yonel Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 La poza cu photoshop trebuie sa o fac eu cu nuante de culori pe poza ca nu prea inteleg.
fanaticaldoll Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 yonel, aş prefera fără photoshop, tot ce poţi face să fie făcut din aparat. păi, să începem :)
sefu_bancii Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 eu zic fara photoshop pentru ca ar fi necinstit fata de muritorii de rand care nu stiu opera in photoshop (eu unu din ei)
yonel Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Nici eu nu stiu sa lucrez cu photshop. De la mine o sa ai seriozitate maxima.
Memmorex- Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Poate posta oricine poza?sau trebuie sa ne inscriem cumva?:D
yonel Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 A-s propune ca toti sa avem acest thead la semnatura. Eu unul il am.
fanaticaldoll Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 da, pentru cine doreşte :P mersi yonel
yonel Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Si voturile as prefera sa fie date de moderatorii globari. Zic asta pentru ca vine x cu o poza si ii vine tot anturajul de pe forum si il voteaza.
fanaticaldoll Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 upsă mai discutăm câte ceva, concursul nu merge aşa cum ne-am fi dorit. eu încă sunt pro sondaj, în speranţa că nu vom mai avea situaţii nefericite (la nepotism mă refer)ah, da şi să facem şi un topic cu temele concursului şi să ne ţinem şi de recompensa aia ... ştiţi voi!
gimgim Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 up să mai discutăm câte ceva, concursul nu merge aşa cum ne-am fi dorit. eu încă sunt pro sondaj, în speranţa că nu vom mai avea situaţii nefericite (la nepotism mă refer) ah, da şi să facem şi un topic cu temele concursului şi să ne ţinem şi de recompensa aia ... ştiţi voi! Sa incep cu deci:D.... am participat si eu de 2 ori la acest concurs si am observat urmatoarele: - multe poze luate de pe net :D www. cine stie de pe unde... - votul se face pe baza de prietenii, daca pune cinva o poza in care apare o persoana de sex feminin deja multi intra in febriliatii ) - multi voteaza functia persoanei respective, in caz ca are mod si na sa se dea bine pe langa acea persoana (puuup puuuuuuup puuuuuuuuuup in ... ) :)
Florin09 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 După umila mea părere de "fotograf pro", o fotografie e gata, nu odată cu declanşarea, ci cu prelucrarea ei in sine. Pentru că eu fotografiez şi la nunţi şi evenimente am să vă spun şi de ce: faci 1000 de cadre la nuntă, mergi acasă, dar nu toate le vei pune în albumul care îl înmânezi mirilor, ci doar aproximativ 100 de fotografii, aceste 100 de fotografii vor trebui prelucrate ca să apară în acel album, deci în concluzie după părerea mea o fotografie e gata după prelucrare. Din propria experientă vă spun că după peste 20.000 (două zeci de mii) de fotografii, întrun singur an, doar vreo 150 le-am publicat, maxim, şi toate au fost prelucrate, pentru că am învaţat că o fotografie e gata odată cu prelucrarea ei, nu e de ajuns declanşarea, aşa că motivul "ei sunt mai profi ca noi nu e de ajuns" mai degrabă ar fi " ce e al lor e pus deoparte" adică dreptul acela de a alege fotografia câştigătoare.Vă răspund la orice contrargument adus la ceea ce am scris eu mai sus dar să fie în limita bunului simţ, nu să fiu luat peste picior pentru ceea ce ştiu si ceea ce am învaţat eu, vudu, Sensini, sau mai ales vooodooeye_69 care nu cred că ştie de acest concurs, dar am să am eu grijă să afle cât de curând.LE: gimgim, parcă şi tu m-ai luat peste picior dar eu propun, ca să se formeze un juriu care să voteze top3, şi care să poată publica o fotografie pe tema propusă în concurs fără ca acestea să fie declarate câştigătoare, acesta ca orice user de pe forum să primească un impuls ca să participe la concurs să vadă ca unul "pro" îi dă atenţie.
