flamer Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 lungate de saracie, zeci de mii de familii s-au refugiat in tara noastra, unde incearca sa faca afaceri, dar mai ales sa supravietuiasca.Primii chinezi au aparut in Romania imediat dupa Revolutie. Un fel de avangarda a celor care vedeau in noi un hibrid confortabil intre sistemul lor de acasa si capitalismul salbatic. Au venit, au vazut, au ramas. Si i-au adus si pe altii.Potrivit Oficiului Roman pentru Imigrari, in Romania traiesc in prezent 8.253 de chinezi, insa numarul real este imposibil de estimat. Unii dintre ei nu au acte, altii se tem de toata lumea. Ca sa patrunzi in universul lor, trebuie sa ai rabdare de fier si ambitie de chinez.Sotii Huang traiesc in saracie. Au in China doua fetite, crescute de bunici. In Romania, doamna Huang a mai nascut un baietel, de care are grija Carmen, o vecina. Carmen este un fel de intermediar intre doua lumi. Ea nu stie chineza, ei nu stiu romaneste si, cu toate acestea, se inteleg.Familia Huang are un mic magazin in complexul Europa, insa castiga... mai nimic. Criza le-a scazut drastic vanzarile. Platesc 300 de euro chirie si strang fiecare ban ca sa-l trimita copiilor din China. Dupa 12 ore de munca, se intorc in apartamentul lor saracacios si gatesc cina din te miri ce.Unora, norocul le-a suras. La numai 38 de ani, Endi are o vila de peste 500 de metri patrati langa complexul comercial Dragonul Rosu, menajera, bucatareasa, gradinar si portar. Detine doua restaurante chinezesti si are magazine de pantofi sport in toata tara.Pentru masa de pranz, sotia domnului Endi, ajutata de menajera, mananca bucate alese: aripioare in sos chinezesc, peste dorada in sos dulce, carne de porc cu legume si supa cu galusti din peste.Baietii lui Endi fac scoala in limba romana, iar cel mic aproape ca nu stie chinezeste. Viata lor inseamna Romania.Sursa + Videomai bine chinezoi decat cioroi :D
TheodorescuS Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Foarte bine, daca sunt oameni cumsecade lasa-i sa vina. :P
flamer Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Foarte bine, daca sunt oameni cumsecade lasa-i sa vina. :Pai dreptate...ei nu sunt violenti nu comit infractiuni ...incearca doar sa castige un ban cinstit...
Stargate Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 nu sunt toti cinstiti si onesti, evaziunea fiscala este o chestie de capatai pt ei, dar avand in vedere cat de hamesit este statul roman, nu ma mir ca toti fac smecherii; dar ma rog, mai bine decat alternativa tuciurie.
flakyn1 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Foarte interesant 'documentarul', asa oameni care fac bine sa tot vina la noi in Romania :)
The Wizard Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 nu mai stateam sa citesc daca stiam ca in video spune acelasi lucru :)
Nu e Sparky Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 nu mai stateam sa citesc daca stiam ca in video spune acelasi lucru :)Asa sunt toate stirile pe proTV
eugen66 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Mafia chinezaO alta grupare criminala cu implicatii directe in peisajul infractional din tara noastra o reprezinta unii "chinezi rezidenti" in Romania. Instrumentarea faptelor penale in care sunt implicati chinezii ridica probleme deosebite doarece acestia isi schimba formal resedinta sau actele de identitate, au anumite particularitati si moduri de operare folosite in savarsirea faptelor, duritatea si ermetismul de care dau dovada cand sunt anchetati si lipsa totala de cooperare a martorilor fiind de notorietate. Comunitatile chinezesti delincvente sunt foarte greu de patruns si din cauza ca in randul lor sunt folosite peste 1000 de dialecte, ceea ce face imposibila interceptarea convorbirilor telefonice sau luarea unor masuri operative. Din aceste cauze se apreciaza ca fenomenul infractional real este mult mai mare decat cel inregistrat in evidentele statistice. Argumentul forte care dezleaga limba infractorilor este amenintarea cu expulzarea in China, unde ii asteapta condamnarea la moarte si executia imediata.Pana in prezent au fost cercetati aproape 300 de cetateni chinezi organizati in grupuri infractionale, comportamentul lor fiind de o cruzime feroce prin savarsirea de omoruri, talharii, santaje. Din informatiile oferite de organismele specializate in combaterea crimei organizate atat pe plan intern cat si international s-a ajuns la concluzia ca se urmareste formarea la Bucuresti a unei comunitati chinezesti puternice care sa controleze in stil mafiot tranzactiile unor oameni de afaceri din China, Taiwan, Hong-Kong, in atentie fiind si orasele Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.Nu trebuie sa crezi tot ce se spune pe la tv. Peste 5 ani o sa apara si africani rezidenti. Sa vezi distractie atunci.
