Leonex Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Cand am inceput sa joc mu , prin 2006 - 2007 ma jucam mu din placerea de a juca si de a cunoaste persoane noi , chiar era frumos , atunci chiar era comunitate te mai puteai intelege , deci pur si simplu din placere sa transformat in viciu , ma simteam bine alaturi de ei puteai sa vb cu ei , acum deja e non stop batalia dupa rr / spot si cel mai presus vanatoarea , numai e fair play de ceva vreme ... nimeni nu cred cal mai joaca din placere ... p.s. : dupa cum a spus si lucky miss old times on 97 d
Sirius Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Si viciu si placere... cel putin de 5 ani asta este un nou mod de a socializa.. MU a fost primul MMORPG jucat de mine si mereu va avea un locsor in sufletul meu pt asta :) Prietenii legate, kos, pk, chestii din viata de zi cu zi, inca un rr ca sa il depasesc pe x.. dependenta data de competivitate :) si evident multa socializare pe parcurs
<<Amar3to>> Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Este simplu .....depinde cum sti sa percepi ascest jocCa un viciu ....nu mai faci nimic inafara de a te juca....Pierzi nopti ...numai sa faci caracterul mare ...etc etc Sau ...de placere ... sa intri sa te relaxezi ....sa mai comunici cu prietenii ...Fiecare are dreptul sa aleaga cum vrea sa fie ....De aceea exista liberul arbitru :)
Dilut3D Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 ' date='Jul 24 2009, 08:59' post='4047526']Cand am inceput sa joc mu , prin 2006 - 2007 ma jucam mu din placerea de a juca si de a cunoaste persoane noi , chiar era frumos , atunci chiar era comunitate te mai puteai intelege , deci pur si simplu din placere sa transformat in viciu , ma simteam bine alaturi de ei puteai sa vb cu ei , acum deja e non stop batalia dupa rr / spot si cel mai presus vanatoarea , numai e fair play de ceva vreme ... nimeni nu cred cal mai joaca din placere ... p.s. : dupa cum a spus si lucky miss old times on 97 dIntradevar acum se promoveaza comportamentul antisocial iar pe 97d te obliga practic sa faci party si sa socializezi ca vrei sau nu.Nici mie nu mai imi place cum este acum, avand in vedere ca am o parere diferita despre ownerul de acum, deoarece m-am lovit de el prin 2005 cand era "doar un player"Si ca sa fiu on topic, nimeni nu a spus nimic de jucatorii care sufera de grandomanie (sa fii cel mai tare, cel mai bun, cel mai etc), unii joaca doar pentru asta, ajungand sa si triseze si sa faca orice (sufera de ei)
TwisteR Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Putini sunt cei care activeaza doar cateva oare pe zi,atunci cand sunt acasa si doresc sa piarda timpul intr-un mod placut.Parerea mea ca rata dependentei pe server este de 90%,de aici si cazurile de vanatoare,de aici si nedormitul cu zilele,de aici si dupe-urile ,de aici toate si asta e regretabil pentru ca majoritatea sunt playeri intre 14-20 de ani care-si petrec cele mai frumoase clipe din viata pe scaunul din fata calculatorului!.
Bastia Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 placere, e ok sa joci cateva ore dupa munca :D o metoda de a-ti omora timpul :D
Cracks Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 E placere :D .Mie imi place asa la inceput cand e concurenta nu peste 7-8 luni cand deja sunt full si etc. E cel mai frumos in acest moment :cool2: .Eu joc Linkmania de placere :D .Am prieteni buni care joaca..si ala e un motiv ca ma distrez cu ei pe server :D .Totusi e cam stresant cand te uiti cat de "repede" creste bara..dar in final merita cand ai lvl 1 :D .
JustMeAdy Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 placere asa un lvl 2 si ceva iteme :)) .... si mai da si un pic de relaxare sau nervi cateodata :D
Bobby Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Este o linie foarte subtire intre viciu si placere, important sa sti unde este linia aia.
