Jump to content
Random Hero

Peste 4.800 de elevi vor simula miercuri proba de evaluare a competenţelor digitale de la Bacalaureat

Recommended Posts

Din acest an, Examenul Naţional de Bacalaureat se susţine după o nouă metodologie şi o nouă structură. Pentru ca elevii să se acomodeze cu organizarea şi susţinerea probelor ce se vor da la examen pot participa miercuri la simularea probei de evaluare a competenţelor digitale. La nivel de Arad, s-au inscris la Bacalaureat, 4.812 candidaţi.

Pentru buna desfăşurare a probei, in judeţul Arad s-au constituit 42 de comisii, la nivel de licee şi grupuri şcolare.

Simularea se va desfăşura conform următarelor etape: la ora 11 secretarul comisiei preia subiectul şi asigură multiplicarea acestuia; la ora 12,30 elevii intră in săli; la 13 comisia distribuie subiectele, fiecărui elev; durata probei este de 90 de minute, dar accesul la Internet este permis in primele 30 de minute, pentru rezolvarea subiectelor care necesită această facilitate; centralizarea rezultatelor corectării tuturor lucrărilor se realizează pană la data de 21 ianuarie 2010, ne explică Mirela Aldescu, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Inspectorii şcolari judeţeni dar şi informaticieni din aceste instituţii au fost instruiţi de către secretarul de stat Oana Badea in vederea desfăşurării simulării.

Elevii vor avea de rezolvat aproximativ 15-20 de itemi care vizează competenţe in următoarele domenii: concepte de bază privind sistemul de calcul, utilizarea computerului şi organizarea fişierelor, sisteme de operare; procesoare de texte; procesoare de calcul tabelar; prezentări, baze de date; mijloace moderne de comunicare, reţeaua internet.

sursa: infoportal

Cand am auzit prima oara de testarea competentelor digitale ma gandeam la cei care stiu sa foloseasca doar Yahoo Messenger, au home page hi5 (ca e greu sa ii scrie adresa) si daca sunt mai avansati, au si WinAmp. Sa vedem ce-o iesi.

de kkt simularea :)) vreau sa zic ca in prima parte trebuia sa salvam o legislatie de pe edu , eu am apucat sa o salvez dar dupa 5 minute le-a picat siteul ... Sa fi avut asa de multe vizualizari incat sa le pice site`ul sau care sa le fi fost problema ?

o sa scanez mai tarziu si atasez niste poze cu subiectul care l-am avut in Timisoara .

am dat si eu astazi , super simularea =)))) si ce credeti ? la prima parte la care aveai nevoie de acces la internet pentru a rezolva exercitile am avut o mica mare problema :) : nu mergea internetu in tot liceul :)) se uitau saraci profesori unul la altul dand din umeri ...... o mare porcarie

am dat si eu astazi , super simularea =)))) si ce credeti ? la prima parte la care aveai nevoie de acces la internet pentru a rezolva exercitile am avut o mica mare problema :) : nu mergea internetu in tot liceul :)) se uitau saraci profesori unul la altul dand din umeri ...... o mare porcarie

iti dai seama ca daca nici ei nu stiu ce sa faca voi cum ati putea sti ? :))

@-clao-

si eu am avut aceleasi subiecte. au fost foarte usoare.. dar simularea a fost de cacao. aia chiar nu s-au gandit ce trafic va fi pe site la ora 13 cand toate liceele din romania il vor accesa? normal ca o picat. noua ne-au zis sa inlocuim site-ul ala cu portal.edu.ro, si sa salvam un fisier oarecare de acolo - schimbandu-i numele in "legislatie"

in rest nu a fost nimic dificil.. am gresit la intrebarea cu cati kilo is in 10mega: am pus 1024 din neatentie. Plus in excel nu stiu ce naiba avea, dar nu mergeau functiile. Am scris " =max(c2;c3) " , apoi " =max(c2:c3) ". Si imi lua ca e functie, dar cand sa-mi afiseze, imi afisa " =max(c2:c3) ". In plus subiectele de la baze de date (acces), power point, world si html au fos banale.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...