Jump to content
Parazitu'

Zeci de accidente in weekend: 14 morti si 43 de raniti

Recommended Posts

Posted

Doua persoane au murit si sapte au fost ranite, ieri-dimineata, pe DN 7, în zona localitatii Sibot, din judetul Alba, dupa ce un TIR a derapat si a acrosat un autocar care s-a rasturnat în afara partii carosabile. La fata locului, au fost mobilizate mai multe ambulante, echipaje SMURD, de la Serviciul de Descarcerare, precum si politisti rutieri. Autocarul implicat în accident era înmatriculat în Germania si se deplasa pe ruta Deva - Alba Iulia. Din primele date furnizate de catre politisti de la fata locului, cele doua persoane moarte erau mama si fiica, din localitatea Saliste, judetul Sibiu. Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba, Alina Balas, a declarat ca, în urma accidentului, doua persoane au decedat, iar alte sapte au fost ranite. Balas a spus ca în autocar se aflau 28 de persoane si cei doi soferi. Victimele au fost transportate la Spitalul Judetean Alba si la Spitalul Orasenesc Orastie. Potrivit sursei citate, ISU Alba a mobilizat la fata locului doua autospeciale cu apa si spuma, echipaje de descarcerare si echipaje SMURD, în ajutorul pompierilor din Alba fiind trimise si doua autospeciale de la Orastie. Adrian David, subinspector în cadrul Politiei Judetene Alba, a declarat ca apelul la Serviciul de Urgenta a fost înregistrat la ora 5.45, accidentul petrecându-se la kilometrul 350 al DN 7, dupa ce soferul unui TIR nu a adaptat viteza la conditiile de mers într-o curba, iar autovehiculul a intrat in derapaj si s-a ciocnit cu un autocar plin cu calatori. Purtatorul de cuvânt al IPJ Alba, Iulia Hategan, a declarat ca pasagerii din autocar erau români si veneau din Germania si trebuia sa ajunga în Bucuresti. Sambata, politistii de la dispeceratul Centrului Operational din Inspectoratul General al Politiei Române au înregistrat 39 de accidente rutiere, soldate cu sapte morti si 36 de raniti grav, iar vineri s-au produs cinci accidente mortale. În cursul zilei de sâmbata, cele sapte accidente mortale s-au produs în judetele Arges, Buzau, Calarasi, Dolj, Dâmbovita, Giurgiu si Vrancea.

Sursa: www.Infoportal.ro

Starea proasta a drumurilor din tara noastra pare a fi un factor cheie referitor la faptul ca se produc atatea accidente..totodata lipsa de experienta , oboseala sau graba unor soferi duc la incidente tragice.. pacat -_-

Posted

mi-a placut foarte mult o reclama de la petrom de anul asta sau anul trecut....avea un mesaj foarte clar: "romania va creste prin bun simt si responsabilitate". se aplica foarte clar la soferi. 90% au impresia ca sunt fitipaldi pe sosele si ca li se cuvine tot drumul etc. am avut si eu momente din astea si nu are sens sa ma ascund. dar poti sa fii regele soferilor...chestiile astea te costa la un moment dat. conditiile strazii nu sunt un motiv. adaptezi viteza etc. imi place sa vad ca din ce in ce mai multi tineri incep sa respecte ceea ce inseamna trafic, chit ca e ambuteiaj sau drum lung. ramane o problema in continuare la multi peste 35-40...si la ce transmit altora. sa invatam mai intai sa ne comportam si pe drumurile astea pe care le avem. pe urma vom merita si autostrazi :)

Posted

Oboseala este un prim factor in accidentele grave.

Uitati un exemplu de adormeala la volan Click

(Nu vreau sa fac reclama forumului, uitati-va doar la imagini :P ).

Dupa aia, eu zic ca ne-ar trebui niste autostrazi (greu tare cu munca asta, cea care vine de la granita cu Ungaria, abia a avansat cativa km [era vb de vreo 5-6 km in 5 ani :))] ). In rest, atentia soferilor, adaptarea vitezei la conditiile de drum (da, o gramada se cred zmei pe ploaie). Astfel, s-ar reduce considerabil accidentele rutiere, parerea mea.

Posted

Oboseala este un prim factor in accidentele grave.

Uitati un exemplu de adormeala la volan Click

(Nu vreau sa fac reclama forumului, uitati-va doar la imagini :P ).

Dupa aia, eu zic ca ne-ar trebui niste autostrazi (greu tare cu munca asta, cea care vine de la granita cu Ungaria, abia a avansat cativa km [era vb de vreo 5-6 km in 5 ani :))] ). In rest, atentia soferilor, adaptarea vitezei la conditiile de drum (da, o gramada se cred zmei pe ploaie). Astfel, s-ar reduce considerabil accidentele rutiere, parerea mea.

Urat mai arata camionul dupa accident, Bine macar ca a scapat soferul. Cand o sa avem un sistem de autostrazi bine (nu mai mult, ca nu se poate) dezvoltat, eu o sa fiu in baston...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...