Fury Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Daca timpul pe care-l petreci in fata pc-ului depaseste timpul alocat altor activitati , incet incet devine dependetaDaca timpul pe care-l petreci in fata pc-ului nu depaseste timpul alocat altor activitati , e o simpla placere de a mai schimba o vorba , de a mai cunoaste noi oameni , etc
inregistrat_ieri Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Probabil ca nu exista player sa nu fi auzit vrodata "au ficatu", sau "miau," rautati care proveneau datorita concurentei si inevitabila reactie a rautatii. Observ din ce in ce mai multi oameni implicati foarte puternic, aproape de 100% in acest joc, vad cum pun o problema rezolvabila la cale de parca ar fi o problema reala, e reala dar totusi e virtuala. Nu fac non reclama, sunt una dintre voi, joc 10-12 ore on iar caracterul 24 on, vreau doar sa-mi raspundeti la cateva intrebari, curiozitate, poate si pentru voi.1)Suntem dependeti de jocuri, si am juca orice alt joc la fel de implicati? 2)Suntem dependeti de sociabilitate iar datorita oamenilor care ne tin la vorba ajungem sa nu mai stim cat e ceasul? 3) Mai gasiti placere in faptul ca va jucati atatea ore pe zi facand practic aceleasi lucruri?4) Care e scopul real pentru are jucati?5) E un drog? o manie? un viciu?6) Ti-ar fi greu sa te lasi? am inteles aluzia dar hai sa trec peste si sa-ti dau niste raspunsuri :)am incercat destul de multe jocuri de cand am pus prima oara mana pe pc pana in momentul de fata, si m-am oprit la mu. de ce? se poate socializa foarte usor. nu cred ca e vorba de dependeta la mine, ar fi mai degraba o placere exagerata + dorinta de comunicare cu prietenii din game. placerea la mine se combina. gasesc placere si in a face lvl, si in a comunica cu playerii cu care interactionez. nu pot spune ca "joc atatea ore pe zi" si fac aceleasi lucruri. momentan timpul imi permite sa stau in preajma pc-ului mai mult decat le permite altora si de asta "joc" mu dar nu pot spune ca sunt non stop cu ochii in monitor.un scop real pentru care joc nu cred ca e.. totul e virtual, exceptand prieteniile legate in joc, ce se transpun si in viata reala de cele mai multe ori.drog nu. manie nu cred. viciu nici atat. imi place mai mult cum suna o placere exagerata :)nu mi-ar fi greu sa ma las. am facut-o de mai multe ori si pe perioade mai lungi de timpDupa parerea mea, armata = s.it, cel putin in Romania. ...................................................... Daca mai vrei sa ma contrazici ( imi face placere sa dezbat diferite subiecte), fao pe pm :beer: #Fane Tractoristu= Baselu/Tariceanu/care "bastan" (ciumpalac) vreti voi.@all: scuzati off-topic-ul. Multumescparerea ta despre armata e total aiurea si reply-ul tau nu face decat sa ofere informatii eronate despre armata din romania :) informatiile tale sunt de acum 20-30 de ani si n-au mai fost updatate :)1 da ..cel mai important e sa te ascunzi in spatele unui joc .......................................................... din fascinanta lume 2 D a Mu-uluiun raspuns pe masura valorii fiecaruiaReferitor la titlul topicului (foarte interesant de altfel) o clarificare: nu se poate spune viciu versus placere din simplul motiv ca viciul in sine este o placere. Dusa in extrema, cu o componenta adesea destructiva pentru individ dar placere. ..................................................... Se pare ca extrovertii 'se descarca' jucand (asta functioneaza pentru ei ca un mecanism eficient de coping : agresitivitatea scade, se relaxeaza) iar introvertii 'se incarca' (agresivitatea lor creste, raporteaza orice esec sau conflict din joc la un nivel personal si sufera interior). Voi in care categorie intrati ? Pfui, m-am 'lungit' rau ... promit sa nu se mai repete aici se observa diferenta intre unul care pretinde ca a terminat nustiu cate facultati si care se crede "inteligenta absoluta", "lumina lumii" pe un forum de gaming, "zeul suprem" in materie de mu online si nu numai, si unul care chiar a terminat o facultate, sau chiar este student la sociologie si asistenta sociala :)Spune-i tu asta lui Q=Sadi, sa se lase de mu :rofl2:ai sa ramai surprins cum joaca sadi mu :) parerea care o ai tu despre el o au multi, desi nu este asa. n-are rost sa stau sa dau explicatii dar iti spun ca te/va inseli/inselati amarnic :)@si acum, bineinteles, afcors, biensur, o sa primesc un suspend gras pe forum :D
