Jump to content
Narcisa

Destinatii Turistice

Recommended Posts

Vacanta de vis la Costa Rica!

Chiar daca este o tara mica, toti cei care au vizitat Costa Rica au revenit convinsi ca aici este un adevarat paradis al vacantelor. Intr-un spatiu restrans veti gasi tot ce va trebuie pentru ca un banal concediu sa devina o experienta exotica si de neuitat : plaje cu nisipuri fine si ape potrivite pentru inot, surf sau scufundari, vulcani activi, paduri tropicale, adevarate labirinturi naturale. Eco-turismul este o "specialitate a casei" in Costa Rica. Va puteti deplasa cu usurinta pe teritoriul tarii, cu avionul, autobuzul sau cu masini inchiritate, in deplina siguranta, pentru ca localnicii sunt foarte primitori si prietenosi.

Imagine IPB

Unii dintre cei mai cunoscuti munti din Costa Rica sunt vulcani, unii inca activi, iar turistii ii pot vizita. In provincia Cartago, la mica distanta de capitala San Jose, veti gasi vulcanul Irazu, care a erupt ultima oara la inceputul anilor '60. Vulcanul Poas, situat in provincia Alajuela, are unul dintre cele mai mari cratere active din lume. Iar vulcanul Arenal, in nord-vestul tarii, atrage annual mii de vizitatori, care vin pentru spectacolul unic al rocilor incandescente care se prabusesc pe laturile muntelui. In afara vulcanilor veti gasi si paduri minunate, cum este cea crescuta in craterul vulcanului Barva - astazi inactiv - din Heredia. Un alt vulcan activ, Arenal, aflat in nordul tarii, este activ, dar si locul unde veti gasi o statiune cu izvoare termale. Cel mai inalt varf, Muntele Chirripo, nu este vulcanic.

Imagine IPB

Cea mai mare parte a granitelor tarii, peste 65 la suta, o reprezinta zona de coasta, iar in Costa Rica veti gasi unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, un cadru cu adevarat idilic. Chiar daca regiunea de coasta nu este prea populata, veti gasi aici numeroase statiuni, pentru ca turismul reprezinta pentru Costa Rica principala sursa de venit. Tara este in definitiv o insula tropicala mai mare, iar pentru a ajunge pe plaja, din orice punct, nu veti avea de mers mai mult de 100 de km.

Imagine IPB

Capitala San Jose este cel mai bun punct de pornire daca dorita sa descoperiti Costa Rica. Situata chiar in centrul tarii, este un oras fascinant. Asezat in regiunea Vaii Centrale, serile pot fi destul de racoroase - datorita altitudinii - dar in cursul zilei ambianta tropicala va va face sa uitati de acest mic inconvenient. Orasul este foarte aglomerat, iar traficul poate fi adesea o problema. Chiar daca sunt multe de vazut in San Jose, multi turisti prefera sa petreaca putin timp aici, in favoarea padurilor si plajelor. Puteti ajunge de aici in portul Limon, pe Coasta Caraibelor, cu o atmosfera total diferita de capitala, mai linistita si dominata de ritmurile reggae, de unde puteti porni in explorarea plajelor.

San Jose: este nu doar capitala, ci si centrul politic, economic si geografic al tarii, dar si locul de pornire in descoperirea acestui spatiu exotic. Aglomerata dar in egala masura primitoare, este un oras pe care nu il veti uita usor, fie si pentru obiectivele turistice de aici : Teatrul National, catedrala, Muzeul Aurului, Muzeul Jadului, Muzeul National.

Imagine IPB

Una dintre cele mai interesante institutii de gen este Muzeul Copiilor, gazduit in cladirea renovata a unei foste inchisorii, un muzeu urias, dedicat in principal celor mici. In curtea uriasa a muzeului copii pot vedea un tren, un avion si un elicopter, toate autentice, in care se pot juca pentru a intelege cum functioneaza. Mai mult, aici veti gasi si un studio de inregistrari, pentru ca micii vizitatori sa inteleaga exact cum se inregistreaza muzica artistilor preferati. La fiecare pas vizitorii sunt insotiti de ghizi care le dau explicatiile necesare.

Gradina Zoologica Simon Bolivar este in permanenta plina de vizitatori, turisti si localnici, iar aici veti putea gasi animale pe care ulterior le veti intalni in mediul lor natural San Jose este o destinatie potrivita si pentru cumparaturi, iar nicaieri atmosfera orasului nu este mai vie decat in piete sau in parcurile publice. Localnicii, ca peste tot in Costa Rica, sunt foarte prietenosi si gata sa va ofere un sfat. Este un adevarat spectacol sa ii priviti cum discuta si se tin la curent cu evenimentele, de la starea vremii la viata politica. Cei din Costa Rica sunt foarte mandri de tara lor, si vor incerca sa va arate, fie si in doar cateva cuvinte, ca ati facut alegerea corecta venind aici. In San Jose va puteti inscrie pentru excursii de o zi prin imprejurimi, descoperind astfel vulcani, padurea tropicala, orasul Sarchi - unde veti gasi o bogata industrie locala de artizanat si suveniruri, si va fi greu sa nu cumparati ceva.;

Imagine IPB

Parcul National Manuel Antonio : este una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale din Costa Rica, iar pentru o tara tropicala, in care natura este punctul de rezistenta, inseamna destul de mult. Parcul National Corcovado : acest parc gazduieste peste 400 de specii de pasari, peste 100 specii de amfibieni si mamifere, intinzandu-se pe mai mult de 40.000 de hectare. In cadrul parcului exista mai multe habitate naturale, inclusiv regiuni montane sau de paduri de mangrove. Corcovado este adevarata bijuterie a parcurilor din Costa Rica.

Puntarenas: este o statiune situata pe coasta Pacificului, cunoscuta pentru plajele fine, foarte aglomerate. De aici puteti vizita Orasul Puerto Plata City, din peninsula Osa, sau orasul San Vito, aflat la granita cu Panama, un amestec de influente indiene si italiene. In regiune veti gasi si locuri perfecte pentru scufundari subacvatice. Golfito: situat in Golfo Dulce, in partea de sud a coastei. Veti gasi aici Parcul National Corcovado, plaje superbe si o fauna bogata.

