Jump to content
Guest mihalcea15

Ninsoarea a provocat mai multe incidente rutiere pe drumurile din România

Recommended Posts

Guest mihalcea15

Accidentul a avut loc în jurul orei 9.30, la kilometrul 95 al autostrăzii A1. Traficul a fost blocat mai mult de 20 de minute. Tot pe A1 au mai fost înregistrate şi alte şase incidente rutiere. Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

Două persoane au fost uşor rănite în urma unui accident în dreptul localităţii Budăi, judeţul Iaşi. Reprezentanţii Poliţiei au precizat că toate drumurile din judeţul Iaşi sunt afectate de polei.

De asemenea, pe toate drumurile judeţene şi în municipiul Ialomiţa, pe Drumul Naţional 2C Slobozia-Buzău, cinci maşini au ieşit în decor, fără consecinţe grave. În judeţele Vâlcea, Argeş, Gorj şi Giurgiu, autorităţile au folosit materiale antiderapante. Pe DN 5 şi DN 6 se circulă în condiţii de iarnă.

În doar câteva ore, poliţiştii argeşeni au înregistrat circa 100 de tamponări din cauza şoselelor acoperite cu zăpadă frământată. Un TIR a derapat între Mioveni şi Piteşti şi a lovit un autoturism. Un alt accident a avut loc în comuna Bradu, unde un vehicul s-a răsturnat în şanţ. Asta în condiţiile în care pe drumurile din judeţul Argeş nu şi-a făcut apariţia de dimineaţă niciun utilaj de deszăpezire.

În Vrancea, un tir a derapat şi a izbit frontal o autoutilitară care se deplasa pe contrasens, pe Drumul European 85 între Focşani şi Tecuci. Doi pasageri din autoutilitară au fost răniţi şi transportaţi la spitalul din Focşani. În urma accidentului care a avut loc în dreptul localităţii Bizigheşti, s-a circulat pe un singur fir mai bine de o oră.

Ninsoarea de azi-noapte a dat de furcă şi şoferilor din Braşov. Oficial, 26 de utilaje de deszăpezire acţionează pe străzile din municipiul Braşov. Alte 16 utilaje sunt pregătite pentru intervenţie, dacă ninsoarea se înteţeşte.

Traficul a fost întrerupt timp de 30 de minute şi în judeţul Mehedinţi, între localităţile Dubova şi Şviniţa, din cauza unui tir care a derapat, au mai anunţat reprezentanţii Centrului Infotrafic.

În judeţul Timiş, traficul rutier pe DN 59A Timişoara - Jimbolia a fost întrerupt în zona Cărpiniş, la kilometrul 30, din cauza unui autotren care a luat foc.

În judeţul Harghita, s-a ridicat măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN12, în zona Băile Tuşnad, pe sensul Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc. Restricţia a fost impusă pentru ca echipajele de deszăpezire să poată interveni, iar în prezent circulaţia este restricţionată pentru vehiculele neechipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere şi să se păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

SURSA : http://www.realitatea.net/ninsoarea-a-prov...nia_691836.html

Link to comment

Sincer ? E o situatie de kkt....Sunt dezapezite doar strazile "principale"

Am plecat in seara asta cu masina, am luat-o printre blocuri si poc ditamai zapada / ghetus, mi se ducea masina de zici ca nu e adevarat ( Cauciucuri NOI / MIXTE ). Toate bune si frumoase, ma duc la un supermarkert ( noroc ca era trecut de 10 si intrarea/parcarea destul de mare ) intru cu 20 km/h si ma invart cu masina :|.

Masinile de dezapezire stau degeaba, am auzit ca ieri pe Dealu' Negru ( care veniti dinspre Bucuresti si va duceti la munte,sa fiti atenti ), aia de la dezapezire stateau pe margine si vindeau motorina iar soferii de tiruri/microbuze etc., se chinuiau sa coboare :).

Link to comment

De noaptea trecuta a inceput codul galben. Daca lumea e proasta si se apuca de sofat pe vremea asta n-am ce face...prostii pot sa moara dupa parerea mea. :-??

e usor sa zici asta, dar multi nu ies cu masina pe o vreme ca asta numai de dragul adrenalinei.. pur si simplu nu au de ales.. eu nu am transport in comun pentru ca lucrez in afara Bucurestiului si fara masina nu am cum sa ajung acolo.. zapada m-a prins la munca.. ce era sa fac.. sa dorm 2 nopti acolo, sa fac foamea si sa astept sa deszapezeasca autoritatile drumurile?

tocmai de aceea nu este ok ca o tara intreaga sa fie paralizata din cauza unei zapezi..

la 9 dimineata dupa primii 2 fulgi defilau plugurile prin oras intr-o veselie.. dar in cursul zilei cand a nins foarte tare.. s-au bagat la adapost.. seara cand am plecat am facut 12 km in 2 ore.. asta inseamna viteza medie 6 km/h.. nu mai zic ca ma simteam in masina ca pe sanie.. patina dupa bunul plac pentru ca drumul era acoperit cu zapada..

le. si nesimtirea romanilor e de vina.. am vazut masini care taiau calea altora, sau care mergeau cu 60+ km/h in conditiile in care era zapada pe drum si franele nu functionau (era ceva de genul apesi pe frana si iti faci cruce).. cat de prost sa fii sa tai calea unei masini care nu are frane..? :banghead:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...