TwisteR Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 am inteles aluzia dar hai sa trec peste si sa-ti dau niste raspunsuri :)am incercat destul de multe jocuri de cand am pus prima oara mana pe pc pana in momentul de fata, si m-am oprit la mu. de ce? se poate socializa foarte usor. nu cred ca e vorba de dependeta la mine, ar fi mai degraba o placere exagerata + dorinta de comunicare cu prietenii din game. placerea la mine se combina. gasesc placere si in a face lvl, si in a comunica cu playerii cu care interactionez. nu pot spune ca "joc atatea ore pe zi" si fac aceleasi lucruri. momentan timpul imi permite sa stau in preajma pc-ului mai mult decat le permite altora si de asta "joc" mu dar nu pot spune ca sunt non stop cu ochii in monitor.un scop real pentru care joc nu cred ca e.. totul e virtual, exceptand prieteniile legate in joc, ce se transpun si in viata reala de cele mai multe ori.drog nu. manie nu cred. viciu nici atat. imi place mai mult cum suna o placere exagerata :)nu mi-ar fi greu sa ma las. am facut-o de mai multe ori si pe perioade mai lungi de timpparerea ta despre armata e total aiurea si reply-ul tau nu face decat sa ofere informatii eronate despre armata din romania :) informatiile tale sunt de acum 20-30 de ani si n-au mai fost updatate :)un raspuns pe masura valorii fiecaruiaaici se observa diferenta intre unul care pretinde ca a terminat nustiu cate facultati si care se crede "inteligenta absoluta", "lumina lumii" pe un forum de gaming, "zeul suprem" in materie de mu online si nu numai, si unul care chiar a terminat o facultate, sau chiar este student la sociologie si asistenta sociala :)ai sa ramai surprins cum joaca sadi mu :) parerea care o ai tu despre el o au multi, desi nu este asa. n-are rost sa stau sa dau explicatii dar iti spun ca te/va inseli/inselati amarnic :)@si acum, bineinteles, afcors, biensur, o sa primesc un suspend gras pe forum :DCineva care joaca de placere se opreste cel mult la full status si mai intra doar pentru eventuri,un war ,sau de a saluta pe unul,altul,unul care depaseste cu mult 100+ rr-uri se numeste maniac,aka dependent.Dupa cum ai spus si "m-am lasat si chiar pe perioada foarte lungi"(nu te poti lasa decat de ceva care iti provoaca dependenta),e ca si cum zici m-am lasat de tigari 3 luni si m-am reapucat.Cei care au terminat 10 facultatii ,sau au scris 5 carti,sau au participat la cocursuri de cultura generala etc,le dau un sfat:asta da bine la CV nu pe un forum de gaming.Nu poti spune ca ai mai mult timp pentru calculator decat altii,de aici eu inteleg ca nu ai o viata,defapt ai una pe care ti-o dedici Mu-ului.Cum am zis si mai sus 90% sunt dependenti,dar doar 10% o recunosc. :)Apropo amintirile le dau pozele ,voua v-ar ramane doar ScreenShoturile din arena:)
spauny Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 am inteles aluzia dar hai sa trec peste si sa-ti dau niste raspunsuri :)am incercat destul de multe jocuri de cand am pus prima oara mana pe pc pana in momentul de fata, si m-am oprit la mu. de ce? se poate socializa foarte usor. nu cred ca e vorba de dependeta la mine, ar fi mai degraba o placere exagerata + dorinta de comunicare cu prietenii din game. placerea la mine se combina. gasesc placere si in a face lvl, si in a comunica cu playerii cu care interactionez. nu pot spune ca "joc atatea ore pe zi" si fac aceleasi lucruri. momentan timpul imi permite sa stau in preajma pc-ului mai mult decat le permite altora si de asta "joc" mu dar nu pot spune ca sunt non stop cu ochii in monitor.un scop real pentru care joc nu cred ca e.. totul e virtual, exceptand prieteniile legate in joc, ce se transpun si in viata reala de cele mai multe ori.faza asta cu socializarea nu o mai inghite nimeni.eu cred ca socializezi mult mai bine in viata reala decat in cea virtuala.daca te imprietenesti cu cineva de pe mu imi si imaginez ca discutia pe care o sa o porti cu el in viata reala o sa fie legata tot de mu. parca vad:-Ce faci x ?-Nu asa bine ca tine y!-De ce x ?-Pentru ca tu ai dat 20 rr si eu doar 18 !etc.Cu un prieten facut in viata reala gasesti mult mai multe subiecte de discutii.pentru mine socializare de pe mu = 0! daca candva o sa te lasi de mu (nu e cazul tau), o sa intrerupi aproape orice legatura cu "prietenii virtuali", dar daca in realitate pleci 3-4 ani din tara, cand revii iti garantez ca prietenii adevarati o sa te sune sa va intalniti la o bere/un suc.si acum sa trecem la partea cu placerea exagerata.obsesia = idee care urmareste pe cineva neintrerupt, preocupare chinuitoare.asta e in cazul tau :D, dup cum ai mai spus petreci mult timp in fata pc-ului, pur si simplu nu poti renunta la ceea ce faci, sau daca renunti, totul se petrece doar pentru o perioada de timp.@nu mai incercati sa va scoateti :D, pentru ca nu merge.cei cu peste 5 rr-uri in momentul de fata sunt dependenti (mai ales cei care au bk).
