payneinc Posted August 5, 2004 Posted August 5, 2004 http://www.petitiononline.com/RomDelta/petition.html Sign the petition !
M1nDH4cK Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 O initiativa buna, dar consider ca proiectul ucrainean nu poate fi oprit doar prin eforturile cetatenilor (ce sa mai vorbim de online petitions), ci pe cale politica.
payneinc Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 Sa aratam ca ne pasa... eu cred ca guvernul nostru, chiar handicapat mintal cum este el acuma, care exista numai pentru interesel personale ale membrilor sai, r putea f bine sa stopeze acest proiect. Cum ? Simplu ! Sa dea o lege prin care sa interzica accesul in tzara a oricarei nave care ar veni pe acel canal. La fel si orice fel de trafic naval de marfuri. si cu asta basta... nu ar mai exista un interes economic asa de mare care sa justifice costurile. Inca stim ca avem un guvern format numai din idioti. de aceea nu tb sa ne asteptam la nimik bun din partea lor. ci trebuie sa ne rugam de institutiile europene si mondiale sa ne ajute. ca noi suntem condusi de prosti si hotzi. si astia nu au timp sau nu vor sa-si pateze blazonul ajutand tzara ! i have spoken !
M1nDH4cK Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Din cate stiu eu, de acel canal vor beneficia doar ucrainienii (este ceva gen dunare-marea-neagra). Nu stiu multe detalii, fiindca nu am prins stirea la TV. Ti-as fi recunoscator daca mi-ai putea da mai multe detalii.
Guest worm Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Gasca asta de privilegiati si incapabili care se numeste guvernu Romaniei se gandeste la ora si ziua asta unde si cum sa-si petreaca concediu,ce manevre se mai pot face din toamna de cind or sa" inceapa lucru'si mai ales cum ar putea sa-i prosteasca DIN NOU pe romani sa-l voteze pe nastase si ai lui.Tu chiar ti-ai inchipuit ca se gandesc banditii astia la Delta Dunarii altfel decit cum ar putea sa profite sa mai scota niste banuti sau sa mai organizeze niste vanatori pentru nastase prin delta(poate da Dzeu.si se impusca toti intre iei!!!)Apropo cum dracu de l-ati votat pe mazare la Constanta.Ar trebui ca Basesca sa i-a taxa de intrare in BUC. la toate masinile cu nr. de ct.Bravo TIMISOARA si BUCURESTI ca nu a votat banditii.Intrebarea este si ramane ce facem cu delta?Ne razboim cu ucraineieni?......asa ca in CT
payneinc Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 Nu am votat cu Mazare ! si nici nu o voi face vreodata ! Sunt copil de cadre militare si urasc hotzii ! L-au votat prostii si hotzii ! Hotzii care fura cu el e lesne de inteles de ce l-au votat. dar restul ? ce scuza au ? adevarul e ca nea fasole a si stiut cum sa si cumpere voturile. 1 kil de zahar la niste pensionari aici, niste ulei dincolo.. si sa nu crezi ca a dat din banii lui.. a santajat firmele din ctza.. de ce crezi ca sellgross nu a venit in ctza ? ca nu a vrut sa dea spaga lui mazare si gastii lui... e imputita tare treaba in orasul asta... pe mine ca locuitor ma jeneaza vama dintre ctza si mamaia... si hotelul lui mazare...... Hotz mai intreprinzator ca Mazare nu gasesti in toata tzara. Asta acopera cele mai multe domenii : de la taxa de protectie (de la cetatenii ctzei) , la vama ( pt orice turist), la orice altceva ( hotel, aqua magic, gondola, materiale de constructii, firma de asfalt, firma de fantani arteziene, etc etc ) asta e... poate se vor trezi si constantzenii... cand mazare le va pune taxa pe trecut strada si respirat oxigenul !
Apashu Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 :> ai luat viteza vad stai bland ca viata-i scurta; ce legatura are Mazare, Basescu etc. cu Delta ?
payneinc Posted August 6, 2004 Author Posted August 6, 2004 pai maine vad ca mazare se bate cu nastase pt delta. ca dupa ce a cumparat toata ctza , poate vrea sa se mai extinda.
M1nDH4cK Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Toate post-urile offtopic beyond this point vor fi sterse.
Guest worm Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 [...]Binenteles ca era o legatura dar ceva mai subtila,iar Payne (de care zici tu "ca si-a luat viteza")se vede ca pune suflet.Eu merg in fiecare an la Mila 23 si stiu ce inseamna delta si cum putem s-o pierdem din cauza nepasarii si nemsimtirii celor care ne conduc.
