Jump to content
[Hook]

Top 10 parole de evitat pe Internet!

Recommended Posts

Posted

Daca nu vrei ca vreun partener gelos sau ca un hacker sa-ti sparga contul de Yahoo Messenger, Facebook sau Hi5, iata un top al celor 10 parole de evitat. Parolele slabe sunt primele care cad prada programelor speciale de spargere a conturilor si ai fi uimit sa afli ca un hacker poate fura nu mai putin de 1.000 de conturi in doar 17 minute.

Compania Imperva, care se ocupa de securitatea datelor pe Internet, a dat publicitatii lista celor mai folosite parole in online, dupa ce a analizat aproape 32 de milioane de parole ale utilizatorilor site-ului de socializare si video sharing RockYou.

In luna decembrie a anului trecut, un hacker a patruns in baza de date a site-ului Rock You si a reusit sa obtina lista in clar a tuturor numelor de utilizator si a parolelor introduse. Imperva a cercetat intreaga intamplare si a venit cu lista celor mai folosite parole pe care utilizatorii ar trebui sa le evite cu orice pret. Iata care sunt acestea:

1. 123456

2. 12345

3. 123456789

4. Password

5. iloveyou

6. princess

7. rockyou

8. 1234567

9. 12345678

10. abc123

"Cu totii trebuie sa intelegem ca parolele slabe inseamna in zilele noastre invitatii la atacuri cibernetice: cu minim de efort, un hacker poate avea acces la cate un cont pe secunda sau la 1.000 de conturi la fiecare 17 minute", a spus Amichai Shulman, seful departamentului tehnic al Imperva.

"Iar angajatii care folosesc pe Facebook, de pilda, aceeasi parola pe care o folosesc la serviciu pot pune in pericol sistemele companiei cu parole nesigure, usor de aflat, cum este '123456'", a adaugat acesta.

Sfaturi de la Windows pentru crearea unei parole puternice:

Contine cel putin opt caractere.

Nu contine numele de utilizator, numele real sau numele companiei.

Nu contine un cuvant intreg.

Este semnificativ diferita de parolele anterioare.

Contine caractere din fiecare dintre urmatoarele patru categorii: litere mari, litere mici, cifre, simboluri de pe tastatura: ` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ - + = { } [ ] \ | : ; " ' < > , . ? /.

Este posibil ca o parola sa corespunda criteriilor de mai sus si sa fie in continuare o parola slaba. De exemplu, Hello2U! corespunde tuturor criteriilor listate pentru o parola puternica, insa este in continuare o parola slaba, deoarece contine un cuvant intreg. H3ll0 2 U! este o alternativa mai puternica, pentru ca inlocuieste unele litere din cuvantul intreg cu cifre si include spatii.

Sursa:ProTv

Guest Wandering
Posted

eu sunt ala care a furat si nu stiti voi

Posted

Cred ca e la mintea cocosului sa nu-ti pui astfel de parole.

Nu, nu e.

Daca-mi dai timp 24 de ore, iti gasesc cel putin 10 usere pe forumul asta si-ti si postez cu ele. :P

Posted

Eu sunt de parere ca ceea mai mare prostie e sa iti pui parola dupa nick, cont : overdose , pass : overose (ex)

Daca ma apuc sa caut pe forumu asta gasesc o droaie care fac gresala asta .

Guest HateLord
Posted

"Contine cel putin opt caractere."

A mea are 22 de caractere... =)) Sincer, nu mi se par mult 8.

Guest celmaislabaN#
Posted

Parole de genu iti pui cand nu te intereseaza contu... :) Si oricum nu e bine sa ai parola la fel pe toate site-urile pe care ai cont.. :)

Posted

si "qwerty" este folosit des :)

asa e :)

parola mea de mess a fost " b1Tchsl4p37465 " anul trecut, am schimabat-o in ianuarie :)

-edit- pe linkmania parola mea era "qwerty5" pana acum, am schimbat-o si pe asta :)

p.s in liceu dupa fiecare ora de informatica am cautat in firefox la saved passwords dupa parole de hi5, am furat vro 50 de conturi in 2 ani :)

Posted

am la multe conturi 123456 de ani buni si nu s-a intamplat nimic.

acum sa vedem hackerii care imi sparg conturile...

btw poti sa ai orice pass 123898asd@*&*(^UAShabsdjkqwe ca daca iei un key logger nu conteaza.

mai mult daca fura unu baza de date unde sunt tinute userele si parolele (codate) orice pass ai avea tot ti-l sparge.

asa ca passul nu conteaza in cele mai multe cazuri.

Posted

btw poti sa ai orice pass 123898asd@*&*(^UAShabsdjkqwe ca daca iei un key logger nu conteaza.

mai mult daca fura unu baza de date unde sunt tinute userele si parolele (codate) orice pass ai avea tot ti-l sparge.

asa ca passul nu conteaza in cele mai multe cazuri.

Daca reuseste sa iti baga un keylogger pe calculator asa este, dar e foarte greu sa furi o intreaga baza de date. Top10 nu contine parole de genu 123D$$2asd4%$$#J ci parole foarte simple, cred ca atacurile cibernetice de cele mai multe ori sunt brute-force (adica incearca 1000 parole la un cont / minut, SAU incearca aceasi parola pe 1000 conturi/minut), si ii trebe 10 ani pana descifreaza o parola gen f4cKy0u1mf@mou$, deci, parola conteaza.

Posted

daca vrea tot iti sparge contul poti sa ai si mama parolelor :)

eu foloseam drept parola o propozitie gen "ana are mere si alina pere" :)))))))

acum scriu injuraturi =)))

Posted

Deasemenea poti sa iti pui si parole care sa numeasca meldodi,nume mai stiu eu... de exmplu am alfat ca parola unei colege era daniela sau alexandra mai stiu eu o groaza...poate sa fie parola si la fel ca user-ul =)) de ex e un cont pe samp dinte cu parola dinte pff saracu :((

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...