Jump to content
EquiNox

Bolnav de scarlatina , Berlusconi nu va participa la summitul UE

Recommended Posts

Şeful guvernului italian, Silvio Berlusconi, nu se va deplasa joi şi vineri la Bruxelles, unde urmează să se desfăşoare un summit european, deoarece are scarlatină, a anunţat marţi la Luxemburg ministrul de externe de la Roma, Franco Frattini, relatează NewsIn.

"După cum ştiţi, preşedintele Consiliului, Berlusconi, are scarlatină", a spus Frattini într-o conferinţă de presă. "Am discuţii regulate cu el, iar eu mă voi deplasa joi şi vineri la Bruxelles", a precizat şeful diplomaţiei.

În vârstă de 73 de ani, Silvio Berlusconi a fost deja nevoit să anuleze o vizită programată în Aquila pentru a inaugura casele destinate sinistraţilor seismului din aprilie. Potrivit agenţiei Ansa, Berlusconi ar fi contractat o formă uşoară de scarlatină de la unul dintre nepoţii săi.

Scarlatina este o boală contagioasă provocată de o bacterie, streptococul, care se tratează cu antibiotice. Foarte rar întâlnită la adulţi, boala se manifestă prin febră, dureri în gât şi pete roşii pe corp. La copii, medicii recomandă repaus la pat şi izolarea timp de 15 zile.

Şefii de stat şi de guvern din UE sunt aşteptaţi joi şi vineri la Bruxelles pentru a discuta despre obstacolul pus de Cehia faţă de ratificarea Tratatului de la Lisabona şi pentru primele discuţii asupra candidaţilor pentru cele două posturi prevăzute în text, acela de preşedinte al UE şi de Înalt Reprezentant (ministru - n.r.) al Afacerilor Externe ale Uniunii.

De asemenea, liderii europeni vor încerca să adopte o poziţie comună de negociere pentru conferinţa internaţională privind clima, care va avea loc în decembrie la Copenhaga.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...