inregistrat_ieri Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Cineva care joaca de placere se opreste cel mult la full status si mai intra doar pentru eventuri,un war ,sau de a saluta pe unul,altul,unul care depaseste cu mult 100+ rr-uri se numeste maniac,aka dependent.Dupa cum ai spus si "m-am lasat si chiar pe perioada foarte lungi"(nu te poti lasa decat de ceva care iti provoaca dependenta),e ca si cum zici m-am lasat de tigari 3 luni si m-am reapucat.Cei care au terminat 10 facultatii ,sau au scris 5 carti,sau au participat la cocursuri de cultura generala etc,le dau un sfat:asta da bine la CV nu pe un forum de gaming.Nu poti spune ca ai mai mult timp pentru calculator decat altii,de aici eu inteleg ca nu ai o viata,defapt ai una pe care ti-o dedici Mu-ului.Cum am zis si mai sus 90% sunt dependenti,dar doar 10% o recunosc. :)Apropo amintirile le dau pozele ,voua v-ar ramane doar ScreenShoturile din arena:)probabil ca pe conturile cu 100+ rr-uri joaca mai multe persoane :) pot fi explicatii logice la orice lucru, dar ca voi nu vreti sa-l acceptati este partea a douanu e neaparat o dependenta. tu n-ai avut perioade de 1-2-3 saptamani cand veneai beat acasa cel putin odata la 3-4 zile? si in cazul asta se poate zice "ma las frate de baut o perioada ca-mi face rau". asta nu inseamna ca esti dependent de bautura neaparat, ci doar ca-ti permite buzunarul sau ca ai o placere exagerata sa bei cu prietenii. vad ca eu mananc un rahat si voi mancati doi. am spus ca "momentan timpul imi permite sa stau in preajma pc-ului mai mult decat le permite altora". una e sa stai in fata pc-ului si alta e sa stai in preajma pc-ului. faza asta cu socializarea nu o mai inghite nimeni.eu cred ca socializezi mult mai bine in viata reala decat in cea virtuala.daca te imprietenesti cu cineva de pe mu imi si imaginez ca discutia pe care o sa o porti cu el in viata reala o sa fie legata tot de mu. parca vad:-Ce faci x ?-Nu asa bine ca tine y!-De ce x ?-Pentru ca tu ai dat 20 rr si eu doar 18 !etc.Cu un prieten facut in viata reala gasesti mult mai multe subiecte de discutii.pentru mine socializare de pe mu = 0! daca candva o sa te lasi de mu (nu e cazul tau), o sa intrerupi aproape orice legatura cu "prietenii virtuali", dar daca in realitate pleci 3-4 ani din tara, cand revii iti garantez ca prietenii adevarati o sa te sune sa va intalniti la o bere/un suc.si acum sa trecem la partea cu placerea exagerata.obsesia = idee care urmareste pe cineva neintrerupt, preocupare chinuitoare.asta e in cazul tau :D, dup cum ai mai spus petreci mult timp in fata pc-ului, pur si simplu nu poti renunta la ceea ce faci, sau daca renunti, totul se petrece doar pentru o perioada de timp.@nu mai incercati sa va scoateti :D, pentru ca nu merge.cei cu peste 5 rr-uri in momentul de fata sunt dependenti (mai ales cei care au bk).fiecare percepe jocul in felul lui. daca tu nu reusesti sa socializezi intr-un joc, nu stiu cum ai putea sa o faci in viata reala :) daca ai fi citit cu atentie reply-ul meu ai fi observat ca prietenii din joc mi-i transpun in viata reala. traducere: aia cu care vorbesc in joc si imi sunt prieteni in game, devin prietenii mei in viata reala; ne intalnim la gathere, la o iesire in club, la o iesire in aer liber etc. m-am lasat de mu de multe ori, si am prieteni care s-au lasat de mu de foarte mult timp. spre surprinderea ta inca tinem legatura la telefon; nu mess, nu skype, nu e-mail. doar la telefon :)uitati-va putin la voi ca in orice topic care-l deschid si pe unde postez nu se poate sa nu se gaseasca vreunu care sa arunce sageti si sa ma intepe pentru dupele care le-am facut. cine pune suflet mai mult in jocu asta? cine-i mai obsedat si se ataca de fiecare data cand isi aduce aminte ca i-am distrus visul si posibilitatea de a-si lua si el un set din cauza zecilor de dupe care le-am facut? sa fim seriosi :)hai sa-ti desenez si tie: n-am spus ca petrec mult timp in fata pc-ului, ci ca petrec mult timp IN PREAJMA pc-ului. este diferenta destul de mare. dar nu ma mira ca nu-ti dai seama odata ce nu esti in stare sa socializezi pe un joc.. nu stiu cum de ai putea percepe adevaratele sensuri a cuvintelor :)in fine