Guest smiley_real92 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Bravo lor,sa continue asa...mi se par ok.
acelasi_bandit Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 frate,nu am nimic cu ei atata timp cat sunt cinstiti..nici cu cioroii ..in grecia e plin de cioroi care fac un ban cinstit .. vand tablouri,calutzi,cd-uri,bratari ...
King_Warlord Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 mai bine chinezi decat chioroi ... asta da fraza... ai gandito o luna cred ai si crezut ca este haios cand ai ziso? nu stiu la ce baga stire cu chinezi cand sunt mii de romani care traies la fel..
flamer Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 mai bine chinezi decat chioroi ... asta da fraza... ai gandito o luna cred ai si crezut ca este haios cand ai ziso? nu stiu la ce baga stire cu chinezi cand sunt mii de romani care traies la fel..invata sa scrii corectnam nimic cu tine..
acelasi_bandit Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 invata sa scrii corect nam nimic cu tine.. owned
Random Hero Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 invata sa scrii corect nam nimic cu tine.. Nu scrie nimic pana nu esti sigur de ce scrii owned WORD :rofl2:
Guest spanky Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 invata sa scrii corect nam nimic cu tine.. mi'a placut asta
Diabolik_01 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 invata sa scrii corectnam nimic cu tine..:rofl2: Bun de signOn : Sa vina si vina , ca daca se pun pe venit , si pe inmultit devine Romania o china mai mica.
14ALEX14 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Sa vina sunt de treaba Dar sa nu vina si yakuzza odata cu ei ca si asa e teroare cu astia de la noi
ChoWdeR Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 in satu mare inca nu au ajuns asa de multi, dar si cei pe care i-am vazut, sunt vanzatori la magazine "populare" in oras
Guest The_KniveS Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 imi e mila de ei saracii , au nimerit din tara asta plina de tigani
flamer Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 mai bine chinezi decat chioroi ... asta da fraza... ai gandito o luna cred ai si crezut ca este haios cand ai ziso? nu stiu la ce baga stire cu chinezi cand sunt mii de romani care traies la fel..iti mai zic inca o data....cand zic cioroi ma refer la cei din america aia rai si violenti..nu cei din africa ,india bangladesh etc...ca cei din africa nus violenti nu comit infractiuni nu etc...imi e mila de ei saracii , au nimerit din tara asta plina de tiganice sa intamplat sa intamplat :(
Komisaru Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 cand zic cioroi ma refer la cei din america aia rai si violenti..nu cei din africa ,india bangladesh etc...ca cei din africa nus violenti nu comit infractiuni nu etc...:))Asta a fost o ironie nu/?
Phyxyon Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 iti mai zic inca o data....cand zic cioroi ma refer la cei din america aia rai si violenti..nu cei din africa ,india bangladesh etc...ca cei din africa nus violenti nu comit infractiuni nu etc...ce sa intamplat sa intamplat :( N-am inteles fraza insa iti recomand o carte de gramatica si poate putina literatura din cand in cand . Sau macar mai treci pe la scoala , poate nu suntem noi academicieni insa nici limba ta nu o vorbim . Cioroi e un termen prostesc . Daca te referi la populatia de culoare poti sa-i numesti negri sau mai specific pentru State afro-americani . Negrii din Africa sunt cred mult mai violenti decat in State fiindca acolo e o lupta acerba pentru supravietuire. In anumite conditii toti oamenii sunt la fel de violenti indiferent de culoare , etnie si alte diferente de genul asta . Ce as vrea sa intalnesc cu adevarat sunt japonezi fiindca asa as avea un bun prilej de a-mi exersa si imbogati vocabularul . Referire la subiectul nostru atata timp cand nu comit nici o infractiune si sunt cetateni decenti ai tarii de ce as avea vreo problema cu ei? Nici romanasii nostri nu sunt mai prejos decat tiganii , negrii , chinezii si restul . In postura de angajator mai bine contractez un chinez sau un negru care muncesc cu adevarat decat un roman puturos care asteapta sa-i ploua in gura .
Anonim1 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 nu-mi plac acesti chinezi veniti cu vaporul.mereu ii vad ca stau pe vine (pe ouate) de parca sunt copii.si au pielea galben maslinie. cred ca sunt chinezi de etnie rromanes, pentru ca sunt si galbeni dar si tuciurii.uneori ii simt cum se uita cu pofta la caini.
WeedSmoke Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Daca reusesc sa faca asa ceva in Romania e perfect . Nu am nimic impotriva lor .
Arwen_elf Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 uneori ii simt cum se uita cu pofta la caini.am ras cu lacrimi :lol: