Parazitu' Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 În ultiimii ani, românii nu prea s-au preocupat să pună un ban la ciorap, astfel că în 2008 numai 29% din conaţionalii noştri au economisit ceva bani, arată un studiu realizat de Henley Centre Headlight Vision pentru Aviva Group.Deşi criza ne-a bătut la uşă în ultimele luni ale anului trecut, puţini au fost cei care s-au gândit să-şi asigure un sprijin financiar pentru viitor. ?Cei mai prevăzători au fost bucureştenii şi dobrogenii, 38% şi respectiv 35% declarând că au făcut economii pentru situaţiile neprevăzute. La polul opus, adică aceia care nu au pus bani la ciorap, în topul regiunilor se regăsesc locuitorii din estul ţării.?Trei sferturi dintre aceştia nu au economisit şi nici nu plănuiesc să îşi schimbe comportamentul în viitorul apropiat”, se mai arată în studiul Aviva. Dintre puţinii români care şi-au pus bani deoparte, doar 7% au reuşit să economisească cel mult 100 euro/an. În acelaşi timp, circa 4% dintre respondenţi au declarat că au pus de-o parte peste 1.500 euro/an, peste 10% dintre aceştia fiind bucureşteni.Tinerii cred că situaţia se va schimba în binePrintre motivele principale care îi împiedică pe români să economisească se numără faptul că nu îşi pot permite, spun 64% dintre respondenţi, se mai arată în studiul Aviva. Un alt motiv este că au credite prea mariîn prezent. Totodată, alţi 25% nu economisesc din cauză că orinu au încredere în produsele financiare, ori din cauza riscului de a-şi pierde banii.Cea mai interesantă categorie a celor chestionaţi aparţine celor 7% care au declarat că preferă mai mult să cheltuiască banii decât să-i economisească util. Cu privire la viitor, cei mai optimişti rămân tinerii cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani, 35% dintre aceştia consideră că situaţia se va schimba în bine şi că vor avea posibilitatea de a pune bani deoparte. ?Dintr-un studiu, realizat anterior de Aviva, a reieşit că românii ar fi economisit mai mult dacă anticipau criza”, declară Shah Rouf, directorul general al Aviva România.Sursa : Infoportal.roCred si eu..la ce salarii comparativ cu ce impozite si cheltuieli avem de unde sa mai strangi un ban?majoritatea populatiei au salarii cat sa duce o viata la limita..putini fiind cei care isi permit mai mult.. -_-Sistemul si oamenii care ne conduc sunt incompententi...de ce la nemti e bine spre exemplu?de ce?pentru ca aia tin la poporul lor si sunt uniti..Romanu trage numai pentru el nepasandu'i de cel de langa -_- aiurea..
swift Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 imposibil la un angajat cu salar de pana in 1000 Ron sa faca ceva economie poate de la 2000 Ron IN MANA , da .. si nici atunci foarte mult maxim 100-200 Ron sa fie pusi deoparte,parerea mea .
_Deza Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Salariile prea mici impiedica majoritatea romanilor sa faca economii.Daca tot aducem preturile la un nivel european,poate in urmatorii ani vom reusi sa aducem si salariile. :)
[IlluSioN] Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 normal ca era de asteptat :) nu vedeti ca omul cum ia salariu deja banii ii imparte peste tot .. facturi , rate etc. de unde sa mai economiseasca
Darius Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ' date='May 14 2009, 14:32' post='3817016']normal ca era de asteptat :) nu vedeti ca omul cum ia salariu deja banii ii imparte peste tot .. facturi , rate etc. de unde sa mai economiseascasi atunci nu e normal sa mearga in strainatate daca in tara lui ii merge greu ?!
banditzel Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 si atunci nu e normal sa mearga in strainatate daca in tara lui ii merge greu ?!Ba da normal...Omul face orice ca sa isi intretina familia..iar salariile din romania sunt mizere
Fury Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 tara arde si baba se peaptana . cam asa e si relatia dintre salariat si parlamentari .... promisiuni , promisiuni si cu atat ramai.toti au promis ca dau majorari inainte de alegeri acuma nu stiu de unde si pe unde sa mai taie din salarii pe langa ca sunt mici , si preturi la alimente , facturi etc de multe ori depasesc un salariu ...