San Isidro de Perez Zeledon: cunoscut de localnici mai ales ca Perez, situat la 150 de km sud-est de San Jose, este punctul de plecare pentru amatorii de excursii in partea de sud a tarii, mai ales datorita Parcului National Chirripo, a carui intrare se gaseste in San Gerardo de Rivas. Cel mai bun hotel este Hotel Chirripo, aflat chiar langa intrarea in parc, dar la fel de bun, desi mai indepartat, este si Hotel Nuevo Iguazu.

Imagine IPB

Link to comment
Share on other sites

Vacanta de vis la Cairo!

Imagine IPB

Egiptul este situat in partea de nord a Africii, pe tarmurile a doua mari. In partea de nord este Marea Mediterana si la est este Marea Rosie. Egiptul are ca vecini la vest Libia, la sud Sudanul si la nord-est Israelul. Pe tot teritoriul este strabatut de fluviul Nil.

Imagine IPB

Capitala Egiptului este orasul Cairo. Cele mai cunoscute atractii turistice ale orasului Cairo sunt monumentele si relicvele Egiptului din perioada faraonilor. Pe primul loc din acest punct de vedere, se situeaza Muzeul de Antichitati Egiptene. Cele mai apreciate piese ale colectiei sunt comorile gasite in mormantul lui Tutankhamon si cele 12 mumii expuse in boxe in vid. Dat fiind faptul ca muzeul are foarte multe de oferit va recomandam sa-l explorati cel putin timp de doua zile. Cele mai faimoase monumente ale Egiptului - piramidele si Sfinxul - nu sunt in Cairo, ci in suburbia Gizeh. Vizitati neaparat Piramida lui Keops, una dintre minunile lumii antice. Puteti vizita si celalte piramide care sunt la o zi distanta sud de Gizeh, la Saqqara si Dashur. Acestea din urma sunt mai putin frecventate de turisti, asa ca va puteti bucura de o vizita mai linistita.

Imagine IPB

Punctul de plecare in descoperirea capitalei Egiptului ar putea fi Muzeul Egiptean, aflat in centrul orasului, in piata Tahrir. Muzeul are cea mai impresionanta colectie de antichitati egiptene : mumiile faraonilor Ramses II si III sau cea a faraonului Seti I, artefactele descoperite in mormantului lui Tutankhamon, lucrari de arta antica egipteana, obiecte de cult, papirusuri, precum si o vasta selectie de artefacte romane si elene. Alese si prezentate la nivelul oricarui muzeu de prestigiu, piesele atrag in fiecare an mii de turisti din intreaga lume, specialisti egiptologi si curiosi, fiind cea mai importanta institutie culturala din Egipt. De aici puteti ajunge in vechiul Cartier Copt, o zona veche si foarte interesanta, care are un fascinanta Muzeu Copt, cu o bogata colectie de relicve crestine, intre care lucrari textile, numeroase icoane si vechi manuscrise, care ofera o imagine de ansamblu a vechii civilizatii. Aici sunt numeroase biserici crestine, cea mai importanta fiind Biserica St George, un amestec de stiluri arhitecturale diverse si picturi infatisand scene din viata sfantului si lupta sa pentru crestinism.

Imagine IPB

In afara de piramide, Sfinx si Muzeul Egiptean, Cairo are suficiente de oferit chiar si celor mai pretentiosi vizitatori, iar o simpla trecere in revista a locurilor care merita vazute este destul de lunga. Puteti descoperi atat marturiile vechii civilizatii egiptene, cat si cultura islamica - vizitand moscheile si partea veche a orasului - sau orasul de astazi, modern si plin de magazine si constructii in ton cu secolul XXI. Dincolo de istorie, Cairo este o metropola moderna unde nu veti duce lipsa de nimic. De la hoteluri elegante si luxoase - si pe masura de scumpe - la restaurante (de la cele traditionale la cele italienesti sau frantuzesti, cu preparate specifice), cafenele, localuri, magazine si piete aglomerate

Imagine IPB

Link to comment
Share on other sites

Vacanta de vis la Salonic!

Salonic este al doilea oras ca marime din Grecia, fiind situat in regiunea Macedonia. Orasul, impreuna cu suburbiile, are o populatie de peste 800.000 de locuitori. Mai este cunoscut si sub denumirea de Thessaloniki, urmare faptului ca numele i-a fost atribuit in cinstea unei femei.

Fondat de Alexandru cel Mare si numit in cinstea surorii sale, in desfasurarea evenimentelor istorice orasul a facut parte din Imperiul Roman iar la un moment dat, pana in 1430, s-a aflat si sub autoritatea Venetiei.

Imagine IPB

Orasul Salonic este infratit cu alte cateva orase importante de pe glob: Hartford, Plovdiv, Melbourne,Lipsca, San Francisco, Bologna, Bratislava, Koln, Constanta, Nisa, Tel Aviv.

Cea mai interesanta si in acelasi timp elitista zona a orasului este "orasul de sus", cu perspectiva directa asupra muntelui Olimp.In 1979, aceasta a fost de altfel declarata zona culturala protejata, una dintre consecinte fiind si faptul ca acolo nu se permite accesul cu masina.

Imagine IPB

Interesul pentru Salonic este dat deopotriva de vestigiile istorice, de muzee, de frumusetea peisajului si de prezenta plajelor cat si de posibilitatea de a accede catre alte zone ale Greciei pentru care exista interes deosebit (una dintre ele fiind desigur Muntele Athos, inclus in oferta itinerarelor turistice cu suport local).

Simbol al orasului a devenit, peste veacuri, Turnul Alb, construit de turci in secolul al XV-lea.

De la turci au ramas baile turcesti, o serie de influente in arhitectura cladirilor din partea veche a orasului - Ano Polis, precum si cateva moschei foarte frumoase, printre care cea a lui Hamza Bey.