Apashu Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 e distractiv ca amestecati primarii cu o problema a guvernului asta denota ca habar nu aveti pe ce lume traiti si nu ma adresam lui payne ca a luat viteza ci tie, am uitat sa specific. le amestecati, le aiuriti, aberati [...] Sunt copil de cadre militare si urasc hotzii ! lol adica cadre militare dupa gratii nu ai vazut sau ce vrei sa spui ?!? -EDITED- si inca o data : de la problema deltei ati ajuns sa aberati despre primari, asfalt, fantani si cadre militare get real ppl
Guest worm Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Fratioare, tu nici nu stii unde e delta pe harta si ma iei la misto ca sunt prmist?Te-ai trezit ca te bagi in seama pe subiectu asta cand trebuia sa te duci la aqua magic sa te dai pe tobogan.Pentru tine am sa pierd10' din viata si-o sa incerc sa-ti explic pe intelesu tau cum e treaba cu guv. si dc am sarit la primari. 1.Payne este suparat ca guv.psdist nu se implica asa cum ar trebui sa o faca ptr. protejarea deltei impotriva proiectului ucrainean de construire a unui canal ptr. navigatie pe bratu Bastroe(nu garantez ca am scris corect),lucrare care ar face ravagii in flora si fauna din delta(pana aici ai inteles?)2.Eu am fost de acord cu el ca un guv.corupt cum este cel psdist nu-l intereseaza subiectul Delta Dunarii decat cel mult in interes propriu.3 Am observat ca Payne este din Ctza si mi-am amintit ca la ultimile alegeri l-ati votat pe mazare ca primar,care mazare este membru psd,care psd este la guvernare(ai inteles fratioare?daca erai din Buc.ma intalneam cu tine si-ti desenam)4.Acelasi primar psdist percepe o taxa de intrare in oras adica o chestie absurda specifica psdului,nu are treaba direct cu subiectu Delta Dunarii dar are treaba cu faptu ca toate lucrurile se invart injurul singurului factor de decizie la ora actuala si anume psdu. Am totusi impresia ca esti ruda cu mazare!
Apashu Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 yup unii nu pricep niciodata vezi pe pagina guvernului poate are vreun forum aici este unul dedicat jocurilor
payneinc Posted August 7, 2004 Author Posted August 7, 2004 Pun suflet ca sunt tulcean get beget. Nascut si crescut acolo. In Mazare City sunt din 2000 , cand am venit sa fac facultatea aici. Pentru cei care nu au vazut Delta niciodata, le recomand sa o faca cat mai curand. Ca nu se stie, in viitorul f apropiat o vor face numai din poze sau filme documentare. De cand am venit la Constanta nu am mai avut ocazia sa merg in delta decat ff rar. Dar ma duc saptamana viitoare si va spun ce a mai ramas din ea. Delta este un tinut unicat. Mai sunt inca 3 delte in toata lumea, fiecare cu specificul ei. a noastra e cea mai putin periculoasa, referitor la fauna. Dar e f frumoasa. Sunt mii de specii de pasari care populeaza delta. Inchipuiti-va sute de pasari luandu-si zborul pe deasupra voastra la 3-4 m distanta (in cazul meu erau pelicani - sincer, astia ar tb decimati la greu, ca mananca tone de peste pe zi). Turismul in Delta creste in fiecare an. Vin strainii la greu in delta. sunt innebuniti dupa natura si mancarea naturala. Si mai ales ciorba de peste romaneasca este super. Acuma s-au facut manarii si pe acolo. Si-au tras cei care au avut putere financiara sau politica bucati de delta... asta e... romania e de vanzare.. cu tot ce cuprinde... Constanta, din cate vad , e o batalie pierduta.... dar nici cu sectorul 5 nu mi-e rusine... avem primarii pe care-i meritam... avem tzara pe care o meritam... desi ma intreb ce vina am ca m-am nascut aici ? parca ne nasteam fara pacat... Anyway , Green Peace cred ca ar tb sa ne dea o mana de ajutor. Ieri UE a delcarat ca Ucraina incalca cel putin 10 legi prin proiectul ala. Sa vedem daca totul ramane la nivel declarativ sau nu. Insula Serpilor am pierdut-o infatza Ucrainei. Daca pierdem si asta... s-ar putea sa pierdem mult de tot... Eram sa inchei cu " Sa speram ca va fi mai bine ! " .. dar la mine speranta de mai bine in Rromania a murit demult... o mai resuscitez din cand in cand... cand mai castiga Rromania cate un meci... cu albania si insulele feroe... e trist ca nu prea mai avem motive sa traim aici.. bine ca bautura e mai ieftina ... la angro... Noi sa fim sanatosi ! Se putea sa fie si mai rau!
