Guest CulleR Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Majorarea TVA in Romania si Cehia este asteptata de cei mai multi experti financiari intervievati de institutul german ZEW si Erste Bank, care anticipeaza, totodata, ca cele doua tari vor reusi sa-si reduca deficitul bugetar pana la finele anului 2010."Cele mai utilizate instrumente (pentru reducerea deficitului bugetar, care arata cu cat sunt mai mari cheltuielile decat incasarile statului - n.r.) sunt privatizarile activelor detinute de stat, majorarea taxei pe valoare adaugata si reducerea cheltuielilor publice", se arata intr-un raport realizat de ZEW, in colaborare cu grupul financiar austriac Erste, si citat de Mediafax.Cu alte cuvinte, pentru ca Romania sa se incadreze in tinta de deficit bugetar convenit cu FMI - de 5,9% trebuie, eventual, sa mareasca taxa pe valoare adaugata si sa concedieze aproximativ 150.000 de bugetari.TVA aduce aproape un sfert din incasarile bugetare, insa cresterea lui ar fi resimtita direct in buzunarul romanilor, prin cresterea preturilor.Ministrul economiei, Adriean Videanu, promitea in urma cu trei saptamani ca orice crestere a fiscalitatii ar fi o eroare si, de aceea, nici cota unica si nici TVA nu vor fi majorate anul viitor.In tara noastra, TVA este de 19%, un nivel apropiat de media tarilor membre ale Uniunii Europene, de 19,7%. Cele mai mari rate sunt in Danemarca, Suedia si Ungaria, unde TVA este 25%, iar cea mai mica rata este in Cipru si Luxemburg, de 15%.ProTv
GIMMY Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 noi suntem in crizA din 90 si tot in criza vom ramane multa vreme de acum incolo .
Guest CulleR Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Doar 5-10% stiau ca suntem in criza restu au aflat acuma de la tv mai nou
GIMMY Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Deacum vom invata sa scriem corect!sa mori tu ! simti nevoia sa fi bagat in seama?
Guest smiley_real92 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Asta e..criza si iar criza..cand nu a fost ? -_-
Guest CulleR Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Deacum vom invata sa scriem corect!Nu e nevoie sa te bagi
Guest spanky Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 noi suntem in crizA din 90 si tot in criza vom ramane multa vreme de acum incolo . mi'ai luat vorbele din gura
flamer Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 criza e ca un tunel cu gauri fara sfarsit....vezi lumina si crezi ca am scapat dar e doar lumina ce trece prin gaura..
ShorTyx Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 criza sau nu, sa speram ca cu noul/actualul presedinte nivelul de trai va creste!
valyemna Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Deci ,probabil multi dintre voi nu ati parasit tara Romania , asa ca o sa va explic niste chestii ...Dau 1 Exemplu si va las pe voi sa intelegeti Tot : EU sunt in belgia de 2ani , lucrez , bine mersi , castig cam 70 de euro pe putin pe zi , ca serveur la un restaurant bunicel , Sunt Fumator si ma stiu ca nici aici nu sunt tigarile ieftine , chiar sunt scumpe , Vreau sa ajung la faptul ca , tigarile aici costa in jur de 2 euro,50 centi pe pachet -4euro.40 , in romania a crescut din cate stiu la 2 euro , si banii pe care ii luati voi din munca , afaceri sunt de cam 20 de euro probabil pe zi Maximum Maxim :/ asta e Romania ,Criza va fi mereu , cel putin Secolul asta da
WhiteWolf Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 sa mori tu ! simti nevoia sa fii bagat in seama?Cu placere.
Parazitu' Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 noi suntem in crizA din 90 si tot in criza vom ramane multa vreme de acum incolo ./agree :-j
Dropkillerz Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Cum am spus intr-un alt topic,noi incepem sa simtim criza cand ceilalti ies din ea si ma indoiesc ca romanii nu vor refula si nu vor face ceva pentru un trai mai decent.
armani114 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Criza...nu stiu cand nu am fost in criza noi...
Guest spanky Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 criza sau nu, sa speram ca cu noul/actualul presedinte nivelul de trai va creste! haha cu Geoana sau cu Base ? keep hoping my friend
Sam Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Nu conteaza cum o sa fie, Ceausescu ne-a invatat hoti pe toti :lol:
Mihnea Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 O sa fim in criza inca 10-15 ani de acum in colo ! Nu stiim sa valorificam ce avem , nu avem cu cine :D
Stalk3r Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 cum sa stii sa valorifici ceva cand 90% din romani nu stiu sa zica decat ca romania e de rahat, aia nu stiu sa mai vada ce e bun in tara asta, aia vad doar ce e rau dar nici nu sunt in stare sa faca si ei ceva folositor DOAR SA SE PLANGA !plus.. la cat de inculta e lumea, ca nici scrie corect cu ajutoru' tastaturii .. mai pune ca windows-ul iti semnaleaza eventuale greseli .. , ma rog, astia suntem.@White_Wolf, nu`i lua in seama .. n-ai cu cine.
EquiNox Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 noi suntem in crizA din 90 si tot in criza vom ramane multa vreme de acum incolo . asa e , mai rau va fii daca il votati pe basescu ...
channel Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Romania a fost in Criza de knd mam nascut euCriza va fi meru....Cum spunea Crow "-Ceausescu ne-a invatat HOTI pe toti"
Stargate Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 da, este adevarat k TVA in europa este cam de 19%, dar NU la toate produsele; cele de baza (lactate, carne, oua, zahar, ulei, ecc) este DE DOAR 4% - iata un MIC amanunt pe care dragi conducatori romani mereu UITA sa-l mentioneze poporului si uite-asa romanu inghite in sec de foame in timp ce guvernul mai cumpara niste jeepuri. Traiasca romania si conducatorul pe care il merita
frankie Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 da, este adevarat k TVA in europa este cam de 19%, dar NU la toate produsele; cele de baza (lactate, carne, oua, zahar, ulei, ecc) este DE DOAR 4% - iata un MIC amanunt pe care dragi conducatori romani mereu UITA sa-l mentioneze poporului si uite-asa romanu inghite in sec de foame in timp ce guvernul mai cumpara niste jeepuri. Traiasca romania si conducatorul pe care il merita Si mai este adevarat ca TVA-ul ajunge la cote mari in alte tari din Europa, la fel de adevarat fiind si ca salariile minime din acele tari sunt de 4-5 ori mai mari decat cel din tara noastra.