spauny Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 fiecare percepe jocul in felul lui. daca tu nu reusesti sa socializezi intr-un joc, nu stiu cum ai putea sa o faci in viata reala :) daca ai fi citit cu atentie reply-ul meu ai fi observat ca prietenii din joc mi-i transpun in viata reala. traducere: aia cu care vorbesc in joc si imi sunt prieteni in game, devin prietenii mei in viata reala; ne intalnim la gathere, la o iesire in club, la o iesire in aer liber etc. nu ma intereseaza sa socializez in mu... am numerosi prieteni in realitate.eu ma refer la faptul ca iesi cu ei in club si ce vb acolo ? frate ce buna este elfa aia care danseaza pe cub :))
inregistrat_ieri Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 nu ma intereseaza sa socializez in mu... am numerosi prieteni in realitate.eu ma refer la faptul ca iesi cu ei in club si ce vb acolo ? frate ce buna este elfa aia care danseaza pe cub :))daca tu ai impresia ca 2 playeri de mu cand se intalnesc vorbesc numa despre mu.. imi imaginez cum socializezi tu in viata reala :)) crezi ca totul se rezuma numa la mu? de fapt vorbesti din punctul tau de vedere; am inteles. PS: trebuie sa ai si putin creier sa poti purta o conversatie si sa socializezi in orice mediu, fie el chiar si un joc online
TwisteR Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 probabil ca pe conturile cu 100+ rr-uri joaca mai multe persoane :) pot fi explicatii logice la orice lucru, dar ca voi nu vreti sa-l acceptati este partea a douanu e neaparat o dependenta. tu n-ai avut perioade de 1-2-3 saptamani cand veneai beat acasa cel putin odata la 3-4 zile? si in cazul asta se poate zice "ma las frate de baut o perioada ca-mi face rau". asta nu inseamna ca esti dependent de bautura neaparat, ci doar ca-ti permite buzunarul sau ca ai o placere exagerata sa bei cu prietenii. vad ca eu mananc un rahat si voi mancati doi. am spus ca "momentan timpul imi permite sa stau in preajma pc-ului mai mult decat le permite altora". una e sa stai in fata pc-ului si alta e sa stai in preajma pc-ului. fiecare percepe jocul in felul lui. daca tu nu reusesti sa socializezi intr-un joc, nu stiu cum ai putea sa o faci in viata reala :) daca ai fi citit cu atentie reply-ul meu ai fi observat ca prietenii din joc mi-i transpun in viata reala. traducere: aia cu care vorbesc in joc si imi sunt prieteni in game, devin prietenii mei in viata reala; ne intalnim la gathere, la o iesire in club, la o iesire in aer liber etc. m-am lasat de mu de multe ori, si am prieteni care s-au lasat de mu de foarte mult timp. spre surprinderea ta inca tinem legatura la telefon; nu mess, nu skype, nu e-mail. doar la telefon :)uitati-va putin la voi ca in orice topic care-l deschid si pe unde postez nu se poate sa nu se gaseasca vreunu care sa arunce sageti si sa ma intepe pentru dupele care le-am facut. cine pune suflet mai mult in jocu asta? cine-i mai obsedat si se ataca de fiecare data cand isi aduce aminte ca i-am distrus visul si posibilitatea de a-si lua si el un set din cauza zecilor de dupe care le-am facut? sa fim seriosi :)hai sa-ti desenez si tie: n-am spus ca petrec mult timp in fata pc-ului, ci ca petrec mult timp IN PREAJMA pc-ului. este diferenta destul de mare. dar nu ma mira ca nu-ti dai seama odata ce nu esti in stare sa socializezi pe un joc.. nu stiu cum de ai putea percepe adevaratele sensuri a cuvintelor :)in fineDisperat de joc e cel care face dupe,nu cel care te inteapa ca ai facut!In preajma calculatorului ce inseamna?,un spatiu redus,care iti permite sa ajungi in maxim 1 min in fata calculatorului,right?,ma scuzi nu stai doar pe scaunul calculatorului mai faci si o tura prin bucatarie.Imi inchipui cum e o discutie la telefon cu un prieten din mu,ce faci bre mai joci mu?,da frate si inca cum,am sinsute rr-uri,da sa vezi ce set mi-am facut,cumparat din cele 11k jwl-uri.
