?Calendarul are in totalitate 20 b'ak'tun-uri (cicluri). Oamenii au fost indusi in eroare de faptul ca se termina al 13-lea ciclu, dar nimeni nu a pomenit de urmatoarele 6 care urmeaza.
Guest relife Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 nici cercetatori nu stiu ce sa mai inventeze, ba e sfarsitul lumii ba nu e, vom trai si vom vedea in rest toate cele bune :tiphat:
Parazitu' Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 am vazut si filmul si cateva documentare despre asta...filmul e impresionant...acum sa ajungem cu bine in 2012 si vom vedea ce si cum.. totusi raman la parerea ca e un fake.. :) pana la urma toti ne ducem...asa ca.. :)
Andu Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Mi se pare total aiurea,atat si filmul cat si ideea in sine . Dc se tot chinuie lumea sa "creada" acest lucru?Cand ne-a fost sortit sa murim , atunci o sa murim,dar asta nu inseamna ca in 2012.
Mihnea Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Este o mare tampenie , nimeni nu stie cand v`a fii sfarsitul lumi , doar cel de sus o stie . Ar fii bine sa termine cu "presupunerile" astea
Mackensen Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Se mai deschisese un topic, tot asa "2012 sfarsitul lumii" ceva de genul, in care am zis si o repet, sfarsitul lumii nu vine asa imediat... mai avem de trait ogramada.
Stalk3r Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Se mai deschisese un topic, tot asa "2012 sfarsitul lumii" ceva de genul, in care am zis si o repet, sfarsitul lumii nu vine asa imediat... mai avem de trait ogramada.ti-a spus o pasarica i guessInversarea polilor, cauzata de una dintre cele mai mari explozii solare registrate pana in acel moment (ceea ce va fii.. si nu e un mit, e ceva natural) , va cauza ca scutul ce ne protejeaza de radiatiile cosmice si solare si asa mai departe sa se destabilizeze, astfel .. we'r gonna cook
Adi Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Numai murim ? :( ce pacatNu credeam asta de la inceput
Shadow * ClimaCool Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Pe mayasi i-am potolit ... deci mai ramane de contestat ceea ce a zis Nostradamus despre 2012 :)
Random Hero Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Pe mayasi i-am potolit ... deci mai ramane de contestat ceea ce a zis Nostradamus despre 2012 :)Puncte importante pe care le atinge in subiectul 2012 sunt cele despre asasinarea Papei ce ii va urma lui Benedict al XVI-lea. Acest papa va fi ucis de Antichrist, fapt care va declansa cel de-al treilea razboi mondial, care dupa spusele lui Nostradamus va dura 27 de ani.
K1dduletz Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Puncte importante pe care le atinge in subiectul 2012 sunt cele despre asasinarea Papei ce ii va urma lui Benedict al XVI-lea. Acest papa va fi ucis de Antichrist, fapt care va declansa cel de-al treilea razboi mondial, care dupa spusele lui Nostradamus va dura 27 de ani.e cu dus intors, Nostradamus a prezis multe chestii care s-au adeverit peste ani ...
Alecswtzu Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Chiar daca aceasta idee cu apocalipsa in 2012 nu este adevarata, este o idee buna pentru marketing, ati observat cate carti, filme, documentare, emisiuni si altele sau facut pe tema aceasta rezultand un profit de pe urma acestora.