Jump to content
lego_kid

Bucureşti: 14 elevi români s-au întors câştigători de la NASA

Recommended Posts

Imagine IPB

Elevii care au câştigat marele premiu la cea de a XVI-a ediţie a concursului de design ştiinţific ?International Space Settlement Design Competition“, care s-a desfăşurat la Houston, Texas, s-au întors aseară în ţară, cu medaliile la gât.

Tinerii constănţeni au câştigat marele premiu la un concurs organizat de NASA pentru că au realizat designul unei aşezări umane pe Lună.

Echipa românească s-a calificat în urma semifinalei din Europa de Est a competiţiei ?International Space Settlement Design Competition“ şi a fost alcătuită din elevi-membri ai Centrului de Cercetări al Elevilor din cadrul Fundaţiei Academice ?ALUMNI“ a Colegiului Naţional ?Mircea cel Bătrân“ din Constanţa. Ei au fost coordonaţi de profesorul de fizică al liceului, Ion Băraru.

Adolescenţii au fost organizaţi în patru grupuri cu componenţă internaţională, numite ?Companii“. Ei au avut sarcina de a realiza în trei zile (şi două nopţi) designul unei staţii umane pe Lună, pe baza unui set de cerinţe foarte stricte (Request for Proposal), elaborat de NASA.

Imagine IPB

Echipa din care au făcut parte elevii români, intitulată ?Vulture Aviation“, a fost compusă şi din elevi din Australia şi Statele Unite ale Americii.

?A fost o experienţă foarte dificilă, deoarece am avut două zile la dispoziţie să realizăm designul, iar cerinţele au fost destul de dificile, mai ales că timpul a fost foarte scurt“,

a spus Rareş Curatu, de la Colegiul Naţional ?Mircea cel Bătrân“ din Constanţa.

Dana Pisică, elevă tot la Colegiul Naţional ?Mircea cel Bătrân“, a spus: ?Mi-am testat limitele în ce priveşte munca în echipă. Au fost două zile şi două nopţi de nesomn, din momentul în care am primit sarcina de a realiza designul staţiei“.

Imagine IPB

Cine sunt preminaţii?

Numele celor care au câştigat marele premiu:

Roman Mihai, preşedinte; Rareş Curatu şi George Mandreşi au format echipa de structural engineering;

Dan Mocanu, Lavinia Brăilescu, Monica Păun au fost în echipa de operations engineering;

Alexandra Bogatu, Codruţa Barbu, Dana Pisică şi Ozg?r Osman s-au ocupat de human engineering;

Adrian Velicu, Răzvan Marinescu, Vicenţiu Ciorbaru, Ionuţ Mihalcea au fost echipa de automation engineering.

O parte dintre elevi au mai participat şi la alte competiţii de profil de anul acesta, dar şi din anii anteriori.

Imagine IPB

CIFRĂ:

1000

de echipe din întreaga lume au participat la marea finală din Houston, Texas, dintre care doar 15 s-au calificat în cursa pentru marele premiu.

inJ1da35188

sursa : http://Torrents.ro

Link to comment

Romania e plina de copii ca acestia ....numai ca nu are cine sa ii descopere ... si mai tarziu ei nu o sa lucreze in ROmania ... pentru ca iar nu li se ofera nimic ... cu ce rost au castigat ? doar pentru faima noastra care ii asa ii vai de mama ei ... ca oricum ei o sa plece sa lucreze pentru straini ... si cu ce ramanem noi ? doar cu un simplu premiu si cu faima ...

Link to comment

dar tu ce plm ai facut pt tara asta?

eu nu am facut nimic , dar tu ai zis de naomi si sexy braileanca ca is de cacat , deci trebuie ca tu sa fi facut ceva ca sa fii mai presus de ei ..

btw.ei au facut ce au facut sa iasa din viata lor de rahat , chiar daca insemna sa se faca de rusine la tv

Link to comment

Bravo lor:D . Deci se poate :).

Probabil ca multi ar face ca ei daca li s-ar oferi oportunitatea .Din pacate sistemul de invatamant romanesc e lipsit de oportunitati si sanse de as e afirma pt elevi.

eu nu am facut nimic , dar tu ai zis de naomi si sexy braileanca ca is de cacat , deci trebuie ca tu sa fi facut ceva ca sa fii mai presus de ei ..

btw.ei au facut ce au facut sa iasa din viata lor de rahat , chiar daca insemna sa se faca de rusine la tv

Decat ca naomi sau sexy braileanca mai bine un cersetor imputit.Banii nu merita sa te faci de un asemenea cacat. Te asigur ca aproape orice ai face e mai presus de asta.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...