Jump to content
Snuffulino

2012 nu va aduce sfarsitul lumii

Recommended Posts

Anul 2012 nu va aduce sfârşitul lumii, a arătat un lider mayaş, în pofida afirmaţiilor că un calendar al acestei civilizaţii arată că timpul "se termină" pe 21 decembrie 2012. Apolinario Chile Pixtun s-a declarat obosit de întrebările despre finele lumii, scrie AP.

O importantă perioadă de timp mayaşă se încheie pe această dată, şi unele persoane au descoperit o serie de alinieri astronomice în 2012, inclusiv una ce se petrece la 25800 de ani.

Cu toate acestea, arheologii şi astronomii au încercat să liniştească populaţia. Pixtun, din Guatemala, pretinde că teoria apocaliptică are origini occidentale şi nu mayaşe.

În plus, unii cercetărori subliniau că există unele inscripţii mayaşe ce vorbesc de date mult mai îndepărtate de 2012, inclusiv una pentru anul 4772.

Civilizaţia mayaşă, localizată în actualul Mexic şi American Centrală, a ajuns la apogeu în 300 - 900 AD şi era pasionată de astornomie.

Calendarul începe în 3114 î.d.H, marcând perioade de 394 ani, cunoscute ca Baktun. 13 era un număr sacru pentru mayaşi şi al 13 baktun se încheie în jurul datei de 21 decembrie 2012.

Link to comment

ma doare-n c** cand e sfarsitu lumii, atata timp cat o sa murim toti

bine zis .. :)) dar eu nu cred in asa ceva ca maiasii stiu ce se intampla in viitor.. ce sunt extrateresti? cel mai probabil va fi ca in filmul "The day after tommorow" dar nu asa.. ci foarte lent.. sa vina o noua era glaciara.. si sa disparem ca dinozaurii si sa apara alte specii pe planeta .. like a new begining.. stiti chimia.. Nimic nu se pierde, totul se conserva. Dar in ciuda ca nu cred, abia astept sa vad filmul cu acelasi nume desi poate multora nu li se va mai parea interesant dupa stirea asta... eu ma duc pt efecte, regie si story-line pt ca e un SF pana la urma

Link to comment

La fel ca voi, o sa dorm si eu mai fericit urmatoarele nopti, pana la adanci batraneti (sau pana imi cade o caramida in cap). Niciodata nu am crezut ca acest calendar al mayasilor indica ceva pentru 2012, acum toti avem dovada clara. Probabil ca a murit cel ce scria calendarul si nu se mai pricepea altcineva... Simple as that.

Link to comment

Daca tineti minte si in 2000 s-a spus ca o sa fie sfarsitul lumii dar acel an nu e la fel de mediatizat ca asta.

Oricum...n-am crezut nici odata in porcaria asta si nici nu cred ca va venii dintr-o data.Lumea se va duce incet...din cauza incalzirii globale...lipsa de resurse si alte prostii.

Oricum.O sa am grija sa fac tot ce se poate face pana atunci :))

TRAITI BINE MA! :P

Link to comment
Guest LoLz0o0r

De fapt stitit ca noi suntem in 2013?In anul 0 cand Octavian Augustus el a calculat cu 4 ani mai mult din greseala adica el a calculat in anul 759 la el insemna 763 si de atunci lumea s`a luat dupa Octavian Augustus :).

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...