Jump to content
topaZzModificat

Papa condamnă abuzurile sexuale comise de prelaţii irlandezi

Recommended Posts

Papa Benedict al XVI-lea a declarat, astăzi, că "împărtăşeşte indignarea" credincioşilor irlandezi, exprimând un "profundul regret" după ce a discutat cu Primatul Bisericii Irlandei despre un raport privind abuzurile sexuale comise de prelaţi irlandezi asupra unor copii, relatează AFP.

"Papa Benedict împărtăşeşte indignarea, sentimentul de trădare şi ruşine resimţit de numeroşi credincioşi din Irlanda", a comunicat Vaticanul în urma întâlnirii între Suveranul Pontif şi cardinalul Sean Brady, primat al Bisericii Catolice a Irlandei.

"Papa Benedict este alături de ei în rugăciune, în acest moment dificil în viaţa Bisericii", adaugă Vaticanul.

Papa, "profund tulburat şi bulversat" de studierea atentă a raportului, "doreşte încă o dată să-şi exprime profundul regret faţă de acţiunile unor membri ai clerului, care au trădat promisiunea lor solemnă în faţa lui Dumnezeu, ca şi încrederea plasată în ei de victimele şi familiile lor şi de toată societatea", potrivit comunicatului.

Un raport publicat la sfârşitul lunii noiembrie, după trei ani de anchetă, a dezvăluit că Biserica Romano-Catolică a Irlandei a ascuns abuzurile sexuale comise de prelaţi irlandezi asupra a sute de copii, timp de mai multe decenii.

Sursa

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...