Imagine IPB

Vechiul Forum (din secolele II - III), Palatul lui Galerius Maximianus (secolul al IV-lea), hipodromul, mozaicuri antice de mare frumusete si resturile zidurilor din vechea imprejmuire a orasului completeaza zestea de istorie.

Cele mai vechi morminte crestine se afla intr-un sit istoric pe strada Septemvrion.

Frumoasa manastire Vlatadon Ayios Demetrios este dedicata sfantului ocrotitor al orasului,

Dumitru, in cinstea caruia, in fiecare toamna, se organizeaza si Festivalul International Cultural "Dimitria".

Multe biserici, monumente bizantine,isi deschid cu generozitate portile: Acheiropoietos, Hagia Sofia, Panaghia, Taxiarches.

Imagine IPB

Peisajul este colorat, in Salonic, cu tufe de liliac, lamai, maslini salbatici. Pe dealurile insorite se rotesc aripile morilor de vant iar multe dintre case folosesc baterii solare pe acoperisuri.Multe dintre strazile orasului, mai ales in partea veche, sunt inguste si titusi de un pitoresc aparte.Semnele credintei ortodoxe sunt mai prezente, mai puternice decat oriunde si se reflecta si prin prezenta troitelor, din loc in loc.

Cladirea Teatrului Regal este impozanta. La fel si Sala de Concerte.

Cateva muzee importante va asteapta sa le treceti pragul, doldora de marturie peste veacuri a culturii si civilizatiei care s-au cladit aici: Muzeul Arheologic, Muzeul Culturii Bizantine, Muzeul Popular si Etnografic, Muzeul de Stat pentru Arta Contemporana, Muzeul Cinematografiei, Muzeul Tehnologic.

Cateva piete mari sunt, in Salonic, locuri in care puteti intalni spiritul grecesc la el acasa, reflectat in comportamentul si preocuparile de fiecare zi: Piata Modiano, Piata Kapani, Piata Athonos, Piata Aristotelous dar si Piata Louloudadika (recunoscuta si ca "piata de flori").

In septembrie, sub razele caldute ale soarelui de toamna se organizeaza Targul International de la Salonic.In noiembrie are loc un mare Festival International de Folclor.Pe toata perioada verii, Targul International de Carte este o invitatie si o provocare mai ales pentru turisti.

Viata de noapte a orasului este una trepidanta, pe masura spiritului grecesc si sprijinita pe un numar mare de cafenele si restaurante primitoare.

Aproape de Salonic se afla zona de un interes aparte - Halkidiki - o peninsula cu trei brate, cu plaje superbe si cu conditii de cazare excelente.

Imagine IPB

http://www.youtube.com/watch?v=tRz2O_LWLD0

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu de voi insa eu fiind un iubitor al istoriei vreau sa vizitez in viitorul apropiat - sa termin cu bacu asta mai intai , zonele cu o mare cultura in acest domeniu . Cum ai mai zis mai sus Egiptul - Cairo , Grecia sa vad Atena , Muntele Athos si Manastirile de la Meteora , Roma as vrea sa o vad , sa ma plimb putin prin Chile si Peru . As mai fi curios sa vizitez Tokio si Istambul sa vad diferentele de cultura dintre cele 2 tari si a noastra .

Link to comment
Share on other sites

Vacanta de vis la Hong Kong!

Considerat una din cele mai cautate destinatii din Asia, Hong Kong este un oras international unde Estul intalneste Vestul Asiei intr-o deplina armonie. Veti simti "pulsul" orasului inca de la aterizarea pe aeroportul international, inaugurat in iulie 1998, fiind considerat aeroportul cu cea mai moderna tehnologie din lume. Va sugeram sa vizitati Xin An - o excursie de o zi pe parcursul careia veti putea descoperi comorile Chinei vizitand "Old Dream City" din localitatea Xin An, aflat in apropiere de Shenzhen. Puteti apoi explora parcurile din regiune.

Imagine IPB

Fereastra Lumii, Shenzhen si Guanghzou - doua atractii diferite ale acestei tari. Splendorile Chinei sau Ferestra Lumii. Nu uitati de Templul Guang-Xiao, Sala Memoriala Dr. Sun Yat-sen, precum si simbolul orasului statuia "Celor cinci berbeci".

Hong Kong poate fi numit, pe buna dreptate, paradisul shopping-ului. Produse de toate felurile si marcile accesibile celor care au buzunarele pline de bani si mii de buticuri stau la dispozitia clientilor, veniti din toate colturile lumii.

Imagine IPB

Daca va hotarati sa petreceti o vacanta de zece zile in Hong Kong veti avea posibilitatea sa vizitati doar 0,1 la suta din magazinele care se afla aici. Atunci cand va plimbati pe strazile din Hong Kong o sa va sara in ochi, mai intai de toate, tinerele localnice, a caror vestimentatie este puternic influentata de stilul Japan Pop. Caracterizat prin combinatii inedite de culori, materiale si forme, stilul japonez se regaseste mai ales in marci precum Evisu, Bathing Ape sau Sparta135. Cea mai populara dintre acestea este, fara indoiala, Bathing Ape, care a fost scoasa in prim-plan de cantaretul si producatorul Pharrel Williams, precum si de numerosi alti artisti internationali. Lansata in anul 1993 de designerul japonez Nigo, aceasta marca "streetwear" este cunoscuta in special pentru colectiile de tricouri lansate in editii ultralimitate. Nu de putine ori se intampla ca pe site-ul de licitatii eBay sa fie scoase la vanzare astfel de tricouri pentru preturi ce uneori depasesc 300 de dolari. Este pur si simplu imposibil sa rezisti la Hong Kong tentatiei de a cumpara un tricou sau aceleia de a cumpara o pereche de tenisi ce se evidentiaza prin culorile vii pe care le combina.

Imagine IPB

Hong-Kong reprezinta visul oricarui "maniac" al shopping-ului. De aici puteti cumpara tot ceea ce va trece prin minte, de la haine si pana la jucarii, ce reprezinta si ele o mare atractie pentru turisti. Cine nu a auzit oare de jucariile Hello Kitty? Nu exista magazin mare sau mic care sa nu aiba un raion special dedicat acestei jucarii.