alcholic Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 depentata ...in cazul meu nu mai este ... a fost acum cativa ani :| acuma e pura placere .... si relaxare dupa munca ... :tiphat:
Biggles Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 pai ... io sunt somer si de aia joc mu... la inceput a fost fun... pana sa dau primul rr...acuma incet incet afk rulzz :D:D:D :>
Guest RobertBK Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 un joc ratat in care am pierdut ceva timp care il puteam folosii mai intelept ... hmm ce nu inteleg e cum poti face acelasi lucru 2-3 ani de zile ?!? sa intri tu zilnic sa faci lvl iar si iar si iar 3 ani de zile baaaaaaaa GATA macar acu STOP .... mai sunt cei care zic ca nu mai joaca intra doar pt prieteni ... intri sa stai 4-5-10 ore intr-un joc tampit pt prieteni ? ia ba nene idu de messenger vb cu el pe mess 1 ora 2 (ca nu ai ce vorbii mai mult) si aia e .... mu sucks :)
-Pain- Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 O discutie foarte interesanta si utila in acelasi timp. E prea tarziu sa mai urmaresc subpunctele (azi a fost ziua mea si deh... I just got home and I'm already browsing the forum) asa ca o sa insir cateva idei:- Dintre toti cunoscutii mei (liceu, bloc, alte orase etc) inca nu am auzit de vreunii care sa sufere de aceasta asa-numita "dependenta". Cu totii ne-am ocupat in paralel de situatia scolara, am avut rezultate, iata ca am terminat liceul si am fost admisi prin Bucuresti si Timisoara la cele mai diverse facultati (bine nu la distanta :) ). In tot acest timp, adevarat vorbind, ne-am ocupat timpul cu fel de fel de jocuri. Pentru o luna sau pentru un an intreg (aka Travian... macar l-am castigat), am stat lipiti, mai mult sau mai putin, de pc`uri. Dar oare unde este limita dependentei?- NU exista pentru indivizii normali dpdv al constitutiei creierului. Aceia dintre noi care isi lasa viitorul zdrobit de o lume virtuala reprezinta niste exceptii EXTREM de rare de la aceasta regula, ii compatimim cu totii insa nu avem ce face pentru ei. Restul de 99% suntem doar dornici de cunoastere. Si dorim sa o atingem intr-un ritm mai mult sau mai putin alert. Dam dovada de determinare, de tenacitate (da da, sunt calitatati ce ne vor slefui carierele mai tarziu) in cautarea noastra a gustului victoriei depline in acest joc. Poate unii petrec 16 ore pe zi in joc, dar ei nu vor altceva decat sa isi atinga scopul cat mai repede. Determinati de anumite perspective care le-au fost oferite la inceput (cum este la full stats? cum ar fi cu nu stiu ce set?), ei se avanta in aceasta lume extrem de hotarati.- Sunt de parere ca activitatile pe care le intreprindem zi de zi cad in doua categorii: materiale (slujba, hartii de scris acasa, proiecte, etc..) si spirituale. Daca ne ocupam timpul cu cele materiale clar vor aparea nemultumiri. De ce nu am timp pentru familie, prieteni, etc? Dar toate activitatile spirituale (citit, body-building, gaming, scos catel afara, sex la perete, pizza+bere...) au un lucru in comun (principal de altfel): cel mai important rezultat al lor (dintre putinele) il reprezinta amintirile. Obtii mai mult daca marturisesti "te iubesc!" sau daca dai 2rr in 4 zile? Da? Din ce punct de vedere? Dupa alte 5 "te iubesc!" vei alerga la fel de repede ca sa o mai zici o data? Aceste activitati sunt interdependente. Una o influenteaza pe cealalta. Alienarea pe care ne-o produce pc`ul ne arunca in bratele persoanelor pe care le iubim. Vice versa, sunt cupluri care doresc sa joace impreuna jocuri precum Mu. Cum ii numiti? No-liferi? :-?? - Nu poti spune