Sensini Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Are dreptate florin, o fotografie este gata abia dupa prelucrare.Ca sa evitam chestia cu favoritismele, am putea face o adresa de email, la care sa se trimita pozele, iar pe forum sa apara pozele cu numere in loc de nick-uri...la email sa aiba acces doar 2-3 persoane. va dati voi seama cam ce vreau sa zic...
gimgim Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 După umila mea părere de "fotograf pro", o fotografie e gata, nu odată cu declanşarea, ci cu prelucrarea ei in sine. Pentru că eu fotografiez şi la nunţi şi evenimente am să vă spun şi de ce: faci 1000 de cadre la nuntă, mergi acasă, dar nu toate le vei pune în albumul care îl înmânezi mirilor, ci doar aproximativ 100 de fotografii, aceste 100 de fotografii vor trebui prelucrate ca să apară în acel album, deci în concluzie după părerea mea o fotografie e gata după prelucrare. Din propria experientă vă spun că după peste 20.000 (două zeci de mii) de fotografii, întrun singur an, doar vreo 150 le-am publicat, maxim, şi toate au fost prelucrate, pentru că am învaţat că o fotografie e gata odată cu prelucrarea ei, nu e de ajuns declanşarea, aşa că motivul "ei sunt mai profi ca noi nu e de ajuns" mai degrabă ar fi " ce e al lor e pus deoparte" adică dreptul acela de a alege fotografia câştigătoare.Vă răspund la orice contrargument adus la ceea ce am scris eu mai sus dar să fie în limita bunului simţ, nu să fiu luat peste picior pentru ceea ce ştiu si ceea ce am învaţat eu, vudu, Sensini, sau mai ales vooodooeye_69 care nu cred că ştie de acest concurs, dar am să am eu grijă să afle cât de curând.pai o data cu prelucarea pozei , acea poza isi pierde originalitatea si nu e corect ca poate nu toata lumea se pricepe la corectat poze ,modificat etc.Eu consider ca cel mai bine e ca poza sa ramana exact asa cum a fost facuta ea fara pic de modificare. Deoarce cu un program bunicel poti face dintr-o poza mai putin reusita ,una foarte placuta si na inteleg ca votam poza in sine nu corectura ei .
logs Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Tare rau imi pare ca te-ai suparat asa de tare pe mine, Florine.Nici pe departe nu mi-a fost gandul sa discriminez (in cazul asta fiind vorba de discriminare pozitiva de tip 'astia sunt prea buni') insa fara sa doreasca nimeni s-au conturat distinct 2 categorii: oamenii care vorbesc de poze si oamenii care vorbesc de fotografii. Atunci cand te uiti la siragul de lucrari postate, diferenta uneori e colosala. Cum sa facem sa nu alungam pe cei care nu stiu ce e aia prelucrare, care nu au un aparat performant si care nu au citit in viata lor nimic despre fotografie?Cum sa facem sa nu ii pierdem pe cei care fac asta cu drag si pasional si foarte aproape de profesionisti?E nevoie cu siguranta de ambele categorii. Ramane sa gasim doar modalitatea concreta de a ne organiza (sub forma asta de concurs ...)
Florin09 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 gimgim, Sensini a văzut ce pot face eu dintro fotografie de tot rahatul, dar o fotografie e gata odată cu prelucrarea ei, dacă vrei iti dovedesc cu exemplu de la mine, dar asta doar mâine seara.LE: logs, stai liniştită mai devreme sau mai târziu venea vorba şi despre asta, tocmai de aceea am scris ca între cei care sunt mai "pro" să nu se facă diferenţă pentru că ştiu cum e. Nu m-am supărat deloc, doar că mă gândesc că dimineţă la ora 7 jumătate trebuie să fiu sus ca să merg la servici :)LLE: Mă bucur că putem purta o discuţie constructivă care să ducă la perfecţionarea unui concurs.
gimgim Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 gimgim, Sensini a văzut ce pot face eu dintro fotografie de tot rahatul, dar o fotografie e gata odată cu prelucrarea ei, dacă vrei iti dovedesc cu exemplu de la mine, dar asta doar mâine seara.EXACT! Poti face foarte multe cu ajutorul unui program, dar din cate am inteles eu din acest concurs e ca noi votam poza in sine si nu capacitatea unei persoane de a o modifica in chip si fel.Putem foarte bine sa facem un concurs separat in care fiecare sa isi arate talentul la modificat poze si anume :postezi 2 poze cea orginala si cea prelucrata
Sensini Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 e vorba de MINIMUM de prelucrare. sunt sigur ca ajustari la culori poate face oricine (pana si cel mai banal program are un auto-adjust care poate imbunatati uneori semnificativ o poza).
