Jump to content
fanaticaldoll

Cenaclul Linkmania

Recommended Posts

Tu-ti dai seama Mehico cati o sa vina la Warn Down? :rofl2: ...

Bunny ... esti scriitor? :>

Baga mare ... :P ...

PS: Sustin ideea lui Mehico ... cu articole, poezii ... chiar carti intregi? :D

Eh, nu neaparat. M-apucasem cu mehi odata sa ne etalam "rimele in versuri". Eu m-am oprit, deja ma ducea gandul ca mi-am ratat cariera. =)) Glumesc.

Link to comment
Share on other sites

GaBytZu97 generatiile care sunt acum pe forum nu citesc, stau pe goagal.

in concluzie "cenaclul" o sa fie un FAIL.

+ ca am facut la comentarii si analize de nu vreau sa le mai vad.

+ nu castigi nimic asa ca e pierdere de timp. mai bine inveti ceva util gen ca "de fapt" nu se scrie "defapt" si alte chestii mult mai interesante decat cate shoturi bea nichita inainte sa scrie ceva sau barbilian cum dadea la pariu cu vianu. astea le facem si noi, numai ca noi bem, dansam si ne culcam, pariem pe meciuri de fotbal si alte chestii, nu scriem ca sa comenteze altii.

+ ca nu are sens sa analizezi ceva care a fost deja analizat de cineva mai destept ca tine (poate nu mai destept, dar mai in domeniu).

dar care vrea sa participe wikisource si wikipedia + gagal, goagal, books.google.com sunt mai bune decat biblioteca nationala.

Corect.

În legatură cu topicul ăsta, Eminescu ar fi spus asta:

"De vorbiţi mă fac că n-aud,

Nu zic ba şi nu vă laud;

Dantuiţi precum vă vine,

Nici vă şuier, nici v-aplaud;

Dară nime nu m-a face

Să ma iau dup-a lui flaut;

E menirea-mi: adevărul

Numa-n inimă-mi să-l caut."

Literatura nu poate fi etalată, literatura există în cultura noastră, a fiecaruia, doar creaţiile se pot etala. Se poate face o analiză literară sau critică literară, dar aici l-aş cita pe Wizard:

"ca nu are sens sa analizezi ceva care a fost deja analizat de cineva mai destept ca tine (poate nu mai destept, dar mai in domeniu)".

Aici nu suntem la şcoală să fim ascultaţi.

Sincer sa fiu e de prost gust. Aşa ceva se face doar din snobism. Chiar crede cineva că interesează pe unii sau pe alţii că Păstaie sau Aguridă a citit o carte? Dacă o face, o face pentru propria lui cultură.

poate că "cenaclu" vă duce cu gândul la literatură în general; eu doresc doar să păstrez ideea de cenaclu dar nu să-l comentez pe Camus. Camus poate fi citit de fiecare în intimitatea propriului timp şi spaţiu, la fel şi Balzac, Dostoievski, Nichita şi Eminescu. Deşi nu ştiu câţi au citit opera politică a lui Eminescu şi mai ales câţi recunosc şi înţeleg contextul în care a fost scrisă. În caz că s-a uitat acest aspect, Eminescu nu a scris doar despre codru şi flori de tei...

Nu văd unde e prostul gust în toată povestea asta, dar snobismul?

recunoaştem că generaţiile noi nu mai citesc dar descurajăm o acţiune ca asta. ce să înţeleg de aici?

vă asigur că sunt multe, foarte multe cărţi care ar trebui citite, sunt modalităţi de cunoaştere şi recunoaştere a noastră ca oameni, ca societate. Sunt răspunsuri la întrebări la care ne-am obişnuit să să ne răspundem cu nesatisfăcătorul: "nu se ştie" sau "cine ştie?"

câştigi un sentiment de siguranţă, siguranţa că dacă ai ajunge accidental în situaţia de a participa la o dezbatere "străină" de cunoştiinţele tale personale, ai putea totuşi să ai o părere, să citezi un autor. o carte nu te schimbă, mai multe da. şi spun asta din experienţă.

nu ai nimic de pierdut, indiferent ce ai citi; noi aspirăm, înregistrăm şi depozităm informaţia pentru ca mai apoi să ne folosim de ea. e acelaşi proces de învăţare cu care ne-am obişnuit.

e trist că pentru cei mai mulţi a citi e o ruşine, ar trebui să ne întrebăm ce e mai ruşinos: să fii prostul dintre deştepţi sau deşteptul dintre proşti? ştiu că sună dur, vă încurajez la o analogie...