cuiva ca este dependent decat daca chiar e intr-o stare grava (aka peeing in a bottle or not getting out for days). In afara acestei situatii poti fi si daca te joci 12 ore pe zi. Dar 2 ore macar faci o vizita unui prieten sau le petreci cu scopul de a te relaxa intr-un parc sau la o terasa, constientizand orele petrecute la pc la jocul favorit, pe care il urasti pentru ca iti cere exact 12415 ore si noroc la Goblin ca sa iti atingi scopul (asa e Mu pentru mine). RPG-urile sunt atractive atata timp cat isi pastreaza aceasta valenta a descoperirii. Odata intors pe toate fetele, jocul nu mai prezinta importanta si va deveni o simpla amintire.- Inca un aspect. Serverul dureaza 2 ani, nu? Timp suficient pentru un player care petrece un timp relativ redus online ca sa duca un char la full. Dar poate unii nu au atata timp la dispozitie, insa vor sa simta acest gust. Poate ei nu au decat o vara, deci aleg sa faca levelling intr-un mod efervescent.Cu totii stim care sunt adevaratele noastre idealuri si sunt sigur ca un banal joc nu poate sta in calea indeplinirii lor.Pain (Liviu)
blk Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Viciul este esential o placere, optiunile topicului nu au relevanta.Also, nu e nimeni dependent de mu, exista doar oameni foarte foarte plictisiti.
Arwen_elf Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Pentru unii dintre noi jocurile online reprezinta o sursa trecatoare de distractie in timpul liber.Pentru altii insa, jocurile online sunt una dintre pasiunile mistuitoare care ii tine lipiti de monitoare in incercarea de a-si depasi propriul record. Desi, recunosc ca petrec mult timp jucandu-ma nu pot spune ca sunt dependenta de mu, dar sunt dependenta de internet pentru ca nu prea mai concep sa stau la PC fara internet...dar asta cred ca e valabil in cazul multora dintre noi."Specialistii in domeniul dependentei de jocuri pe calculator considera ca din punct de vedere psihologic apar urmatoarele fenomene:AGRESIVITATEA- persoanele pot deveni mai agresive ca rezultat al implicării şi tipului de joc preferatSUNK COST -“ un efect psihologic care poate influenţa ciclul jocului adictiv. Acest fenomen se întamplă când o persoană simte că trebuie să continue manifestarea unui anumit comportament deoarece a investit anterior timp în acel comportament şi nu doreşte ca investiţia să se dovedească a fi nulă.REŢEAUA SOCIALĂ ON-LINE- interacţiunea cu alti jucatori on-line uniti de faptul că toţi participă la aceeaşi realitate virtuală.EMOŢIE ŞI ADRENALINĂ- O persoana care se joacă un joc pe calculator simte o tensiune emoţională ridicată provocată de eliberarea de adrenalină ca rezultat al unor tactici utilizate în joc. Astfel , persoana se joacă mai mult şi îşi împinge limitele fizice şi psihice în vederea experimentării intensităţii şi tăriei emoţiei, sperând să atingă astfel din nou nivelul de stimulare al producţiei de adrenalină.SENTIMENTUL DE CONTROL: ilustrat prin pattern comportamental prin care jucatorul refuza provocarile vietii reale deoarece in realitatea virtuala a jocului, totul este controlabil. Este marca dependenţei de joc pe calculator: disocierea real/ virtual." aici puteti citi mai multe
n00b^^ Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 eu m-am lasat pe la lvl 370 si 0 rr ... nici macar nu am apucat sa dau rr sa zic ca le-am facut pe toate , dar m-am plictisit e o porcarie de joc :) la fel si oamenii care il joaca ... cum a zis unu pe la inceput majoritatea se ascund in spatele unui char si a unor rr`uri ... ca in realitate sunt pielea ** :)) lasati`va cat mai puteti :D