Jump to content
nwradu

Submarin rusesc blocat pe fundul oceanului

Recommended Posts

Un submarin rusesc a ramas blocat la 200 de metri adancime in Oceanul Pacific

Un submarin rusesc de mici dimensiuni a ramas blocat la 200 de metri adancime in apele Pacificului. Se pare ca motivul acestei avarii este provocat de blocarea elicei intr-o retea de plase de pescuit.La bordul mini submarinului se afla un echipaj de sapte marinari, principala problema in acest moment fiind rezerva de aer care se pare este suficienta doar pentru 48 de ore.

Purtatorul de cuvant al flotei rusesti, Alexander Kosolapov a declarat pentru agentia Reuters ca "situatia este neobisnuita dar in nici un caz dramatica".

Marina ruseasca s-a mai confruntat in anul 2001 cu o astfel de situatie cand submarinul nuclear Kursk a ramas blocat pe fundul Marii Barents. In ciuda eforturilor depuse de salvatori intregul echipaj de 130 de oameni a murit

sursa Hotnews.ro

Marinarii din submarinul rusesc mai au oxigen pana luni

Cei sapte membri ai echipajului submarinului rusesc, blocati la aproximativ 200 de metri sub apa, dispun de rezerve suficiente de oxigen pentru a rezista pina luni, a anuntat, sambata, comandantul Flotei Pacificului.

Agentiile internationale de presa anunta ca ministrul rus al apararii, Serghei Ivanov, a plecat spre Kamceatka, in Extremul orient, pentru a supraveghea eforturile de salvare a echipajului.

Intre timp, avioane americane si britanice cu echipamente si specialisti in actiuni de salvare au aterizat in zona, intr-un efort concertat pentru a ajuta la operatiunile de salvare.

sursa Hotnews.ro

Din cate stiu, mini-submarinul era unul destinat tocmai salvarilor la adancime, si s-a incurcat intr-o plasa. Marina rusa a incercat sa-l prinda cu niste cabluri si sa-l dragheze pe fundul oceanului, pana intr-o zona mai putin adanca, dar n-au reusit sa-l tarasca decat 60 de metri. Nave britanice, americane si japoneze se indreaptau spre acel loc si se spera ca vor reusi sa-i salveze pe cei dinauntru pana sa ramana fara aer. Oricum, 200 de metri par atat de putin (20 de secunde de alergare, de ex) si totusi cand e vorba de apa iata ca tehnologia necesara abia e disponibila...

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...