Jump to content
Guest reiko

help!!

Recommended Posts

Guest reiko
Posted

salut. am si eu nevoie de ajutor. am modem nou cu legarea la calc prin usb si prin lan. am si 2 calc. puteti sa imi spuneti daca le pot lega pe amindoua la acelasi modem si sa mearga in acelasi timp pe internet( prin cablu bineinteles).sper sa ma puteti ajuta.

Posted

Hmmm...yo stiu ca se poate. Cablul USB de la modem il conectezi la celalalt pc si introduci setarile....cred :>

Guest reiko
Posted

sigur sau doar banuiesti ca ar merge? oricum multumesc

Guest WarlordBA
Posted

Nu prea merge, eu am incercat la 2 persoane in afara de mine si nu a mers. DHCP-ul o ia razna in momentul cand modem-ul se sincronizeaza, ca sa nu mai vorbesc ca IP-urile si domeniul setate in acel moment sunt foarte dubioase(olteniaonline.ro). Cei din Craiova stiu foarte bine ce e cu olteniaonline, respectiv concurenta RDS, deci f f ciudat. Cred ca la configurarea modemurilor cineva a facut copy/paste de la "vecini" si a uitat sa faca modificari.

Cu acelasi IP static pe ambele calc ma indoiesc sa mearga, n-am incercat, mi s-a parut ilogic.

Solutia e simpla daca ai placi de retea pe ambele calculatoare:

1. Bagi portul USB al modemului intr-unu din ele, il configurezi static(la fel ca la vechiul modem)

2. Conectezi calculatoarele intre ele pe ethernet(placile de retea), pe calculatorul la care e conectat modemul faci ICS(Internet Connection Sharing) la conexiunea USB iar pe celalalt lasi Obtain IP address automatically

3. E bine sa pui si un firewall pe calculatorul cu acces direct la net, macar al windows-ului.

Guest WarlordBA
Posted

Oricum nu e nici o diferenta in configurare, tot ce se configura mai sus pe USB se face pe una din placile de retea, dar poate nu vrea omu sa dea bani in plus.

Problema e ca trebuia sa mearga pe modem DHCP-ul si nu stiu ce i-au facut astia de la RDS ca nu mai merge. Deci pe ei ar trebui sa-i bata la cap.

Posted

sau ai putea sa apelezi si la alternativa proxy, care este dupa parerea mea mult mai usor de realizat decat ICS-ul.

Guest WarlordBA
Posted

sau ai putea sa apelezi si la alternativa proxy, care este dupa parerea mea mult mai usor de realizat decat ICS-ul.

Proxy-ul necesita configurarea statiilor, plus ca fiecare program trebuie configurat corespunzator ca sa mearga prin proxy, pe cand ICS-ul + firewallul de xp asigura atat filtrarea cat si redirectionarea spre anumite porturi.

Guest reiko
Posted

am inteles ce vreati sa spuneti dar prin retea am deja. pe mine ma intereseaza daca altfel merge(mai concret cum am scris mai sus). prin retea se pierde traficul la cel de-al doilea calc. sau daca nu poate imi puteti spune cum sa configurez reteaua sa nu am diferenta prea mare de trafic la un calc fata de celalt

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...