Jump to content
The Wizard

Curtea Constituţională a respins cererea PSD de repetare a turului II

Recommended Posts

PSD solicitase reluarea turului II al prezidenţialelor, în care Mircea Geoană pierduse la o diferenţă de circa 70.000 de voturi în favoarea lui Traian Băsescu. Geoană anunţa duminică că va merge cu contestarea mai departe, la CEDO şi Comisia de la Veneţia.

Curtea Constituţională a respins solicitarea PSD de reluare a turului II al alegerilor prezidenţiale. Pentru ca alegerile să fie invalidate, judecătorii ar fi trebuit să găsească o fraudă suficient de mare pentru a modifica ordinea celor doi candidaţi.

Unul din capetele de acuzare ale social-democraţilor la adresa corectitudinii alegerilor prezidenţiale din 6 decembrie căzuse încă de duminică. După analizarea voturilor anulate în urmă cu o săptămână - cerere aprobată vineri de Curtea Constituţională - Biroul Electoral Central (BEC) a mai găsit 1260 de voturi bune pentru Traian Băsescu şi 987 de buletine ştampilate în favoarea lui Mircea Geoană.

Pe lista de reclamaţii ale PSD mai rămăseseră trei puncte: două se referă la voturile pe liste speciale şi la scrutinul desfăşurat în diaspora. Social-democraţii cer compararea tabelelor cu semnături şi a declaraţiilor pe propria răspundere cu CNP-urile din baza de date de la Evidenţa populaţiei - în secţiile speciale şi din diaspora, pentru că ar exista suspiciuni de vot multiplu şi CNP-uri inexistente. Un total de 780.000 de voturi, spune senatorul PSD Dan Şova. Ultimul punct pe lista PSD se referă la corectitudinea unor procese verbale care ar fi fost falsificate prin inversarea numărului de voturi ale celor doi candidaţi. Social-democraţii ar fi depus la CCR 664 de astfel de procese verbale de la secţii, drept exemplu. Luni cei nouă judecători ai CCR ar putea oferi noi răspunsuri la aceste acuzaţii.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat duminică că va contesta rezultatul alegerilor dincolo de Curtea Constituţională, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) şi la Comisia de la Veneţia.

sursa realitatea.net

prostanacul tot prostanac a ramas...

Link to comment
Guest AdrIaN-MG

Abia astept sa vad cum plangeti la prima greseala a lui Base.Hihiihihihih. Acum 1 an faceati spume pe forum cand ati vazut pe Udrea ministru,acum sunteti mari basescieni .

Curtea Constitutionala e la fel de corupta ca si restu sor manjit pentru basescu si niste milioane de euro primite de la videanu si compania romania nu e un stat de drept si democrat e statu lu basescu si al tutuor mafiotiilor din tara asta de 2 lei

Link to comment

Si betivul tot betiv si chior

Si Geoana are un ochi lenes si mai e si rarait, asta il face prost, cretin si incompetent, nu?

A venit timpul sa va mai maturizati si voi dracului odata, ati ajuns la 18-20 de ani si aveti mintea unuia de 8. Ati ajuns la varsta asta sa faceti misto de defectele fizice ale unui om... Mai ne miram de ce a ajuns Romania in halul asta.

Nu te mai obosi sa-mi raspunzi, pentru ca stiu deja ca raspunsul tau va fi unul cretin, ca deobicei. Mi-ai dovedit deja ca nu se poate tine o discutie normala cu tine.

Link to comment
Guest cosmark

Curtea Constitutionala e la fel de corupta ca si restu sor manjit pentru basescu si niste milioane de euro primite de la videanu si compania romania nu e un stat de drept si democrat e statu lu basescu si al tutuor mafiotiilor din tara asta de 2 lei

Amin!

Link to comment

Geoana la fel ca si Nastase au crezut ca se pot pune la bataie cu Basescu si o sa invinga fara probleme dar s-au inselat amarnic. Poporul roman doreste un conducator smecher, tupeist care sa nu faca nimic pentru tara ci numai pentru el si familia lui. Suntem o natie aparte in Europa.S-a terminat un teatru ieftin si prost, asa -zisa lupta intre geoana si basescu, pdl si psd sunt frati din aceiasi mama curva , fsn, pcr.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...