Galeriile comerciale sunt atat de vaste si de numeroase incat sunt capabile sa satisfaca orice dorinta a clientilor, bineinteles in functie de bugetul acestora. In aceste galerii (The Landmark, The Galleria, Prince's Building, Alexandra House sau International Finance Centre Mall) aveti ocazia sa descoperiti produse ale celor mai cunoscute marci din lume. Aveti, de asemenea, posibilitatea de a lua o mica pauza pentru a servi masa in unul din numeroasele restaurante ce se afla in aceste galerii si unde puteti gusta de la feluri de mancare traditionale pana la platouri internationale. Galeriile din Hong Kong sunt renumite pentru prezentarile de moda organizate aici, care joaca un rol important in impunerea tendintelor vestimentare sezon dupa sezon.

Imagine IPB

Numeroasele piete care se afla in Hong Kong reprezinta si ele puncte de atractie. Una dintre cele mai cunoscute piete in aer liber este Stanley Market, de unde puteti cumpara cele mai frumoase suveniruri pentru prieteni. Alta piata foarte cunoscuta este Yuen Po Street Bird Garden, unde se comercializeaza pasari de tot felul si bineinteles tot ceea ce aveti nevoie pentru ingrijirea acestora: colivie, hrana si chiar suplimente nutritive. Un univers magic il reprezinta Flower Market, piata de flori, unde puteti achizitiona plante exotice de tot felul, superbe buchete de flori, precum si accesorii pentru gradinarit.

Locuitorii din Hong Kong sunt niste oameni religiosi. In oras existand foarte multe temple, este de neacceptat sa nu veizitati aceste temple in vacanta dumneavoastra la Hong kong. Aceste temple dezvaluind o parte importanta din istoria si cultura orasului.

Imagine IPB

Link to comment
Share on other sites

@Crap n'ai de unde sa stii cum apare vreo vacanta neplanificata si gratis :D macar sa ai idee ce sa vizitezi.

@Phyxyon, tu termina cu bacu' mai intai :D

interesante destinatiile. pana la urma unde mergem? :rolleyes: (deza nu da pe aici, deci nu are cum sa stie xDDd )

Link to comment
Share on other sites

@Crap n'ai de unde sa stii cum apare vreo vacanta neplanificata si gratis :D macar sa ai idee ce sa vizitezi.

@Phyxyon, tu termina cu bacu' mai intai :D

si dupa promiti ca ma iei cu tine? :D

ON : Sunt o groaza de destinatii sa vizitezi intr-o viata de om numai bani si sanatate sa ai . Sincer un lucru mi-a placut de mic sa calatoresc in afara tarii sa vizitez alte tari si nu numai sa cunosc alte natiuni si sa-mi fac prieteni pretutindeni

Link to comment
Share on other sites

interesante destinatiile. pana la urma unde mergem? :rolleyes: (deza nu da pe aici, deci nu are cum sa stie xDDd )

si dupa promiti ca ma iei cu tine? :D

ON : Sunt o groaza de destinatii sa vizitezi intr-o viata de om numai bani si sanatate sa ai . Sincer un lucru mi-a placut de mic sa calatoresc in afara tarii sa vizitez alte tari si nu numai sa cunosc alte natiuni si sa-mi fac prieteni pretutindeni

Uite, si Spiky vrea sa mearga :)) Va iau daca promiteti ca impartim cheltuielile. :D

Link to comment
Share on other sites

Vacanta de vis la Londra!

Imagine IPB

Londra este capitala Angliei şi a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar (datorită City-ului), cultural si artistic al Regatului Unit, si unul din cele mai importante orase ale lumii.

City of London ("Cetatea Londrei") este centrul istoric al orasului, si in acelasi timp cel mai important cartier financiar al Regatului Unit. Este administrat de catre Corporatia Londrei, condusa de Lordul Primar al Londrei. City-ul deţine propriul corp de politie, separat de Politia Metropolitana.

Imagine IPB

Buckingam Palace este o atractie a Londrei, caci cine nu-si doreste sa vada unde locuieste regina Angliei? Un pont: daca steagul Marii Britanii este arborat pe palat, regina se afla "acasa" in acel moment. Schimbarea garzii, un moment traditional si mult asteptat de turisti are loc in anumite perioade a anului (mai putin vara) odata la doua zile, la diverse ore, despre care trebuie sa va interesati din timp.

Imagine IPB

De la aeroportul Heathrow poti lua metroul care te lasa in centrul orasului. Daca nu, poti intreba la biroul Informatii din aeroport de un "transfer public" (mai multi turisti, veniti de pe diferite curse, in acelasi microbuz, transportati fiecare la hotelul sau). De la automatele din statia de metrou poti lua pentru aproximativ 4-5 lire un abonament pentru o zi intreaga pe orice linie de metrou din zona "x". Atentie, daca cumva accesul este "liber" in acel moment la intrarea dintr-o statie de metro, nu te bucura, trebuie oricum sa iti cumperi cartela pentru ca nu poti iesi. Cartela se inregistreaza teoretic la intrarea si la iesirea din statia de metrou. Cele mai avantajoase sunt cartelele saptamanale, daca perioada ta de sedere este in jur de sapte zile.

Imagine IPB

Cu o harta a metroului ajungi sa vezi mai bine orasul (si mai repede) decat prin inchirierea unui tur al orasului de la firmele specializate. Depinde doar ce vrei sa vezi si cat timp ai la dispozitie. Londra are cel mai vechi metrou din lume si este construit in forma circulara. Abia acum au inceput modernizarea lui si poate "usurarea" circulatiei si a schimburilor intre statii.

