Jump to content
Dante.

Australia dezbate impunerea pachetelor de tigari fara insemne

Recommended Posts

Presedintele Australian Medical Association (AMA), doctorul Andrew Pesce a cerut tuturor senatorilor australieni sa sustina o propunere de lege care va impune vanzarea tigarilor doar in pachete simple, fara vreo reclama sau elemente grafice pe ele. "Fumatul este cea mai importanta cauza a mortii si a bolilor ce poate fi prevenita. Ambalarea intr-o imagine atragatoare a unui produs care ucide n-ar trebui sa fie permisa", a declarat Andrew Pesce pentru medicalnewstoday.com.

Doctorul australian a adaugat ca guvernele din intreaga lume ar trebui sa faca tot ce le sta in putinta pentru a opri companiile producatoare de tutun sa obtina profit de pe urma imbolnavirii oamenilor. Potrivit lui Andrew Pesce, fumatorii sunt foarte loiali unui brand si folosirea pachetelor de tigari ca reclame pentru diferite marci face ca acesti oameni sa ramana dependenti de viciul lor atat de daunator.

"Impunerea pachetelor fara insemne sau desene este urmatorul pas important pe care autoritatile trebuie sa il ia in razboiul impotriva fumatului. Pachetele simple transmit un singur mesaj simplu: Renunta la fumat! Pe langa aceasta lege mai este nevoie si de impunerea unor reguli mai stricte cu privire la vanzarea oricarui produs din tutun si cresterea taxelor din acest domeniu. Toate aceste masuri vor imbunatati calitatea vietii pentru multe persoane", a concluzionat presedintele AMA.

Sursa:

http://www.stopfumatul.ro/pagini/australia...achetelor-d.php

Link to comment

tot nui bun,e ca si cum ai baga lege pt un copil care mananca multe bomboane si iai interzice :naughty:

(nus fumator)

Nu poti sa faci asemenea comparatii, intre tigari si bomboane...

cunosc oameni care fumeaza cand sunt nervosi,stresati sau alte chestii de genul asta

Si care e faza? Eu cunosc oameni care isi rod unghiile cand sunt nervosi... Ai fost destul de on-topic :)

Link to comment

n-a zis nimeni ca faci. doar ca esti obligat sa urmezi tratament medical.

in orice caz, s-ar fuma la fel de mult. cei care fumeaza, o fac pentru ca sunt dependenti de tutun, nu de marca in sine.

Idem.Daca o persoana e dependenta de tutun numai conteaza ce firma sunt tigarile atata timp cat "il calmeaza".

Link to comment

aa ( De la: andrei2009_ro )

tu esti chowder?vezi ca te cauta panini =)) prostule

andrei2009_ro Este un membru al grupului LinkManiaci si are 325 mesaje.

Trimis in: Ieri, 18:51

@ esti jalnic frate, jalnic.

mirinda: nu ma refeream la consum, ci la cum se va vinde, daca te prind copoii cu droguri la tine, iti zic TOT ASA FIULE si te lasa sa pleci a ?

Link to comment

ar fi ceva , oricum multi se apuca de fumat de la varste fragede ; cam toti prietenii mei fumeaza , cauza fiind " e cool frate , trb sa fumam ca asa fac toti smecherii din cartier " , deci nu cred ca ii va afecta pe majoritatea :-j ; parerea mea , nu prea are sens chestia "sa obtina profit pe urma imbolnavirii oamenilor" , fumatorii si'o fac cu mana lor si le place !

ps : da , mi se par cam prosti :duh: (no offense :)) )

Link to comment

@superstar: lasal pe andrei .. e tard .

@sergiu : bomboanele nu omoara, tigarile da.

referitor la topic, daca ar interzice tigarile, tot s-ar fuma ... ar fi ceva de genul drogurilor.

diabet?

Pot sa faca ei ce vor , daca omul nu are vointa sa se lase pot sa si interzica fumatul si tot vor fuma ca si cu drogurile . Ai sa-i vezi peste vreo 10 ani umbland cu borcanul de chistoace dupa ei si facand penale :)))

Link to comment

multi va dati cu parerea in afara de cunostiinta :blink: Aveti idee la cate milioane de dolari/euro se ridica afacerea cu tigari pe mapamond? :-? Asemenea colosi in domeniu nu se tem de o lege izolata pe continentul australian :-j Si fiind un drog de la care nu mori imediat, dc sa nu se faca bani kklau din asta? si asa suntem prea multi pe fata pamantului. Sigur fumatul e nociv si e o prostie, dar nu va fi niciodata eradicat prin lege, asta sa va fie foarte clar. Dc nu s-ar interzice sau schimba sticla de bere sa fie fara nici un desen atractiv? :dontknow: sau bauturile racoritoare pline de coloranti si conservanti si multe alte chimicale? Pt k milioane de oameni traiesc din acea afacere, iar restul se imbolnavesc, ei si ce? :-??

Wake up pipL :hello: :tiphat:

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...