Jump to content
Dropkillerz

Si-a omorat familia dupa ce un functionar l-a amenintat ca il da pe mana politiei pentru mita

Recommended Posts

Doljeanul care s-a spânzurat, duminica, dupa ce si-a injunghiat mortal sotia si fiul de 24 de ani, a lasat doua bilete de adio pe cadavrele celor doi. Potrivit anchetatorilor, acesta scrie ca vrea ca membrii familiei sale sa fie ingropati de secretarul de la primarie, cu banii din mita pe care acesta i-ar fi cerut-o. Celalalt fiu al barbatului sustine ca secretarul i-ar fi cerut mita tatalui sau pentru a-i acorda niste terenuri, iar ulterior ar fi inceput sa il ameninte ca il da pe mâna politiei.

Dupa cum povestesc martorii, Marian Prioteasa, de 56 de ani, ar fi ajuns acasa sambata seara suparat din cauza unui conflict pe care l-ar fi avut cu secretarul Primariei Teslui, Paun Dragusinoiu, care i-ar fi cerut mita pentru acordarea unui teren. Prioteasa si-ar fi varsat nervii mai intai pe sotia sa, Elena, in varsta de 44 de ani, pe care a injunghiat-o pana si-a dat ultima suflare, in pat. Apoi, barbatul a procedat la fel si cu fiul lor, Catalin, de 24 de ani, care dormea într-o camera alaturata. Dupa dubla crima, Marian Prioteasa l-a sunat pe celalalt fiu al sau, Ionut, care locuieste intr-un sat din apropiere, cerandu-i sa-l viziteze a doua zi. Nu l-a mai asteptat insa, ci a luat un cablu cu care s-a spanzurat de grinda unei anexe gospodaresti. Inainte de a-si lua zilele, Prioteasa a lasat insa doua bilete, unul pe cadavrul sotiei si unul pe al fiului, in care cerea ca acestia sa fie ingropati de secretarul de la primarie, cu banii din mita pe care i-a cerut-o. Ionut Prioteasa, singurul membru al familiei ramas in viata, l-a acuzat pe secretarul Primariei Teslui ca nu este strain de moartea tatalui sau, de la care ar fi primit mita ca sa-l ameninte apoi ca-l baga în puscarie. El spune ca nu ii vine sa creada ca tatal sau a fost in stare de asemenea cruzimi. “Pe mine m-a sunat duminica de dimineata si mi-a spus sa vin pe la ei la ora 13.00. Eu, când am venit, deja fusesera gasiti morti. Nu îmi vine sa cred ca tatal meu a fost în stare de asa ceva! Am înteles ca a lasat niste bilete în care scrie ceva de secretarul primariei, ca sa-l îngroape el, ca tata i-ar fi dat niste bani, o mita, sa ia niste terenuri si ca acum ala a spus ca-l da pe mâna politiei. Si cred ca tata de aici a fost foarte afectat. Nu stiu ce sa mai cred... Astept acum sa vad si eu biletele alea, sa vedem ce scrie în ele”, a spus Ionut, pentru reporterii site-ului “editie.ro”. Anchetatorii au ridicat cele doua bilete si au solicitat expertiza grafologica pentru a se stabili daca scrisul de pe bilet este sau nu al lui Marian Prioteasa. Procurorul Magda Badescu, purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj, a declarat ca ?s-au gasit bilete la fata locului si amândoua se refereau la secretarul primariei. Scria ceva de genul ca acesta ar trebui sa se ocupe de înmormântare pentru ca i-au ramas terenurile si doua case. Secretarul a fost audiat, dar spune ca nu stie despre ce este vorba în acele bilete“, a declarat procurorul Magda Badescu. Potrivit site-ului “editie.ro”, secretarul Primariei Teslui, Paun Dragusinoiu s-a aratat foarte uimit de acuzatiile pe care i le aduce Ionut Prioteasa. Ma surprinde ca sunt acuzat de asa ceva. Eu nu am avut nici un conflict cu familia respectiva”, ar fi afirmat Dragusinoiu. Desi pe parcursul zilei de ieri l-am contactat pe domnul Dragusinoiu atat la domiciliu, cat si la birou, acesta a refuzat sa stea de vorba cu reporterii “Gardianul”.

Localnicii din comuna Teslui sunt in stare de soc

Cristian Mocanu, vecinul care a descoperit, duminica dimineata, cadavrul lui Prioteasa, spune ca nu si-a putut imagina vreodata ca vecinul sau ar fi in stare de asa ceva. “Erau oameni linistiti si nu stiu sa fi avut probleme în familie. Nu înteleg, totusi, ce a avut cu copilul lor, care era un baiat foarte cuminte si foarte muncitor. El le aducea foarte multi bani si cumparau terenuri cu ei. Era o familie careia îi placea munca”, a spus Mocanu. “Cei din familia Prioteasa erau oameni normali si muncitori. Fiul, cel mort acum, muncea pe TIR si aducea bani si cumparau terenuri. De ce l-o fi omorât, saracul, ca era foarte cuminte”, a spus o alta vecina, Mioara Dumitru.

Bacauanul care si-a ucis fetita de 3 ani are schizofrenie

Si la Bacau, la sfarsitul lunii septembrie, un alt tata si-a injunghiat mortal copilul. Medicii legisti de la Institutul ?Mina Minovici“ din Capitala au stabilit, ieri, ca barbatul acuzat ca si-a ucis cu cutitul fetita în vârsta de 3 ani are schizofrenie. La randul sau, Institutul de Medicina Legala Iasi, care a facut analize toxicologice în acest caz, a precizat, în raportul transmis duminica procurorilor, ca Alexandru Gavrila consumase droguri în ziua în care a comis crima. Concluzia medicilor legisti de la Institutul ?Mina Minovici“ din Capitala, care au facut o expertiza psihiatrica la solicitarea Penitenciarului Jilava, unde este internat barbatul, Alexandru Gavrila, a fost ca acesta are schizofrenie, astfel ca nu avea discernamânt în momentul comiterii faptei. La sfarsitul lunii septembrie, Alexandru Gavrila se afla la locuinta socrilor sai, împreuna cu acestia, cu sotia si cu fiica în vârsta de 3 ani si doua luni, iar la un moment dat a luat cutit de bucatarie, si-a trezit fetita din somn si a înjunghiat-o în zona gâtului si a inimii. Fetita a fost transportata de urgenta la spital de catre mama sa, însa medicii nu au putut sa o salveze.

sursa:gardianul

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...