Jump to content
L3x@

O noua inventie adaugata la "arsenalul" de razboi

Recommended Posts

Posted

Poate parea un manz fara cap sau un motor ambulant, insa acest extraordinar caine-robot este menit sa transforme substantial viata trupelor pe campul de lupta.

Una dintre principalele probleme ale soldatilor este greutatea mare a echipamentului pe care acestia sunt nevoiti sa il care in misiuni. Acum, solutia a venit in forma unui inestetic, dar foarte puternic si eficient robot militar, ce poate cara fara oboseala peste 150 kilograme de provizii, la viteza de 6,4 km/h, deplasandu-se chiar si pe gheata sau pe teren accidentat.

Mai multe computere sofisticate montate la bordul dispozitivului sunt interconectate pentru a echilibra senzorii si camerele din “capul” “catarului”, in timp ce controleaza motoarele hidraulice care pun in miscare cele patru picioare ale robotului, reproducere fidela a unui patruped.

In afara de obiectele pe care soldatii le-au carat intotdeauna cu ei, precum arme, munitie, hrana si apa, acestia vor avea de acum in plus, o armura, ochelari cu vedere nocturna, camere, statii radio, dispozitive de navigare prin satelit, aparate cu detectie laser si 10 kilograme de baterii si acumulatori.

Versiunea curenta a dispozitivului militar se numeste “BigDog”, cantareste 75 kilograme si foloseste un motor pe baza de petrol pentru a-si misca membrele hidraulice, proiectate sa absoarba energia dintr-un picior care paseste si sa o foloseasca pentru un nou pas. Pentagonul a investit deja 25 milioane de dolari in dezvoltarea masinariei si spera sa o foloseasca in prima linie in ciocnirile din Afghanistan in numai cateva luni.

O mica demonstratie a robotului patruped:

Sursa: Wired Science / descopera.ro

Posted

Ohhh yeah...in timp ce lumea moare de foame...americanii investesc milioane de dolari in arme si masinarii de razboi :banghead: si cica e criza...eu zic ca ar fi fost mai bine sa investeasca si ei in ceva care sa ajute omenirea...nu sa o aduca mai aproape de distrugere si un razboi.Anyways...that thing looks stupid... :|

Posted

cum am mai spus si in alte topicuri care fac referire la acest subiect...se investeste in inarmare..de parca ne-ar ataca extraterestrii...ptr ce ? asta ne va duce la autodistrugere..mai bine s-ar folosi tehnologia avansata pentru a proteja planeta care si asa e vai de capu' ei.. -_-

Guest stefteo21
Posted

Sa fuga un dinala dupa tine :(

Posted

Cata animalul :o =))

Pretextul sub care se investeste in roboti este acela ca vietile soldatilor sunt mai importante si mai ieftine daca e sa ne gandim la despagubirile de razboi.

Guest MaGic_MaStEr
Posted

Ohhh yeah...in timp ce lumea moare de foame...americanii investesc milioane de dolari in arme si masinarii de razboi :banghead: si cica e criza...eu zic ca ar fi fost mai bine sa investeasca si ei in ceva care sa ajute omenirea...nu sa o aduca mai aproape de distrugere si un razboi.Anyways...that thing looks stupid... :|

Corect :|,parca e un paianjen :|.

Guest Kamikaze
Posted

deci chestia asta cara? si de ce nu-si iau un...atv?

sau vreo 500 de talibani si cara aia tot ce vrei

Posted

o investitie inutila , ei tot timpul se pregatesc de razboi.

Aveti dreptate... :dooh:

Cred k m-as ** pe mine de frica sa vad dihania aia noaptea prin padure :o

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...