Link to comment
Share on other sites

Aşa, dacă e să facem dezbaterea sau analiza unei cărţi, care ar fi scopul, ca să ce, să dovedim ce, să transmitem cui? Cultura vine din dorinţa idividului spre autocunoaştere, să i se raspundă anumitor întrebări, dacă nu-şi doreşte asta nu-i poţi impune să o facă. Eu cred că a te informa, ţine de un cadru restrâns, uneori chiar intim.

Ce te faci când ţi se pun întrebari filozofice, metafizice, în cazul ăsta cum rezolvi problema lui?

Dacă analizăm ce a scris Cehov (un exemplu) e ca şi cum am pune în balanţă toată critica literară de până acum, iar şcoala ar intra într-o dilemă.

Eu sunt de părere ca omul are nevoie de carţi, de cultură într-un cuvant, însă sunt două aspecte de care trebuie să ţii seama când propui asta, aici pe forum:

1.nu interesează masele

2.analiza literară e un subiect închis în afara criticii de specialitate.

Ai spus mai sus că: "mai vedem,dacă o carte nu va fi citită, eu voi şti"

Cum ar fi să îti spun că am citit tratatul lui Charles Darwin - Variaţia animalelor şi plantelor sub infuenţa domesticirii? Ce mi-ai spune în legatură cu acest tratat?

Apropo de "să fii prostul dintre deştepţi sau deşteptul dintre proşti? ştiu că sună dur, vă încurajez la o analogie..."

Prefer să fiu prostul dintre deştepţi, pentru că sunt atâtea întrebari la care ştiu sigur că nu-mi poate rapunde nimeni, mai ales eu, deci mă resemnez.

Pun punct, gândindu-mă că sunt mulţi care confundă cultura cu specialitatea. Şi nu, nici chiar mai multe carţi nu te face mai deştept, atâta timp cât te mişti asimptotic la realitate.

Nu e o problemă personală, e doar o părere asupra topicului.

Mult succes în cea ce ţi-ai propus!

Link to comment
Share on other sites

Guest slabaNu'

Propun ca prima carte citita sa fie Critica Ratiunii Pure.

Va astept in o saptamana sa discutam pe marginea ei.

Tu fiind ?

Link to comment
Share on other sites

Si eu iti propun o carte despre viata si munca lui Matrin Luther King :D... nu e asa de plictisitoare ca si "Razboiul" lui Hitler ;;)

De ce as citi despre unu care exista doar in cartile de istorie?

Eu am facut o recomandare.Mein Kampf se gaseste in format pdf pe net :D, toate capitolele . Orice om care este pasionat de politica ar trebui sa o citeasca, chiar daca nu-l agreezi pe Hitler!

Link to comment
Share on other sites

Mereu am vrut sa citesc Mein Kampf. Si Manifestul Partidului Comunist.

Din pacate nu le-am gasit (nici nu prea am cautat ce-i drept) si nici sa imi distrug ochii citindu-le pe calculator n-am chef.

Link to comment
Share on other sites

da lasa-i ma black. aviz participantilor: NU CONTEAZA CE/CUM COMENTATI, IMPORTANT E SA PARTICIPATI DE 3 ORI! nici nu trebuie sa cititi tot. cand vine de vorba de critica literara nu exista standarde sau pareri pe care trebuie sa le respecte toata lumea. felicitari fanatico, faina idee de scazut warn :right:

Link to comment
Share on other sites

Buna idee , Succes :) ...

Lucky te credeam altfel .

Reflecteaza la asta cand ai timp .

esti penibil. n-am eu nicio vina draguta ca ea are cu totul alte coneptii si idei decat ale mele, asa cum n-am nicio vina nici ca tu nu esti in stare sa citesti un om. demonstreaza ca atac persoana si nu ideea. n-ai dreptul sa mai faci vreo acuzatie pana cand nu faci asta. sau dac-o faci inseamna ca esti prea josnic. hint: rupe-ti vreo cateva ore din viata ta si uita-te ca de fiecare data cand am fost de acord cu ceva ce-a spus ea (nu de multe ori, e adevarat), i-am sustinut ideea. fa chestia asta inainte sa mai faci pe durul cu mine. tu ar trebui sa primesti warn pentru acuzatii nefondate, baiete. dar asta n-o sa se intample pentru ca ti-ai ales bine tabara.

si ce anume nu ti-e clar? genul asta de topic o sa scada warnurile tutror userilor, daca-mi urmeaza sfatul. alte comentarii puerile mai ai?