Imagine IPB

West End ("Capatul de vest" - al vechiului oras) este districtul comercial si de divertisment al Londrei. Piata Trafalgar este cel mai important obiectiv. Oxford Street este una dintre cele mai cunoscute strazi pentru cumparaturi, pe care se gasesc numeroase supermagazine celebre (Selfridges, John Lewis, Marks and Spencer). Alta strada cunoscuta este Tottenham Court Road, pentru magazine de electronice, calculatoare si instrumente muzicale. La sud de capatul estic al Oxford Street se gaseste Soho, cartierul boem al Londrei, intesat de cafenele, pub-uri, cluburi si sex shop-uri. City-ul si West End formeaza centrul Londrei ("Central London"). Estul orasului a fost centrul industriei londoneze in secolul al XIX-lea. Bombardamentele germane din anii 1940, combinate, incepand din anii 1950, cu decaderea Portului londonez si mutarea industriei in afara orasului, au condus la abandonarea a numeroase cladiri si terenuri, si la un aspect al zonei in general dezolant. Organizarea Jocurilor Olimpice din 2012 in estul Londrei va oferi ocazia regenerarii si cresterii atractivitatii zonei. Docklands, zona vechiului Port al Londrei, a fost un experiment reusit de regenerare.

Imagine IPB

Link to comment
Share on other sites

Uite, si Spiky vrea sa mearga :)) Va iau daca promiteti ca impartim cheltuielile. :D

Stii vorba aia: "puntem mana de la mana si mergem pe datorie" :P

Daca as avea banii acum, tot nu m-as duce pe la mama dracu.

Vegas, e singurul loc care ma atrage la nebunie, dar drumul e lung pana acolo ... intr-o zi sper ca voi ajunge :D

Link to comment
Share on other sites

Vacanta de vis la Las Vegas!

Imagine IPB

Las Vegas este situat in desertul Nevada, pe coasta de vest a continentului american. In limba romana, Las Vegas inseamna pasuni, dar numai pasuni n-o sa gasiti la Las Vegas. In schimb, ati putea sa petreceti timpul la Bellaggio, un complex cu hotel si cazino, deţinut de grupul MGM Mirage. Bellaggio este o copie fidela a hotelului cu acelasi nume de pe malul lacului Como din Italia. Si ca totul sa fie cat mai veridic, americanii au amenajat aici chiar şi un lac cu o suprafata de 32 de mii de metri patrati care se intinde intre cladire si bulevard.

Imagine IPB

Atractia complexului o constitue spectacolele care au loc chiar pe malul lacului. De surprize ai parte, insa, si in interiorul hotelului unde este amplasat ansamblul numit Fiori di Como, alcatuit din peste 2000 de flori din sticla ce acopera peste 600 de metri patrati din planseu.

Imagine IPB

La Las Vegas veti mai gasi copii fidele ale Turnului Eiffel, ale piramidelor egiptene sau ale palatelor Romei antice. La hotelul Hilton puteti face o calatorie printre stele alaturi de eroii favoriti din Star Trek.

Imagine IPB

37 de milioane de turisti ajung anual la Las Vegas. Cei mai multi vin pentru jocurile de noroc. Altii vin pentru serviciile de cununii civile, pentru ca, se stie, nicaieri in lume nu te casatoresti mai repede decat la Las Vegas.

Interesanta este politica comerciala practicata aici. In Romania, intr-un asemenea loc, o cafea ar costa de cateva zeci de ori mai mult decat intr-un loc oarecare. Aici insa mancarea este extrem de ieftina. Chiar in interiorul celor mai mari sali de jocuri, se poate manca foarte bine la jumatate de pret decat in cele mai modeste restaurant. Explicatia este simpla: aici banii se castiga din jocuri, nu din alimentatia publica. Organizatorii se straduiesc sa pastreze jucatorii activi la masa de joc, nu sa-i trimita acasa. In felul acesta ei aduc mai multi bani, decat s-ar obtine dintr-un pret piperat pentru mancare. Nu ar mira daca celor mai pasionati le-ar oferi mancare gratis. Dar nu numai mancarea este ieftina. Aproape totul, inclusiv hotelul, este ieftin tocmai pentru ca strategia generala este atragerea turistilor in oras si la mesele de joc. Jocul este principala sursa de castig si din aceasta cauza totul i se subordoneaza

Imagine IPB

Nu exista doua hoteluri identice, iar cele mai mari incearca sa imite un spatiu specific numelui pe care-l poarta: Monte Carlo, Venetia, Desert, etc. Unele sunt foarte frumoase. Atunci cand spui hotel, spui implicit cazino, pentru ca parterul tuturor hotelurilor este ocupat aproape in intregime de cazino. "Circus", pe langa hotel, cazino si circ, este locul de munca al celebrului iluzionist David Coperfield.

Imagine IPB

Poate ca cea mai impunatoare constructie, nu numai prin dimensiune, dar si prin pozitie si arhitectura, este Caesars Palace. Putin retras fata de bulevard, hotelul are in fata o gradina cu alei demne de plimbarile unui imparat roman. De o parte si de cealalta a gradinii, la circa 100 metri unul de celalalt, doua brate permit accesul pietonilor in hotel. Cel din stanga este o banda rulanta acoperita. Cel din dreapta, are alaturi de banda rulanta un sir de magazine elegante. Traversandu-le ajungi tot in hotel, sau mai exact in cazinoul hotelului. Din afara nu pare, dar abea in interior, dupa ce constati ca timpul a trecut fara sa-ti dai seama, realizezi dimensiunea lor. Este ceea ce americanii numesc un "mall". Acoperisul spatiului dintre magazine este zugravit asemenea boltei ceresti, astfel incat lasa impresia unei plimbari pe strada la vreme de seara. Temperatura chiar seamana, datorita aerului conditionat. Atmosfera Imperiului Roman este sugerata prin statui an stil antic, fantani arteziene, caderi de apa, etc. O mica piateta imita un forum roman nu numai prin fantana cu statui din centru, dar si prin cladirile laterale decorate tot cu statui. Deosebirea fata de Roma se afla in interiorul cladirilor, unde magazine ca Geani Versaci, Gucci, Nike si altele, erau necunoscute romanilor.

Imagine IPB

In alta parte, desi in dezacord de timp si spatiu, un cal troian de peste 20 de metri inaltime adaposteste o parte a unui magazin de jucarii pe trei nivele. O claviatura de pian se afla chiar in drum si este destul de mare pentru ca trecatorii sa paseasca pe ea. La apasare, fiecare clapa emite sunetul corespunzator notei. Dealtfel, accesul copiilor ca si al adultilor la jucarii este incurajat.

