Jump to content
Parazitu'

?Îndrăgostirea“ durează doar 12-17 luni. Mai mult ar fi prea dureros

Recommended Posts

Posted

Starea de îndrăgostire care ?ia minţile” celor ?loviţi” de ea nu durează, în medie, decât 12-17 luni. Dacă ar dura mai mult, organismul uman ar risca să se autodistrugă, consideră antropologul Helen Fisher, citată de săptămânalul rusesc ?Argumentî i Faktî”, citat de Agerpres.

De atâta timp este nevoie pentru ca ?focul pasiunii” (atracţia iniţială) să se poată transforma în iubire, interval în care creierul transmite semnale ? hormoni neurotransmiţători ? în tot organismul. Răstimpul este considerat suficient ca o persoană îndrăgostită să primească un răspuns ? reciprocitatea sentimentului sau o respingere definitivă. Dacă pasiunea i-ar tulbura pe oameni o perioadă mai îndelungată, organismul uman nu ar putea supravieţui. Îndrăgostiţii fericiţi ar muri de epuizare, iar cei respinşi ? chinuiţi de o suferinţă insuportabilă. Totuşi, Fisher avertizează că există şi excepţii, mai ales în cazul iubirii neîmpărtăşite, când cei respinşi nu se mai vindecă pentru foarte mulţi ani. În afara instinctului de autoconservare (uneori aproape anulat de îndrăgostire), nu există un mecanism ?natural” de vindecare a nefericiţilor în dragoste. În schimb, pentru îndrăgostiţii fericiţi, ?focul” presupus de starea de îndrăgostire se converteşte într-o ?flacără” mai puţin intensă ? suficient însă pentru a întreţine buna înţelegere într-o familie.

Cercetătorii au clarificat cum funcţionează hormonii în corpul unui îndrăgostit. În condiţiile unei îndrăgostiri, în sânge se măreşte cantitatea de dofamină (hormonul scopului) şi norepinefrină (adrenalina). Simultan, scade concentraţia de serotonină (hormonul fericirii). Prin urmare, iubirea romantică devine asociată cu suferinţa (lipsa de serotonină) şi în acelaşi timp cu un entuziasm debordant, cu o mare inspiraţie (din pricina excesului de adrenalină).

În ceea ce priveşte dofamina, aceasta asigură totala şi deplina concentrare asupra persoanei de care eşti îndrăgostit. Evident, dofamina în exces devine o problemă pentru cei cu inima frântă, respinşi de persoana iubită. ?Vindecarea” de dofamină se face prin orice alt tip de ?vânătoare”, dacă nu-ţi mai e permis să o ?vânezi” pe persoana iubită ? inclusiv pescuitul şi adunatul de ciuperci. Şi jocurile de noroc te pot ajuta să uiţi o iubire neîmpărtăşită, însă această metodă de ?vindecare” nu este recomandată, pentru că poate da alte probleme.

Sursa : www.infoportal.ro

Posted

postezi tot felul de stiri aiurea, nici nu poti citi bine ca la fiecare al 2-lea cuv apare " ? " si te incurci.

din ce moment in toate stirile postate de tine, sunt asa, e clar ca tu doar pt un +1 faci astea ....

Posted

bullshit stirea (in sensu la ce se refera..) , dragostea difera de la om la om, de atractie , de o sclipire la cealalta persoana , nu e cu orar.. doh

"Gee honey, it looks like we have 12 months.. , we should break-up just in case .. "

Posted

Are dreptate cel care a scris acest articol(acum legat de acele cuvinte din medicina nu stiu sigur :D ), dar intr-adevar, dragostea e periculoasa(mai ales prima) si mai ales daca ai in cap ca persoana de care esti indragostit(si ea de tine) crezi ca e perfecta, "focul" la inceput se mareste treptat sau scade(ca sa nu suferi trebuie sa scada inca de la inceput). Si dragostea ne-ar distruge deoarece exista GELOZIA si multe alte sentimente negative care pur si simplu te "omoara" lent.

La mine s-a marit treptat doar odata, la restul s-a stins inca de la inceput.

Initial a 2-a varianta suna mult mai bine, pt ca te cam doare undeva de persoana cu care esti, poti sa faci o partida de sex ceva si dupa sa te culci direct fara sa-ti fie jena(adica ca se supara pe tine) isi multe alte chestii care ar putea sa jigneasca un om, dar in aceasta "iubire" nu exista nimic interesant, probabil doar sanii, curu prietenei si fata restul nu prea te impresioneaza. In schimb la dragostea adevarata, iti da o energie foarte mare(stiu din experienta), daca te face sa te simti prea bine, devi oarecum dependent de acea persoana(ganditi-va ca e ca un drog care iti da energie) si tu o sa faci tot posibilul sa nu o pierzi(dar o pierzi, deoarece prea mult interes strica[ceea ce e intens se duce repede]), pana la urma de la prima dragoste o sa ramai cu buza umflata, fara drogul ala special si cu o gramada de regrete. Timpul le rezolva pe toate :)

Posted

rahat de stire.. iubesc de mult mai mult timp decat scrie acolo si inca nu m-am dezintegrat :)

exact si la mine...o stire tampita :|

Posted

rahat de stire.. iubesc de mult mai mult timp decat scrie acolo si inca nu m-am dezintegrat :)

La fel si eu ... deocamdata sunt intreg... aberatii.