crazy19 Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Ce delta dom'le? Ce salvati delta? Ce-i asta? Aia din Bucale-s bolnavi mintali 100%. Pe aia-i doare-n c...ot de noi, de delta, de resursele tarii de tot! Ii intereseaza doar banii care le intra in buzunar. In rest, nu le pasa. payneinc@linkmania.ro daca chiar crezi ca semnand acea "petitie" rezolvi ceva, te inseli amarnic. Inghite in sec, traim in rahat! :evil:
M1nDH4cK Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Avand in vedere incapabilitatea de care da dovada guvernul nostru "indragit", eu zic sa ne punem sperantele in Uniunea Europeana, U.S. of A. & GreenPeace.
crazy19 Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Avand in vedere incapabilitatea de care da dovada guvernul nostru "indragit", eu zic sa ne punem sperantele in Uniunea Europeana, U.S. of A. & GreenPeace. :> Nobody gives a sh*t about .ro. Nici U.E., nici USA, iar GreenPeace e dusa rau cu pluta... :)
M1nDH4cK Posted August 7, 2004 Posted August 7, 2004 Funny indeed :> GreenPeace-ului chiar ii pasa pentru pastrarea ecosistemelor, Iar Uniunii Europene si SUA le pasa de profiturile pe care le pot scoate daca nu permit distrugerea acesteia. Parerea mea :)
payneinc Posted August 8, 2004 Author Posted August 8, 2004 payneinc@linkmania.ro daca chiar crezi ca semnand acea "petitie" rezolvi ceva, te inseli amarnic. Inghite in sec, traim in rahat! :evil: stiu ca traim in romania... dar macar putem trage un semnal de alarma... petitia contra abitrilor care fura nationala romaiei s-a auzit de ea in toata lumea.,.. ca nu s-a facut nimik, era de inteles... romania nu e danemarca.... plus ca la cat de varza au fost echipele la euro 2004 , Romania ii batea pe toti ! asta e, macar sa atragem atentia.. poate ne aude cineva...
puiuraul Posted August 25, 2004 Posted August 25, 2004 semnalul de alarma a fost tras, romania a trimis sesizari si se exercita presiuni din multe directiile asupra ucrainei > si se incearca deja in disperare oprirea proiectului. In privinta atitudinii romanului, guvernarii, coruptiei si indiferentei vezi: http://www.linkmania.ro/forum/viewtopic.php?t=3141
puiuraul Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Imi pare rau ca nu se mai posteaza in acest thread..... :? Ati vazut emisiunea lui Tuca despre canal si impactul care o sa il aiba asupra ecosistemului? Ati vazut ce atitudine are partea ucraineana? Mi mi se pare ca e un film de groaza. Si chiar nu imi vine sa cred ca asa ceva se poate intampla in Europa anului 2004. Oricum primele semnale nu au venit din Romania ci din afara, nu va faceti impresii; dupa aia au inceput actiunile si studiile efectelor negative si in Romania. Am inteles ca aceasta problema este discutata la nivel inalt, nu numai in Europa. Si daca stai sa te gandesti putin acest canal nu are absolut nici un fel de utilitate comerciala, adica nu va aduce profit niciodata, traseul prin Romania fiind mai scurt; de aceea exista o ingrijorare ca acest canal are scopurii pur militare. Indiferent de scopuri acest canal va seca si distruge ecosistemul Deltei.
M1nDH4cK Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Intreaga Delta nu are cum sa o distruga. 1/3 cu siguranta, worst case scenario 2/3 (so i've heard)
puiuraul Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 N-au voie sa distruga nici macar un centimetru patrat pt ca nu e a lor, si chiar daca ar fi tot nu ar avea dreptul pentru ca este rezervatie naturala, titlu ce depaseste granite si conceptii comuniste. Problema ca ei nici macar nu recunosc ca acest canal va avea un impact major, e adevarat ca in timp, asupra deltei.
M1nDH4cK Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 Bineinteles ca nu au voie, dar nu le pasa. Sunt sustinuti si de Rusia, nu ar avea motive sa renunte la construirea canalului.
puiuraul Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 Exact asta e cea mai enervanta cheste, ca nu le pasa, nici macar nu au cerut vreo parere sau macar sa faca un studiu de implact. Sustinerea Rusiei ar putea sa confirme utilitatea militara a acestui canal care, sa nu uitam, este plasat la granita NATO.