Ca dimensiune unele hoteluri rivalizeaza Casa Poporului; deosebirea este ca hotelurile de aici produc bani.

Las Vegas este mult mai mult decat un oras, este un spectacol. Un spectacol continuu, 24 de ore pe zi, seara fiind totusi momentul de varf, in special in Fremont Street, cu explozia lui de sunet si lumina.

Imagine IPB

Orasul Las Vegas nu se termina brusc, dar nici nu are o periferie, asa cum suntem obisnuiti. El este inca in dezvoltare astfel ca, din loc in loc, apar noi hoteluri abea construite, sau inca in constructie, unele abea in stadiul de fundatie. Aici, un lucru este mai limpede ca oriunde: nu e loc pentru cei mici. Numai o investitie foarte mare ar avea ceva sanse, dar nici ele nu pot fi sigure. Incet, incet, insa cladirile sunt tot mai rare iar soseaua ramane singura sa infrunte desertul.

Imagine IPB

Link to comment
Share on other sites

interesante destinatiile. pana la urma unde mergem? :rolleyes: (deza nu da pe aici, deci nu are cum sa stie xDDd )

:rofl1:

Prima vacanta as vrea sa o fac in Istanbul. :wub:

Narci stie de ce ;;)

Link to comment
Share on other sites

din cele puse de tine..as alege Costa Rica si Hong Kong..:)

Egiptul l-am vazut deja..se merita..chiar si de 2 ori :)iar Las Vegas mi se pare foarte kitsch :) prea mult pentru mine..Grecia deja nu mai e o destinatie de interes..am dat si pe acolo de cateva ori :) dar pentru un buget mai mic..e de recomandat..ofera foarte multe la un pret rezonabil

Link to comment
Share on other sites

imi place acest topic :) ia incercati sa vizitati si frumusetile romaniei de exemplu Castelul Huniazilor :)care este unul dintre cele mai importante monumente de arta feudala gotica din Europa

Link to comment
Share on other sites

imi place acest topic :) ia incercati sa vizitati si frumusetile romaniei de exemplu Castelul Huniazilor :)care este unul dintre cele mai importante monumente de arta feudala gotica din Europa

Corect . Deja majoritatea romanilor aleg destinatiile din alte tari . Romania e pur si simplu ... un nimic pentru unii . Defileul Jiului si multe altele , ofera niste peisaje care iti raman in minte mult timp . Si la mare , multi aleg Bulgaria sau Grecia . Dar Romania nu-i buna ? In Mamaia dupa parerea mea e foarte frumos :) .

Link to comment
Share on other sites

Vacanta de vis in Peru!

Imagine IPB

Magia si misterul istoriei, natura exotica, cultura, traditiile si muzica, diversitatea culinara fac din Peru cea mai vizitata destinatie a Americii de Sud si una din cele mai atractive ale lumii.

Imagine IPB

Este o tara atat de bogata in atractii turistice, incat este greu sa te hotarasti ce ti-ar placea mai mult sa vezi sau unde ai vrea sa poposesti - poti explora jungla amazoniana sau poti reconstitui drumul incasilor prin valea sacra Urubamba, intre Cuzco, orasul soarelui sau centrul lumii cum i se spunea odinioara, si Machu Picchu, cetatea pierduta a incasilor, poti strabate drumul soarelui intre Titicaca si Cuzco, drumul strabatut de Mama Ocllo si Manco Capac, parintii imperiului incas, sau poti survola desenele de la Nazca, una din marile enigme ale lumii.

Imagine IPB

Peru este un tinut binecuvantat, leagan al unor civilizatii antice extrem de avansate, precum Inca, Nortechico, Moche si Chimu, patria condorului, tara cu cea mai mare varietate de specii de pesti din lume, cu plaje inca neexplorate, o tara cu oameni care par inca a purta nostalgia imperiului incas.

Vei intelege aceasta nostalgie privind bisericile construite pe ruinele templelor incase din Cuzco sau ascultand El Condor Pasa cantat de un descendent incas in autocarul cu care vei urca muntele spre cetatea ce pare a dainui peste veacuri, ca un martor mut al imperiului, Machu Picchu.

Imagine IPB

Lima, orasul regilor, te intampina cu amestecul ei unic de romantism, istorie si cultura, cu cartiere boeme ca Barranco sau Miraflores si cu arhitectura coloniala a centrului istoric cu Catedrala ce adaposteste mormantul cuceritorului imperiului incas Francisco Pizzaro sau cele 400 de balcoane impresionante, dar si cu muzee ce sunt adevarate izvoare de cunoastere, ca Museo del Oro sau Muzeul National de Arheologie, Antropologie si Istorie.

Imagine IPB

Cuzco este poarta de intrare in misterele imperiului incas. Aici poti vizita templul Koricancha - cel mai important templu incas, odinioara acoperit cu peste 700 de foi de aur de peste 2 kg fiecare, Sacsayhuaman, veche fortareata militara sau Tambo Machay si baile incase. Pe traseul spre Cuzco poti face cateva opriri din care cele mai interesante sunt Andahuaylillas (capela sixtina a Americii), Raqchi (templul zeului Wiracocha) si La Raya - cea mai inalta trecatoare din Anzi (4.355m) aflata la jumatatea distantei intre Cuzco si Puno.

Din Cuzco poti merge spre Valea Sacra Urubamba, care incepe de la Pisac si continua catre Machu Picchu si este leaganul civilizatiei incase. Ollantaytambo este cel mai vechi oras din America locuit in continuu. Dupa vizitarea localitatii si a fortaretei vei continua drumul spre Pisac, in care principala atractie este celebra piata indiana unde poti admira si cumpara suveniruri din aceasta regiune. De asemenea, la cativa kilometri de oras vei vizita ruinele cetatii Pisac, care ocupa un intreg varf de munte.

