Random Hero Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Deşi majoritatea analiştilor şi economiştilor români spun că leul va avea un parcurs lin şi fără prea multe surprize în acest an, reprezentanţii Saxo Bank vin cu o previziune pe curs mai mult decât apocaliptică.Aceştia văd euro la o cotă de 4,84 lei peste 12 luni, dar numai în condiţiile în care România nu respectă acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi celelalte instituţii internaţionale.?Acesta este scenariul nostru principal şi credem că are o probabilitate de peste 50%, în cazul în care nu va merge acordul cu FMI. Pentru această cotaţie nu am luat în considerare intervenţia pe piaţă a BNR”, a declarat Christian Blaabjerg, analist al Saxo Bank.Totodată, din aceleaşi considerente reprezentantul băncii sus-numite vedea şi dolarul la o cotaţie de domeniul SF, de 4,21 lei. Pe de altă parte, Blaabjerg spunea că, dacă toate condiţiile acordului stand-by sunt respectate şi politicienii fac tot posibilul pentru a susţine economia, moneda europeană poate ajunge peste 12 luni şi la o cotaţie de 3,6 lei.Cotaţii mai realisteContrar spuselor reprezentanţilor Saxo Bank, Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank, spune că anul acesta nu este posibil ca euro să ajungă la o rată de schimbde 4,8 lei, indiferent de situaţie. ?Cursul va fi unul stabil în jurul cotaţiei de 4-4,1 lei pentru un euro”, a declarat acesta în cadrul emisiunii ?Evenimentele zilei” de la B1 TV.De aceeaşi părere este şi analistul economic Dragoş Cabat, care este şi mai optimist şi spune că moneda europeană ar putea ajunge la finele anului la o valoare de 3,8-4 lei.?În această perioadă, leul nu are cum să scadă pentru că percepţia investitorilor s-a îmbunătăţit cu privire la România. Totodată, este o presiune mult prea marepe euro pentru ca acesta să poată duce leul la o devalorizare asemănătoare celei de anul trecut”, a declarat Cabat în cadrul aceleiaşi emisiuni.sursa: infoportal
Stalk3r Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 nu cred ca va ajunge 4,8 leiPS: n-am auzit de Saxo Bank :-?
alcholic Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 posibil cursul asta pe la sf anului ... toate is speculatii ...doar nu e nimic concret ... cea mai buna meserie "datu cu parerea" meseria pe timp de criza
Bakacsin Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Daca romanii invata in sfarsit sa isi pretuiasca bogatiile tarii mai degraba votez la 3,6 .. 4,8 nu prea are cum pentru ca mai prost de atat nu prea se poate :P
Alecswtzu Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 mai tare ca lira? nu cred..adica mai slab ca lira vrei sa spui
Guest Xspeed Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 o sa platim si biletele de RATB in euro daca se ajunge la 4.8
Cristi-MG- Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 cu euro asta nu sti niciodata nimic ... nasol de astia care fac imprumuturii ...
Nok!a Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 adica mai slab ca lira vrei sa spuiadica euro mai tare decat lira vreau sa spun. lira e 4.6 in acest moment. nu-mi spune tu ce vreau sa spun eu :-?
Guest LoLz0o0r Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Se poate orice si stiti dc?Pentru ca traim in Romania!!!
Mackensen Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Daca ajunge euro la 4,8 lei, prind jackpotul, numai astept nici oleaca, un' o fi norocu,ala.
Mihnea Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Ar fi ceva sa ajunga la 4.8 lei , o sa fie urat pentru cei care au imprumuturi
DuR@nG0_* Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 pentru cei care vor sa schime euro in lei..atunci e momentul..iar pt cei care fac imprumut in euro...o sa fie foarte greu pt ei..
TwentySix Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 omg nu cred ca o sa ajunga atat , iti dai seama ce o sa fie dupa ?? nu cred ca o sa depaseasca maxim 4.5 lei
Guest relife Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 vai si amar de aia care au credite in euro
Rhandy^^ Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Putem sa ne dam si cu capu`l de pereti. Romania este o tara pierduta.