Jump to content
netspy

Planeta Marte

Recommended Posts

Nu luaţi în considerare e-mail-urile despre Marte!

Dacă locuiţi pe Terra şi sunteţi conectaţi la Internet ori cunoaşteţi pe cineva care este, probabil că aţi primit deja un e-mail în care se spune că pe 27 august Planeta Roşie se va vedea la fel de mare ca şi Luna.

Mulţi creduli au început deja să-şi cumpere binocluri şi telescoape în aşteptarea acestui eveniment „unic”.

Singura problemă este că acest mesaj, ca şi multe altele care sosesc prin e-mail, este fals. Acesta conţine de fapt nişte informaţii care au mai circulat odată în urmă cu doi ani.

Singurul adevăr pe care îl conţine mesajul este că Marte se va vedea întra-adevăr ceva mai frumos decât de obicei pe cer. Asta pentru că orbitele planetelor Marte şi Terra se vor apropia, Planeta Roşie fiind cel mai aproape de Pământ la sfârşitul lunii octombrie.

La acea dată, Marte se va vedea mai intens decât de obicei, dar în nici un caz nu va avea dimensiunile Lunii. Pentru ca Marte să se vadă la fel de mare ca Luna de pe Pământ, ar trebui să se apropie la o distanţă de 484.000 de mile – de doar două ori distanţa la care se află Luna. Acest lucru ar fi într-adevăr impresionant, dar forţa de gravitaţia a Planetei Roşii ar dezlănţui maree care ar distruge totul în calea lor, pe Pământ.

Chiar şi în punctul de apropiere maximă faţă de Pământ, la sfârşitul lunii octombrie, Marte se va afla la o distanţă sigură de 42,9milioane de mile.

Uimitor la acest e-mail este că acesta a apărut în aproape fiecare căsuţă de e-mail, având o rată de răspândire extrem de ridicată.

Link to comment
Share on other sites

La cateva minute dupa ce am citit acest articol am primit un mass mesage si nu o sa ghiciti niciodata ce continea smile.gif)

"Incepand cu luna August, noptile, planeta Marte va fi cel mai luminos punct pe cer. Chiar si cu ochiul liber, Marte se va vedea cat o luna plina in aceasta perioada. Pe 27 August, planeta Marte se va afla la 34.65 milioane de mile de Pamant si va fi ziua in care Marte se va vedea cel mai bine. In noaptea de 27 August, la ora 00:30 urmariti cerul. Pe cer se va vedea ca si cum Terra are doua luni. Urmatoarea data cand planeta Marte va trece atat de aproape de Terra va fi in anul 2287. Spune si altora, merita! Toti cei care sunt acum in viata nu vor mai avea ocazia sa vada acest lucru vreodata.Nici ceilalti care au murit deja... ..cu placere"

Doamne cat am putut sa rad 071.gif

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...