Imagine IPB

Singurul mijloc de transport spre Machu Picchu este trenul "catarator". Construita in jurul anului 1450 de catre Pachacuti pe muntele batran (Machu Picchu in quechua), deasupra vaii Urubamba (valea sacra a incasilor) la o altitudine de 2430 m, cetatea Machu Picchu nu a fost niciodata descoperita de spanioli, istoria ei pierzandu-se timp de 400 de ani pana in 1911, cand a fost redata lumii de Hiram Bingham. Principalele puncte de interes de aici sunt: templul condorului, templul celor trei ferestre, Mirador, Intihuatana (ceasul incas), Huayna Picchu si portiunea finala a Inca trail (poteca incasa) catre Sun Gate.

Imagine IPB

Puno, capitala folclorica a tarii, situata la 3.860 m altitudine, este orasul de unde vei porni in explorarea lacului Titicaca, lacul aflat la cea mai mare altitudine din lume. Aici vei descoperi civilizatia Uros, cea mai veche civilizatie din lume care isi pastreaza inca traditiile, traind pe insulele plutitoare de stuf. Tot aici poti vizita Insula Amantani, situata la 3812 m deasupra nivelului marii, gazda unor situri arheologice foarte impresionante si vei face cunostinta cu Indienii Yatiri, "Saimanii" Lacului Titicaca, care iti pot citi viitorul in frunzele de coca. Poti vizita si Insula Taquile. Pentru a ajunge in mijlocul acesteia vei fi nevoit sa urci 600 de scari de piatra, dar merita efortul pentru ca, de acolo, vei putea admira cele mai frumoase privelisti asupra lacului si muntilor ce il inconjoara.

Imagine IPB

Desenele de la Nazca sunt una dintre marile enigme ale lumii, despre care s-a presuspus ca ar fi un vechi calendar astronomic sau aerodrom pentru navele extraterestre. Cultura Nazca ascunde si alte enigme, cum ar fi craniile gaurite intr-un mod ce pare a dovedi cunoasterea tehnicilor trepanatiilor pe creier.

Imagine IPB

Colca Canyon, de trei ori mai adanc decat Colorado Canyon, nu este doar un canion cu prevelisti ce nu le vei putea uita niciodata, ci este si casa a doua comunitati autentice andeane: Collaguas si Cabanas. Daca vei avea ocazia sa-i vizitezi, vei avea senzatia ca te-ai intors in timp, deoarece ei pastreaza aproape nealterate traditiile stravechi si modul de viata specifice acestei altitudini. Cand spui Arequipa te gandesti la multe lucruri: arhitectura impresionanta, specialitati culinare deosebite, privelisti superbe si o vreme blanda tot timpul anului. Vei descoperi orasul alb de la poalele vulcanului "Misti", cu arhitectura sa unica, mostenire a vremurilor coloniale, vei pasi pe stradutele inguste si vei vizita catedrala impunatoare si Plaza de Armas, centrul istoric al orasului.

Imagine IPB

Puerto Maldonado este un rai al naturii pe care il vei gasi in mijlocul padurii tropicale amazoniene, vechea casa a comunitatii Ese'eja. Aceasta minunatie a naturii se afla la distanta de doar o jumatate de ora de zbor de Cuzco si iti va oferi o experienta memorabila. Poti explora jungla amazoniana intr-o plimbare cu barca pe canalele inguste care strabat padurea tropicala si vei descoperi diversitatea florei si faunei specifice acestei regiuni. Pentru iubitorii de fotografie este o ocazie ideala de a imortaliza farmecul si misterul naturii.

Imagine IPB

Peru in superlative

Machu Picchu, cetatea incasa, este cel mai vizitat sit arheologic din America.

Cuzco, capitala imperiului Incas, este, conform masuratorilor, locul de pe glob cu cel mai inalt nivel de radiatii ultraviolete.

Desenele de la Nazca nu pot fi distinse decat din aer, iar intrucat in vremea crearii lor nu era posibil zborul, au aparut speculatiile asupra originii extraterestre a acestor desene.

Lacul Titicaca detine, din 1862, recordul mondial al celei mai inalte cai navigabile din lume pentru nave de mare tonaj. De asemenea, este si cel mai mare lac din America de Sud, avand o suprafata de 8 300 kmp.

El Condor Pasa, melodia facuta celebra de Simon and Garfunkel, este o melodie traditionala peruana.

Atahualpa, ultimul rege incas, a platit spaniolilor 6000 kg de aur si 12000 de kg de argint pentru a-si salva viata. In cele din urma a fost ucis.

Mate de coca, ceaiul din frunze de coca, bautura traditionala andeana, este un excelent remediu impotriva raului de altitudine.

In 1526 Imperiul Incas avea peste 2.000.000 km patrati, incorporand Peru, Bolivia, Ecuador, cea mai mare parte din Chile, nordul Argentinei si sudul Columbiei.

Francisco Pizaro, cu doar 180 de oameni, un tun si 27 de cai, a cucerit Imperiul Incas in 1533.

Imagine IPB

Link to comment
Share on other sites

Vacanta de vis la Paris!

Imagine IPB

Un oras pentru boemi, indragostiti si fani ai marilor case de moda, deopotriva. Numit si 'Orasul Luminilor', ca tribut adus geniilor intelectuale, dar si datorita frumusetii arhitecturale inegalabile, Parisul surprinde, dar in nici un caz nu dezamageste. Case elegante construite in secole 17-18 sau zgarie-nori si cartiere cu apartamente, stadute inguste sau bulevarde largi, magazine si hoteluri de lux, cluburi de noapte stralucitoare, restaurante si muzee, toate contribuie la cresterea numarului de vizitatori in fiecare an.

