Jump to content
EquiNox

Un spammer american, condamnat la plata a 711 milioane de dolari catre Facebook

Recommended Posts

Un judecător american a dispus ca un pirat informatic care s-a autoproclamat "regele spam-ului" pe Facebook să plătească 711 milioane de dolari site-ului de socializare, transmite NewsIn.

Responabilii Facebook au recunoscut, ieri, că este puţin probabil ca vinovatul, Sanford Wallace, să plătească efectiv această sumă. dar au estimat că decizia este justă şi marchează o victorie în lupta contra "spam-urilor", care sunt, de fapt, mesaje publicitare cu scop lucrativ adresate în mod fraudulos utilizatorilor site-ului.

"Ne aşteptăm să nu primim cea mai mare parte a acestor despăgubiri, dar sperăm că va descurajant pentru aceşti infractori", a declarat Sam O'Rourke, un responsabil juridic al Facebook, pe blogul oficial al site-ului.

Sanford Wallace, care s-a declarat falimentar, ar putea să fie protejat contra plăţii, dar judecătorul care a pronunţat senţinţa i-a cerut procurorului federal local din California să îl urmărească penal, ceea ce ar putea conduce la o pedeapsă cu închisoarea.

În plângerea Facebook, Wallace este descris ca un "escroc notoriu care a fost implicat în diverse activităţi ilegale de spamming de la mijlocul anilor 1990".

Anul trecut, un alt site de socializare, MySpace, a obţinut 230 de milioane de dolari din despăgubiri.

Sanford Wallace şi un complice, Walter Rines, au fost convinşi să trimită mesaje care le-au permis să treacă drept utilizatori ai MySpace şi să înşele vigilenţa destinatarilor lor. Ei reuşeau să trimită spam-uri utilizatorilor şi să îi atragă spre site-urile false de vânzări.

Link to comment

Credeti ca asta a facut si el 1000 de posturi sau ceva de genul? A facut peste 10-20k de posturi 100%.Chiar sunt curios nu zice undeva ce a facut mai precis cate posturi sau ceva de genul?

Pentru tine spam = postarea unor reply-uri pe un forum? 8-| A scris clar acolo ca a trimis fraudulos mesaje publicitare cu scop lucrativ catre userii facebook-ului :) dar cum tu ai citit decat titlul topicului nu aveai de unde sa stii :) .

Link to comment
Guest smiley_real92

Ce ne facem...

#app: Americanii sunt cea mai proasta natie de pe pamantul asta...incepand de la boschetari pana la procurori ,judecatori s.a.m.d ...nu fac nici o discriminare..dar deja se intrec in prostie.

Link to comment

Faza e ca nu s-a intamplat asa, pe una pe doua, ci a facut un alt fel de spamm, am citit un documentar in care spunea despre acest american , care a pus pe aproape toate panourile de stiri amplasate din oras , cum ca ar fii intrat in baza de date a coordonatorului de la panouri si a pus tot felul de produse,etc. Deci nu e asa, ca a intrat pe ceva forum-uri,blog-uri,etc, si a facut spam.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...