Guest sovietica Posted July 22, 2004 Posted July 22, 2004 Tot am auzit vorbinduse despre 2 feluri de viteze : 1) Cea de pe metropolitan 2)Cea de pe extern As vrea sa-mi explice si mie ce reprezinta fiecare care e una si care e cealalta !!! Multumesc antipat !! PS: Scuze daca a mai fost acest topic !!
Guest einstein_EMC Posted July 22, 2004 Posted July 22, 2004 Metropolitan = orasul in care stai. Adica daca iei sau dai ceva cuiva (calculator) din orasul tau este vorba de viteza metropolitana. Extern - in afara orasului ...
M1nDH4cK Posted July 22, 2004 Posted July 22, 2004 Ce inseamna "metropolitan" (pe RDS) in Bucuresti -> .ro (toate serverele din Romania) Ce inseamna "metropolitan" (pe RDS) in alte orase -> reteaua locala a orasului respectiv. Ce inseamna "extern" (pe RDS) in Bucuresti -> Tot ce este in afara Romaniei (in strainatate) Ce inseamna "extern" (pe RDS) in alte orase -> Tot ce este in afara orasului & in strainatate. De obicei viteza pe metropolitan este mai mare decat cea pe extern. La abonamentele cablelink inca nu imi dau seama cum sta treaba, va trebui sa mai astepti pentru un raspuns sigur (exista mai multe variante). Pentru a face un test de viteza pe metropolitan (daca esti din Bucuresti : www.as.ro/bandtest ; daca esti din alt oras : downloadeaza un fisier de pe un site/ftp din orasul tau) Pentru a face un test de viteza pe extern : www.bandwidthplace.com/speedtest ; www.testmy.net ; http://us.mcafee.com/root/speedometer.asp Succes.