Jump to content
K1dduletz

Traficul cu ovule, o afacere riscantă care înfloreşte în România, potrivit unei publicaţii germane

Recommended Posts

Posted

Imagine IPB

Jurnaliştii germani au mers sub acoperire în clinici din Bucureşti şi au discutat cu mai multe donatoare.

Pentru multe femei care îşi doresc să devină mame, donarea de ovule este singura modalitatea de a rămâne însărcinate.

În Germania, procedura este interzisă, aşa că multe cupluri îşi încearcă norocul în alte ţări din Europa. Cu toate că în România donarea de ovule în schimbul unor sume de bani este interzisă, există totuşi multe donatoare. Situaţia financiară precară este una dintre cauzele pentru care aceste femei aleg să-şi rişte viaţa. Cu toate acestea, medicii fac bani frumoşi din această afacere ilegală.

Reporterul a povestit că a întâlnit în Bucureşti trei donatoare. Timp de trei săptămâni, tinerele se lasă stimulate hormonal, apoi ovulele sunt recoltate. "Mă bucură ideea că pot ajuta la conceperea copilului", a povestit Alina, una dintre donatoare. "Sunt fericită că pot ajuta o femeie să devina mamă", a conchis aceasta.

Mirela, în vârstă de 22 de ani, a donat ovule de două ori. A vrut s-o facă şi a treia oară, numai că au apărut complicaţiii medicale. Trompele s-au inflamat şi a trebuit să oprească tratamentul. Acum nu vrea să mai doneze, se teme pentru sănătatea ei. "Când am venit la clinică mi s-a spus că există riscul unei infecţii uşoare dacă nu urmez un tratament cu antibiotice. Nu ştiu nimic despre alte riscuri", a precizat Mirela.

Dorinţa de a avea moştenitori aduce aceste perechi în România, una dintre cele mai sărace ţări ale Uniunii Europene. În Bucureşti a înflorit o adevărată industrie care oferă metode legale de înseminare artificială. Astfel, s-a dezolvat o afacere ilegală, comerţul cu ovule. Potrivit legii, donarea de ovule nu trebuie plătită.

Cu toate acestea, "banii există", a povestit Anastasia, o tânără de 24 de ani. Studentă la Facultatea de Medicină Veterinară, Anastasia este una dintre donatoarele clinicii. "Deja mi-am adus toate prietenele (să doneze ovule - n. red), a spus Anastasia. Tânăra a mai povestit că la clinică sunt acceptate numai studente. "Acum vin şi prietenele prietenelor. Trebuie să văd ce fel de fată este, cum arată, să nu fie prea scundă sau prea înaltă sau supraponderală. Îmi fac o părere, apoi sun la clinică să întreb când pot să le aduc", a adăugat tânăra. Aceasta încasează 150 de euro pentru fiecare fată, ca mediator. Anastasia are deja la activ 15 recrutări de succes.

Sursa: Realitatea.Net

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...