Imagine IPB

Atractiile sunt multe si timpul intotdeauna prea scurt. Daca sunteti pentru prima data in Paris, alegeti-le pe cele mai vizitate la inceput. Iar restul, lasati-le pentru o calatorie viitoare. Cred ca pentru multi cel mai vizitat obiectiv turistic si una dintre cele mai cunoscute forme din lume, este Turnul Eiffel- constructie din otel ridicata in zona Champs de Mars in imediata apropiere a malului Senei. In turn se poate urca cu liftul sau pe scari pana la etajul 1 si 2, dar de la 2 la 3 trebuie sa utilizezi liftul. Accesul in turn poate costa maxim 11 eur/pers. Cel mai bun moment al zilei pentru a urca in turn - este pe inserate: sa privesti de sus - o panorama de 360 de grd- cum se lasa seara peste oras alaturi de o cafea buna intr-unul din restaurantele turnului, si sa cobori apoi, exact la timp, pentru a admira spectacolul de lumini ce are loc in fiecare zi dupa apusul soarelui. Va vei trezi batand din palme, fara voia ta, alaturi de ceilalti turisti pentru ca spectacolul e impresionant.

Imagine IPB

La capatul vestic al bulevardului Champs-Elysees, celebrul Arc de Triumf construit in Piata Charles de Gaulle, in onoarea eroilor luptatori francezi si adaposteste si Mormantul Soldatului Necunoscut. Conceput de arhitectul Jean Chalgrin in 1806 dupa victoria lui Napoleon I de la Austerlitz, monumentul are o inaltime de 51 metri si o latime de 45 metri fiind al doilea arc ca marime din lume dupa unul putin mai mare construit in Coreea. Taxa de intrare este de 8 Eur/persoana.

Imagine IPB

In ceea ce privesc suvenirurile, daca aveti chef si timp de cutreierat: nu va lasati imbiati de vanzatorii ambulanti; mai bine da-ti o fuga in Montmartre. Aici suvenirurile sunt mai ieftine, si sigur nu veti pleca de aici fara sa cumparati si o pictura sau doua. Doar Montmatre e cartierul artistilor! Si daca tot sunteti aici, urcati la Basilica Sacre- Coeur ( pe scari sau cu funicularul), profitati si savurati o alta priveliste a Parisului. Iar seara, va puteti delecta cu un spectacol la Moullin Rouge.

Imagine IPB

Pentru Ille de la Cite rezervati-va o zi - aveti multe de vizitat: Notre-Dame, Palatul Justitiei, Saint-Chappelle. Catedrala Notre-Dame ascunde mai multe mistere decat tot Parisul luat la un loc. Luati un ghid pentru a va dezvalui toate aceste mistere si a va lumina ungherele ascunse pe unde in trecut bantuia Quasimodo, cel mai cunoscut cocosat din lume. Si daca aveti norocul sa fie un concert la orga in seara respectiva, succesul zilei e asigurat: muzica e divina.

Imagine IPB

Link to comment
Share on other sites

Vacanta de vis la Praga!

Praga este capitala Republicii Cehe. Oraşul este situat pe raul Vltava, in Boemia centrala si are aproape 1,2 milioane de locuitori, in numarul carora nu sunt luati in consideratiei cei aproximativ 300.000 de navetisti, care lucreaza in oras dar nu locuiesc aici.

Imagine IPB

Explorarea capitalei cehe poate incepe din cel mai vechi district al sau, "Stare Mesto" (Orasul Vechi). In Piata Orasului Vechi se afla Ceasul Astronomic, care fascineaza turistii cu cadranele sale si figurinele miscatoare, dar si monumentul lui Jan Hus. Dupa ce ati vizitat si Biserica Tyn va puteti indrepta spre cartierul Josefov, acolo unde era vechiul ghetou evreiesc. Cea mai originala atractie de aici o reprezinta tot un cadran de ceas, dar cu limbile mergand de la dreapta la stanga. Este vorba de ceasul de pe "Primaria Evreiasca", cu cifre ebraice.

Imagine IPB

Amatorii de paranormal vor fi incantati sa afle ca Golemul, un soi de Frankenstein creat din lut pentru a-i proteja pe evreii praghezi, ar fi inmormantat in podul Sinagogii Veche-Noua. Chiar daca accesul in pod nu este posibil, veti fi multumiti ca ati vizitat cea mai veche sinagoga folosita pentru cult din Europa. Alte atractii sunt muzeul evreiesc si casa natala a lui Kafka. Pentru a vedea expozitia dedicata scriitorului va trebui, insa, sa traversati raul Vltava, fie pe podul Manesuv, fie pe mult mai pitorescul pod Carol.

Imagine IPB

Pentru relaxare se recomanda o plimbare prin Gradinile regale, cele ale Palatului Belvedere si dealul Petrini. Daca vrei sa vezi cat de bine stiu praghezii sa refoloseasca lucrurile comuniste poti sa te abati un minut prin parcul Letna situat pe un deal. In varf, pe soclul unei foste statui de trista amintire s-a montat un metronom cu un ac hipnotizant. Noaptea acesta este luminat de zeci de beculete. La baza soclului se afla un reflector indreptat spre varfului acului, astfel ca inltimea lui se amplifica in urma luminii puternice.

Imagine IPB

O vizita la Praga este incompleta fara degustarea faimoaselor beri locale, precum Budweiser Budvar sau Pilsner Urquell. Cea mai veche berarie, U Fleku, dateaza din 1499, dar pentru o bere mai ieftina si un meniu la maxim opt euro mergeti la restaurantul Grotta din cartierul Smichov. Pentru cei pasionati de ispravile bravului soldat Svejk va recomandam beraria U Kalicha, pomenita in romanul lui Hasek.

Imagine IPB

Daca doriti sa va incheiati seara intr-un club "de fite" mergeti in Duplex, unde Mick Jagger si-a sarbatorit aniversarea. Celor care prefera muzica jazz sau rock-ul si vor sa stea pana tarziu le recomandam o seara in Batalion.

Imagine IPB

Daca aveti un buget mediu si sunteti nonconformisti, puteti opta pentru boteluri, adica hotelurile amenajate in vase ancorate pe Vltava, cel mai ieftin sejur de 5 zile costand 190 de Euro. Hotelurile de trei stele de pe uscat sunt mai numeroase, dar mai scumpe, preturile pornind de la 275 de euro pentru 5 nopti.

Imagine IPB

Pentru cei cu un buget mai redus exista solutia pensiunilor si hostelurilor. Cele mai ieftine sejururi de 7 zile intr-o pensiune costa cel putin 240 de euro.

Imagine IPB

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...