Link to comment
Share on other sites

De ce sa caut acul in carul cu fan ? De ce sa`mi irosesc ore din viata ?

Da`mi tu mie o replica unde ai zis " Bravo Fanatica " si atunci mai vorbim .

tu ar trebui sa primesti warn pentru acuzatii nefondate, baiete. dar asta n-o sa se intample pentru ca ti-ai ales bine tabara.

O really ? Mi`am primit warn pentru 3 replici de off-topic , si de la cine ? Da , de la Fanatica in prima ei zi .

De asemenea uitate la warn`ul meu ca sa vezi ca e total normal nu scazut in prostie .

Acuzatii nefondate ? =)))))))))))))))

De parca nu ar sti jumatate de forum ca tu ai ceva cu Fanatica :)) ...Planeri la adresa adminilor sound any bells ?Rolul de a fi parinte ring any bells ? No ?

Ti`am raspuns pe pm :) .

Acum imi astept mustrarea de la Fanatica pentru ca m-am bagat unde nu`mi fierbe oala :D .

Sa`ti zic ca de la user la user , eu daca eram admin aveai Suspend / permanent de la mine :P .

/end .

Link to comment
Share on other sites

Sa`ti zic ca de la user la user , eu daca eram admin aveai Suspend / permanent de la mine :P .

Mhm. Stiu oameni care au primit moderator pe astfel de promisiuni deci esti pe dumul cel bun. Si maro.

Link to comment
Share on other sites

Mhm. Stiu oameni care au primit moderator pe astfel de promisiuni deci esti pe dumul cel bun. Si maro.

Nu asta urmaresc nu`ti fa griji :) .

Trebuie sa ai un comportament model ca si moderator , ma vezi pe mine avand asa ceva ? B)

Asa credeam si eu :))

Link to comment
Share on other sites

"nu cunosc cheia succesului dar cheia eşecului e să încerci să mulţumeşti pe toată lumea" Bill Cosby

revenind la ale noastre, să începem propunerile iar cei ce au ceva de recomandat să încerce să aducă şi informaţii referitoare la respectiva carte, la ce editură a apărut, în ce an, cam cât costă (pentru cine doreşte să o achiziţioneze), versiunea în limba engleză (pentru mine) şi cel mai super ar fi în format pdf, sau undeva online...

revin şi eu cu ceva recomandări, caut să le găsesc pe net.

Link to comment
Share on other sites

Guest erifeek

Buna idee cu cenaclul fanatica :D

O sa imi fac timp sa citesc si sa fiu activ.

Lucky nu merita sa te bagi in seama cu toti bagatori in seama

nu te supara , dar tu care ai ramas repetent in a 8a , si de 3 ori in a 12a , stii citii ? :Rofl: cum sa iei bacu la 21 de ani men ?

Link to comment
Share on other sites

blk iti cunoastem deja opiniile rebele si sictirite legate de tot ce se scrie pe forum in general..si pe aici in special. Nu e cazul sa o spui de fiecare data. Ar fi mai relevanta o schimbare de atitudine.

PS Lucky Shot vad ca tu continui sa te razboiesti singura si sa gasesti tabere acolo unde nu e cazul E a nu stiu cata oara cand ataci frontal ideea/moderatorul fanaticall. Una e sa ai o opinie si sa o argumentezi si alta e sa te exprimi ironic si ca la piata.

Eu cred ca suferiti de vechea boala a Link Maniei..desi nu va place cineva..sau nu va place un topic facut de cineva simtit nevoia sa postati de vreo 10 ori ca sa aratati cat de impotriva sistemului sunteti voi si ce warn up-ui abuzive luati..Cand pur si simplu puteti evita subiectul

Ps mi se pare o idee ok dar nu stiu cati se vor implica serios in asta

Link to comment
Share on other sites

Ps mi se pare o idee ok dar nu stiu cati se vor implica serios in asta

Adica exact ceea ce am zis si eu. Desigur, nu am folosit aceleasi cuvinte. Din cele 4(?) posturi ale mele, vreo 3 au fost on-topic si doar unul un raspuns la alt post. Nu mai incerca sa ma transfmormi intr-o persoana care se victimizeaza. Postez ca un user normal si vreau sa fiu tratat ca unul. Atacurile tale subtile nu fac decat sa propage atitudinea "protestantilor" ca sa zic asa (nu ca nu ti-ai dori asta).

Spor.

p.s. vorbindu-mi tu despre o schimbare de atitudine mi se pare teribil de amuzant :) :) :)

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...