Florin09 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 gimgim, îţi spun ceea ce fac eu cu o fotografie: în primul rând încadrare, pe urmă contrast şi umbre, atât, restul ţine de imaginaţie
vudu Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 eu sunt de acord cu retusarile in photoshop, daca unii din voi nu stiti folosi photoshop sau alte programe este gugle, de ce sa nu folosesti un pic de photoshop daca asta face ca poza sa iasa mai frumoasa?
Florin09 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Să încercăm să venim cu idei, propuneri, nu cu întrebări peste întrebări :).În legătură cu prelucrarea, nu mai există fotograf profi în ziua de astăzi care să nu prelucreze fotografia, câtuşi de putin. Tocmai de aceea e fotografie digitală pentru că acuma ştii aproximativ dinaintea declanşării ce se va întâmpla cu ea. Nu e ca şi mai demult pe film când aşteptai să developezi ca să vezi ce ai făcut la nuntă, de exemplu.
logs Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Are dreptate florin, o fotografie este gata abia dupa prelucrare. Ca sa evitam chestia cu favoritismele, am putea face o adresa de email, la care sa se trimita pozele, iar pe forum sa apara pozele cu numere in loc de nick-uri...la email sa aiba acces doar 2-3 persoane. va dati voi seama cam ce vreau sa zic... Nu cred ca numerele ar scoate favoritismele. Posesorul si-ar anunta 'gasca' sa voteze numarul si gata. Mai degraba am putea incerca sa impunem conditii si sa limitam votatul dupa alte criterii (ca de eliminat, cred ca niciodata ...). Sa folosim poll-urile, dar: - userul sa aiba minim o anumita varsta (presupunand ca cei mai maturi sunt si mai putin ahtiati dupa castigul prin orice mijloace, desi s-ar putea sa ma insel amarnic) - userul sa aiba un minim numar de posturi (pentru a elimina userele facute instant doar pentru vot) - voturile celor care au postat fotografii in concurs sa aiba o pondere diferita (cam ca electorii la americani - orice incercare de frauda dovedita sa fie aspru pedepsita cu suspend usturator - sectiuni diferite: gen amatori/profi, cea mai buna fotografie/cea mai originala idee aplicata temei/cea mai amuzanta fotografie/instantaneul saptamanii etc... - mi-ar placea sa regasesc langa fiecare fotografie un minim de 'story' al ei: cand si unde, detalii tehnice, 'scule' folosite. Stiu, asta ar putea sa influenteze votul dar ar lamuri mai mult cu privire la cine si cand a facut fotografia respectiva. Si am mai si invata despre fotografie cate ceva ... Hai sa dam drumul la idei, nu se poate sa nu gasim solutii pentru orice.
celmaislabaN1 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Si voturile as prefera sa fie date de moderatorii globari. Zic asta pentru ca vine x cu o poza si ii vine tot anturajul de pe forum si il voteaza.iar esti invidios ma?cat de frustrati sa fiti ma sa tot vb de gasti, cum sa chemi sa te voteze gasca?1 la mana : doar cei ce participa au drept de vot.2 la mana : daca is 3,4 dintr-o gasca cum voteaza ei 1 ? doar fiecare are fotografie/poza cum vreti voi sa-i ziceti in concurs, si fiecare doreste sa fie votat, sau ma rog posteaza aiurea (cazul meu).3 la mana : daca ei is "pro", asta e, intotdeauna intr-un concurs o sa fie participanti pro si participanti low. sa zic asa ... deci nu stiu ce rost are marea voastra discutie.
logs Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 'Voteaza doar cei care participa' a fost o solutie de criza. Incercam sa gasim si altele.Ori vii cu idei constructive, ori te abtii de la atacuri la persoana si ton superior pentru noi, astia 'frustratii'. Considera asta un avertisment, data viitoare nu mai scapi fara warn.
Florin09 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Slăbane, aia mai "pro" ar câştiga tot timpul, şi atunci nu ar mai exista dorinţă din partea altor useri care nu ştiu atât de multă tehnică şi care nu au atâtea posibilităti "tehnice" şi atunci s-ar duce de totul concursul.Pentru alte detalii revin mai târziu ca dacă mai stau mult pe net o să ajung iaraşi deseara la 8 acasă...