Jump to content
Random Hero

Ce spune presa internationala de decizia Romaniei de a gazdui elemente ale scutului?

Recommended Posts

Posted

Presa internationala preia stirea privitoare la decizia Romaniei de a gazdui elemente ale scutului american antiracheta si pune informatia in contextul vizitei pe care vicepresedintele Joe Biden a efectua-o la Bucuresti in toamna.

France Presse informeaza ca Romania va gazdui interceptoare de rachete in cadrul noului proiect al scutului antiracheta american. Agentia preia din declaratiile lui Traian Basescu, potrivit caruia "Romania a fost oficial invitata de catre presedintele Barack Obama sa participe la sistemul de aparare antiracheta".

France Presse noteaza ca presedintele roman a subliniat faptul ca acest sistem nu este orientat impotriva Rusiei.

Participarea Bucurestiului la acest sistem de aparare a fost adusa in discutie pentru prima data in cursul vizitei in Romania a vicepresedintelui american Joe Biden, in octombrie, reaminteste AFP. Stirea este preluata si in Le Figaro.

Washington Post, informeaza la randul sau, preluand o stire AP, ca Traian Basescu a anuntat aprobarea propunerii SUA de instalare a unor interceptori in Romania si precizeaza ca, dupa cum a spus presedintele roman, aceasta masura nu este indreptata impotriva Rusiei.

Ziarul aminteste ca vicepresedintele Biden a fost in Romania, unde a prezentat "un nou proiect de scut pentru inlocuirea planului din perioada Bush ce prevedea instalarea de interceptori in Polonia si a unui radar in Cehia". Washington Post spune ca nu este clar daca anuntul reflecta ca administratia Obama a luat o decizie legata de zonele de plasare a interceptorilor.

Si Reuters da informatia pe scurt, preluand si o declaratie a lui Basescu. "Consiliul a aprobat propunerea SUA ca Romania sa participe la sistemul antiracheta. Interceptori terestri vor fi amplasati in teritoriul national". Agentia aminteste ca decizia necesita aprobarea Parlamentului.

BBC informeaza ca Romania a fost de acord sa gazduiasca rachete interceptoare ca parte a noului scut american antiracheta si aminteste ca scutul a "otravit" in trecut relatiile dintre SUA si Romania. Basescu a spus ca sistemul "va proteja intreg teritoriul Romaniei", dar a subliniat ca "nu este indreptat impotriva Rusiei", noteaza BBC.

sursa: 9am

Posted

azi am vazut ca america e incantata de decizia Romaniei

:blink: Americanii au hotarat in loucl nostru! Asta este adevaratul motiv pentru care am fost acceptati in UE

Guest stefteo21
Posted

:blink: Americanii au hotarat in loucl nostru! Asta este adevaratul motiv pentru care am fost acceptati in UE

Dai ma drumu de aici cu politici de astea idioate... daca era dupa aia care gandesc la tine si azi ne-am fi mancat de sub cur, dar frate decideam singuri care primeste bucata mai mare... probabil ca acuma in loc sa fii pe forum erai in armata cu un fier la piept fugind de mama focului.. si daca au hotarat sa amplaseze scutul antiracheta, ce ? vrei sa stai cu teama ca tovarasii iti pot face o vizita oricand prin aer ?

Daca esti in tabara celor mai puternici te poti considera castigator si trebuie sa accepti niste compromisuri... ca nu faci tu regulile in casa lor ! E foarte bine ca suntem in sfera de influenta a americanilor si cu asta am terminat.

Posted

oare ce parere au rusii?? nu cred ca le vor conveni

Posted

Dai ma drumu de aici cu politici de astea idioate... daca era dupa aia care gandesc la tine si azi ne-am fi mancat de sub cur, dar frate decideam singuri care primeste bucata mai mare... probabil ca acuma in loc sa fii pe forum erai in armata cu un fier la piept fugind de mama focului.. si daca au hotarat sa amplaseze scutul antiracheta, ce ? vrei sa stai cu teama ca tovarasii iti pot face o vizita oricand prin aer ?

Daca esti in tabara celor mai puternici te poti considera castigator si trebuie sa accepti niste compromisuri... ca nu faci tu regulile in casa lor ! E foarte bine ca suntem in sfera de influenta a americanilor si cu asta am terminat.

Prietene,vad ca inca mai ai instinctul de sclav cacacios in tine!Polonia si Cehia au refuzat propunerea “uliilor razboiului” din SUA. Oare, impotriva cui vor fi îndreptate rachetele? Impotriva Rusiei, evident. Situatia este de o gravitate extraordinara.

O tara mica si slaba ca a noastra si condusa de niste tradatori de tara poate fi victima in cazul unui conflict major, fie cu Rusia sau Iranul s.a. sau cu o alianta anti-NATO. In marginea de est a NATO putem fi primii loviti in ciuda acestui scut anti-racheta; nu trebuie sa ne incredem in americani si in nicio mare putere, deoarece, toate si tot timpul, nu-si urmaresc decat propriul interes, sacrificand pionii secundari precum o tara ca Romania?

Mergi pe burta sclav!

Guest AdrIaN-MG
Posted

Prietene,vad ca inca mai ai instinctul de sclav cacacios in tine!Polonia si Cehia au refuzat propunerea “uliilor razboiului” din SUA. Oare, impotriva cui vor fi îndreptate rachetele? Impotriva Rusiei, evident. Situatia este de o gravitate extraordinara.

O tara mica si slaba ca a noastra si condusa de niste tradatori de tara poate fi victima in cazul unui conflict major, fie cu Rusia sau Iranul s.a. sau cu o alianta anti-NATO. In marginea de est a NATO putem fi primii loviti in ciuda acestui scut anti-racheta; nu trebuie sa ne incredem in americani si in nicio mare putere, deoarece, toate si tot timpul, nu-si urmaresc decat propriul interes, sacrificand pionii secundari precum o tara ca Romania?

Mergi pe burta sclav!

Daca incepe vreun razboi sa cada rachetele pe toti tigani si toti din guvernu romaniei in frunte cu basescu securistu

Posted

mie nu imi miroase a bine chestia asta cu scutu anti racheta ... o sa vina americanii in marea neagra si la rusi nu o sa le convina ... si cu rusii nu te intelegi :) vin cu 100 200 de tancuri intr-o noapte la noi si blitzkrieg fac cu noi =))))

Guest stefteo21
Posted

mie nu imi miroase a bine chestia asta cu scutu anti racheta ... o sa vina americanii in marea neagra si la rusi nu o sa le convina ... si cu rusii nu te intelegi :) vin cu 100 200 de tancuri intr-o noapte la noi si blitzkrieg fac cu noi =))))

da ba ca aici e command and conquer :)

De fapt cand era intrat in discutie sa amplaseze scutul antiracheta in Cehia si Polonia ... rusii au venit cu ideea ca daca trebuie neaparat instalate in europa de est impotriva unor state care nu respecta legislatia internationala o solutie ar fi Romania si Bulgaria ;) fiindca sunt mai aproape de Iran si Coreea de Nord.

Dar lui Komisaru ii place situatia asta in care cade victima si totul este rau pentru noi... n-am sa inteleg oamenii astia niciodata pe cuvant..

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...