Posted

nu mai vorbiti din auzite, cand o sa dea dragostea peste voi o sa vedeti ca are si omul asta dreptate, ca dupa 1 an si ceva iti vine sa o inseli pe fata tot daca o IUBESTI.

Posted

nu mai vorbiti din auzite, cand o sa dea dragostea peste voi o sa vedeti ca are si omul asta dreptate, ca dupa 1 an si ceva iti vine sa o inseli pe fata tot daca o IUBESTI.

eh si ? ce legatura are inselatul cu iubitul ? sunt multi oameni care isi iubesc nespus nevasta si au amante doar pentru placeri carnale .. :lol:

Posted

LOL !!! :)) asta ce ar insemna? ca dupa 12 luni ar trebui sa ne despartim sau sa ne racim automat? :)) la ce s-ar ajunge? ar insemna ca niciodata sa nu ne casatorim...sau doar asa...de farmec...fara sentimente...sa nu cumva sa ne autodistrugem :))

Alt post tampit...."ca sa nu suferi focul din inima ta trebuie sa scada de la inceput intr-o relatie" ....what the....?pai asta ar insemna sa nu iubesti niciodata :)) si acolo unde exista dragoste si incredre....nu cred ca e loc si de gelozie sau alte chestii de genul care sa te "omoare" :))

Jesus...cati ani aveti?:|

Posted

postezi tot felul de stiri aiurea, nici nu poti citi bine ca la fiecare al 2-lea cuv apare " ? " si te incurci.

din ce moment in toate stirile postate de tine, sunt asa, e clar ca tu doar pt un +1 faci astea ....

are 1337 posturi ce vrei e uberl33t :>

Posted

Are dreptate cel care a scris acest articol(acum legat de acele cuvinte din medicina nu stiu sigur :D ), dar intr-adevar, dragostea e periculoasa(mai ales prima) si mai ales daca ai in cap ca persoana de care esti indragostit(si ea de tine) crezi ca e perfecta, "focul" la inceput se mareste treptat sau scade(ca sa nu suferi trebuie sa scada inca de la inceput). Si dragostea ne-ar distruge deoarece exista GELOZIA si multe alte sentimente negative care pur si simplu te "omoara" lent.

La mine s-a marit treptat doar odata, la restul s-a stins inca de la inceput.

Initial a 2-a varianta suna mult mai bine, pt ca te cam doare undeva de persoana cu care esti, poti sa faci o partida de sex ceva si dupa sa te culci direct fara sa-ti fie jena(adica ca se supara pe tine) isi multe alte chestii care ar putea sa jigneasca un om, dar in aceasta "iubire" nu exista nimic interesant, probabil doar sanii, curu prietenei si fata restul nu prea te impresioneaza. In schimb la dragostea adevarata, iti da o energie foarte mare(stiu din experienta), daca te face sa te simti prea bine, devi oarecum dependent de acea persoana(ganditi-va ca e ca un drog care iti da energie) si tu o sa faci tot posibilul sa nu o pierzi(dar o pierzi, deoarece prea mult interes strica[ceea ce e intens se duce repede]), pana la urma de la prima dragoste o sa ramai cu buza umflata, fara drogul ala special si cu o gramada de regrete. Timpul le rezolva pe toate :)

hai sa-ti zic o chestie:

"tata sa nu uiti niciodata asta in viata: daca nu vorbesti deloc lumea o sa creada ca esti prost, daca vorbesti prea mult o sa le-o demonstrezi" ;)

have a nice day! :)

// ps: dupa cum ti-am mai zis, iubesc de destul timp incat m-as fi dezintegrat daca ar fi dupa cum zice ala. tu zici ca gelozia e factorul care distruge "dragostea" nu? ei bine e ca si cum ai zice ce apa e factorul care distruge viata (pentru ca te poti ineca). dar in acelasi timp ai nevoie de acest factor sa supravietuiesti. adica e vorba sa nu depasesti o anumita masura nu sa nu existe ;)

aaaa si inca ceva, dupa cum ti-am zis, chiar dupa un timp nu imi vine sa o insel.. atunci cand iti vine sa o inseli implicit inseamna ca ceva nu mai merge nu? ..

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...