terror_bogdan Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Începerea noului an şcolar ar putea fi amânată până pe 24 septembrie. Este propunerea unora dintre sindicatele din Educaţie, care sunt de acord ca cele 10 zile de concediu fără plată să fie luate chiar de la începutul anului şcolar. Sunt însă voci dintre sindicalişti care susţin că începerea şcolii cu întârziere nu este o idee prea bună. De aceeaşi părere este şi Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Elevii ar putea afla marţi dacă vacanţa li se prelungeşte cu zece zile - scrie Gândul. Atunci va discuta ministrul Andronescu cu federaţiile sindicale din învăţământ, ca să stabilească planul de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Iar amânarea începerii anului şcolar pare a fi soluţia cel mai uşor de acceptat pentru toată lumea. Reprezentanţii Federaţiei "Alma Mater" şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au declarat pentru Antena 3 că nu s-a luat o decizie în acest sens. La rândul său, nici ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu agreează ideea. "Anul şcolar este an şcolar, are un număr de zile şi pentru fiecare zi există o planificare (...) Orice zi e o zi pierdută pentru şcoală", a declarat ministrul Educaţiei.Propunerea sindicaliştilor de prelungire a vacanţei elevilor vine după ce ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a cerut fiecărui minister în parte să adopte o soluţie pentru a reduce cheltuielile bugetare cu 0,3% din PIB, variantele fiind fie concediul de zece zile fără platăsursa:Antena 3 Link to comment
Random Hero Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Mai bine asa decat sa faca asta in mijlocul anului scolar Link to comment
Mayhem Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Eu oricum incep scoala din octombrie, cine naiba se duce in primele 2 saptamani? :/ Link to comment
^DarK^ Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Ar fi super daca ar incepe pe 24 Link to comment
pizza200 Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 dap ar fi frumos ,prea frumos sa fie adevarat... Link to comment
Phyxyon Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Oricum nu faceati nimic in primele 2 saptamani asa ca nu e cine stie ce castig . Era mai bine sa fi fost asta in timpul anului ca era o pauza uneori bine venita dupa atata munca depusa pentru a invata Link to comment
Fury Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 eu zic ca nu se aproba , cu facultatile ce fac? incep si ei mai tarziu? Link to comment
SergiuHellDragon Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 o sa se intample asta,in romania se intampla de toate Link to comment
Guest Money Mike Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Mai bine si-ar lua concediu astea 10 zile in cursul anului..gen 1-2 zile pe saptamana :D Link to comment
Angels at mp3 Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Nu cred ca o sa fie asa, si oricum ... mai bine ar fii altadata aceasta pauza, deoarece cum s-a spus si mai sus, primele 2 saptamani oricum nu prea faceti mare lucru. Si asa am iesii si noi in castig cu inca 2 saptamani, deci ar fii o luna :D. Link to comment
Wise Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 la antena 3 am auzit ca ar putea incepe pe 28adica luni Link to comment
Stef Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Cu siguranta vom incepe pe 24, nu cred ca profesorilor le-ar conveni sa inceapa de pe data de 14, dar lor sa li se socoteasca salariul pe luna sept doar din data de 24. Link to comment
acelasi_bandit Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 hmm,ce bine ar fi :wub: Link to comment
Stef Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Mi-am amintit, de ce pe 24?primele 10 zile lucratoare din primele 3 luni se preconizeaza ca nu se fac, deci Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri = 5 zile + 5 zile ar veni 2 saptamani, Link to comment
Dragos20 Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 c tampenie dupa trebuie sa recuperam noi orele. Link to comment
octavian_tavi_3 Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Mi-am amintit, de ce pe 24?primele 10 zile lucratoare din primele 3 luni se preconizeaza ca nu se fac, deci Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri = 5 zile + 5 zile ar veni 2 saptamani,Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata, Duminica, Luni, Marti, Miercuri, 24 septembrie. Link to comment
StormKing Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 ne amagesc astia aiurea....o sa inceapa normal....asa au facut si cu greva lor si cu tot neau amagit mereu....laba*** Link to comment
Stef Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata, Duminica, Luni, Marti, Miercuri, 24 septembrie. De cand facem scoala sambata si duminica? Profesori primesc salariul pentru zilele lucratoare deci doar pana vineri 10 zile lucratoare = 2 saptamani. Link to comment
octavian_tavi_3 Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 De cand facem scoala sambata si duminica? Profesori primesc salariul pentru zilele lucratoare deci doar pana vineri 10 zile lucratoare = 2 saptamani. Deci sa inteleg, ca toti profi corecteaza lucrari/teze, planifica orele numai la scoala? Link to comment
The Wizard Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 stati ma linistiti ca incepeti scoala normal. si asa e bine ca oricum prima luna nu se face nimic. cel mai probabil o sa se mareasca vacanta de iarna. Link to comment
Florin_LOVE Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 luativa gandurilestiti ca cei frumos nu se intampla niciodata!! Link to comment
Stef Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Deci sa inteleg, ca toti profi corecteaza lucrari/teze, planifica orele numai la scoala?Tu chiar nu intelegi ca ei primesc salariul doar pentru zilele lucratoare?deci 10 zile liber = 2 sapt (1 sapt lucratoare pt profesori 5 zile) omg. Link to comment