Jump to content
L3x@

Ingeniozitatea unor corbi din Japonia

Recommended Posts

Posted

In urma studierii lor atente, s-a constatat ca ciorile si corbii au devenit foarte abili in adaptarea la mediul urban care se dezvolta in jurul lor.

Intr-un oras japonez, aceste pasari au deprins o metoda ingenioasa de a consuma un sortiment alimentar pe care in mod natural nu l-ar putea “gestiona”. Este vorba despre nuci, care uneori, aruncate de la inaltime pe asfalt se sparg, iar alteori nu.

Din acest motiv, ciorile au dezvoltat o metoda inteligenta, lasand invelisul dur al nucilor prada pneurilor grele din trafic. Dar nu oricum, ci cu o tehnica rafinata. Constiente de intervalele rutiere si chiar de anumite reguli, prefera sa-si culeaga miezul de pe zona pietonala si nu de oriunde de pe carosabil. Evita astfel riscul de a fi calcate, recoltandu-si premiul numai cand semaforul arata culoarea rosie pentru conducatorii auto.

Iata si o mostra video cu o mica demonstratie a corbilor cand doresc sa se hraneasca:

Sursa: all4yourfun / descopera.ro

Posted

O stire nu inseamna numai subiecte de genul: "Tata Veta si-a rupt o unghie din cauza ca a pierdut incepututul de telenovela. E posibil sa isi smulga parul din cap fiindca Jose Armando nu se impaca cu Pisica Salbatica!!!", "Un cioban a violat o oaie", "Un cioban a violat o oaie, din nou (aceeasi oaie)", "Jenica l-a taiat cu cutitul pe Marcel fiindca nu-i placea cum taia rondelele de ceapa" si mai nou: "O mamaie zoofila. CLICK!!! INEDIT!!! XXX DOGGY STYLE!!!"... mdea, asa e... ce stire pun si eu, nu? Cu niste corbi care fac un lucru ingenios, niste corbi care s-au adaptat mediului... da, ce stire... #-o.

Posted

intradevar se pare ca sant descurcarete ciorile, dar se pare ca nu sant singurele adaptate la viata din oras. am vazut de foarte multe ori caini vagabonzi care traverseaza pe trecerea de pietoni, si mai ales cand este semaforul verde ptr pietoni :)

p.s. deasemeni am vazut si ciori cu copii in brate la semafor =))

Posted

intradevar se pare ca sant descurcarete ciorile, dar se pare ca nu sant singurele adaptate la viata din oras. am vazut de foarte multe ori caini vagabonzi care traverseaza pe trecerea de pietoni, si mai ales cand este semaforul verde ptr pietoni :)

p.s. deasemeni am vazut si ciori cu copii in brate la semafor =))

:rofl1:

Posted

Se pare ca in cazul vostru aparentele nu inseala. Sau trebuia sa scriu pe intelesul vostru "aparentele nu înşală"? Eh, hai ca va descurcati voi.

Guest stefteo21
Posted

Se pare ca in cazul vostru aparentele nu inseala. Sau trebuia sa scriu pe intelesul vostru "aparentele nu înşală"? Eh, hai ca va descurcati voi.

Inseala nu este corect dvpd gramatical... corect este insala.

Este posibil sa fie inregistrate cadre la intamplare si pe urma au facut acest film...

Posted

Corbii sunt pasari inteligente, ei privesc si invata repede. Prima cadere poate a fost din greseala, dar si-au dat seama de potentialul ei si au profitat.

p.s. corbii nu sunt ciori, sunt 2 pasari diferite :P dar fac parte din aceesi specie Corvus

Corb

Cioara

Lungimea sa este în jur de 65-70 cm, depăşind cu mult ciorile, cu care neştiutorii îl confundă adesea.
Guest MaGic_MaStEr
Posted

Foarte frumos :).

Guest KRoN_oS
Posted

Cine ar fi crezut ca niste pasari precum corbii pot fi asa ingeniosi? :-??

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...