Stalk3r Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 În ultiimii ani, românii nu prea s-au preocupat să pună un ban la ciorap, astfel că în 2008 numai 29% din conaţionalii noştri au economisit ceva bani, arată un studiu realizat de Henley Centre Headlight Vision pentru Aviva Group.Deşi criza ne-a bătut la uşă în ultimele luni ale anului trecut, puţini au fost cei care s-au gândit să-şi asigure un sprijin financiar pentru viitor. ?Cei mai prevăzători au fost bucureştenii şi dobrogenii, 38% şi respectiv 35% declarând că au făcut economii pentru situaţiile neprevăzute. La polul opus, adică aceia care nu au pus bani la ciorap, în topul regiunilor se regăsesc locuitorii din estul ţării.?Trei sferturi dintre aceştia nu au economisit şi nici nu plănuiesc să îşi schimbe comportamentul în viitorul apropiat”, se mai arată în studiul Aviva. Dintre puţinii români care şi-au pus bani deoparte, doar 7% au reuşit să economisească cel mult 100 euro/an. În acelaşi timp, circa 4% dintre respondenţi au declarat că au pus de-o parte peste 1.500 euro/an, peste 10% dintre aceştia fiind bucureşteni.Tinerii cred că situaţia se va schimba în binePrintre motivele principale care îi împiedică pe români să economisească se numără faptul că nu îşi pot permite, spun 64% dintre respondenţi, se mai arată în studiul Aviva. Un alt motiv este că au credite prea mariîn prezent. Totodată, alţi 25% nu economisesc din cauză că orinu au încredere în produsele financiare, ori din cauza riscului de a-şi pierde banii.Cea mai interesantă categorie a celor chestionaţi aparţine celor 7% care au declarat că preferă mai mult să cheltuiască banii decât să-i economisească util. Cu privire la viitor, cei mai optimişti rămân tinerii cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani, 35% dintre aceştia consideră că situaţia se va schimba în bine şi că vor avea posibilitatea de a pune bani deoparte. ?Dintr-un studiu, realizat anterior de Aviva, a reieşit că românii ar fi economisit mai mult dacă anticipau criza”, declară Shah Rouf, directorul general al Aviva România.Sursa : Infoportal.roCred si eu..la ce salarii comparativ cu ce impozite si cheltuieli avem de unde sa mai strangi un ban?majoritatea populatiei au salarii cat sa duce o viata la limita..putini fiind cei care isi permit mai mult.. -_-Sistemul si oamenii care ne conduc sunt incompententi...de ce la nemti e bine spre exemplu?de ce?pentru ca aia tin la poporul lor si sunt uniti..Romanu trage numai pentru el nepasandu'i de cel de langa -_- aiurea..ce economii , ce prea saraci ? Unde in europa mai vezi BMW M5 , M3 ,M6 , X5 , X6, seria 7 , audi R8, audi TT , audi A4 , a8 , Mercedes cu motoare AMG , lamborghini galardo si diablo , ferrari classice , porche mai des ca daciile .. fugiti ma de aici .. , romania nu e saraca .. e plina de oameni fara cap ce o critica doar .. , ca deh e romania vezidoamne .. , pana acum o stiam doar de rahat , nu ne mai schimbam, poate creste aurul pe gard , retarzi ca astia o sa fie tot timpu ce o sa zica ca e vai shamar si praf !
_Deza Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ce economii , ce prea saraci ? Unde in europa mai vezi BMW M5 , M3 ,M6 , X5 , X6, seria 7 , audi R8, audi TT , audi A4 , a8 , Mercedes cu motoare AMG , lamborghini galardo si diablo , ferrari classice , porche mai des ca daciile .. fugiti ma de aici .. , romania nu e saraca .. e plina de oameni fara cap ce o critica doar .. , ca deh e romania vezidoamne .. , pana acum o stiam doar de rahat , nu ne mai schimbam, poate creste aurul pe gard , retarzi ca astia o sa fie tot timpu ce o sa zica ca e vai shamar si praf !Defapt Romania se imparte defapt ca si Rusia in 2 clase,clasa de jos si bogatii,lipsind clasa de mijloc.Clasa de jos din ce sa faca economii,cand salariul/pensia abia le ajunge pentru un trai decent?
Guest stefteo21 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Defapt Romania se imparte defapt ca si Rusia in 2 clase,clasa de jos si bogatii,lipsind clasa de mijloc.Clasa de jos din ce sa faca economii,cand salariul/pensia abia le ajunge pentru un trai decent?De fapt Romania se imparte ca si alte tari in 2 categorii : Categoria oamenilor destepti, care nu le mananca cainii din traista si restul. Cum sa poti face economii cand tot ce stii sa faci e sa invarti o cheie ?
Stalk3r Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Defapt Romania se imparte defapt ca si Rusia in 2 clase,clasa de jos si bogatii,lipsind clasa de mijloc.Clasa de jos din ce sa faca economii,cand salariul/pensia abia le ajunge pentru un trai decent?e si asta dreptdar ps e si o clasa de mijloc .. , eu personal ma incadrez , duc un trai normal dupa parerile mele , am 21 ani si castig in momentul de fata 1800 lei in mana , familia mea detine 2 apartamente , iar personal conduc un VW Golf 5cred ca asta m-ar incadra in clasa de mijloc
ANdy5 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 daca familia ta nu ar detine 2 apartamente si nu ai avea golfu` ala pe care dintr-un salar de 1800 nu prea ti-l permiti , in ce clasa te-ai situa ?
Guest The_KniveS Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 oamenii nu mai stiu de unde sa mai faca rost de bani, cred ca numai la economii nu le sta gandul...
nevermind Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Cand dai bani pe o masina noua, e normal sa se dezintegreze economiile.
Guest dumi Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 e si asta dreptdar ps e si o clasa de mijloc .. , eu personal ma incadrez , duc un trai normal dupa parerile mele , am 21 ani si castig in momentul de fata 1800 lei in mana , familia mea detine 2 apartamente , iar personal conduc un VW Golf 5cred ca asta m-ar incadra in clasa de mijloc ca tine mai sunt vreo 2 mil
2dor Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 ce economii , ce prea saraci ? Unde in europa mai vezi BMW M5 , M3 ,M6 , X5 , X6, seria 7 , audi R8, audi TT , audi A4 , a8 , Mercedes cu motoare AMG , lamborghini galardo si diablo , ferrari classice , porche mai des ca daciile .. fugiti ma de aici .. , romania nu e saraca .. e plina de oameni fara cap ce o critica doar .. , ca deh e romania vezidoamne .. , pana acum o stiam doar de rahat , nu ne mai schimbam, poate creste aurul pe gard , retarzi ca astia o sa fie tot timpu ce o sa zica ca e vai shamar si praf ! Asa si mama , are vreo 35 de genti , nu stiu cate costume rochii etc. dulapuri pline de haine si mie nu imi da de pregatire sau de gpl
Phyxyon Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 e si asta dreptdar ps e si o clasa de mijloc .. , eu personal ma incadrez , duc un trai normal dupa parerile mele , am 21 ani si castig in momentul de fata 1800 lei in mana , familia mea detine 2 apartamente , iar personal conduc un VW Golf 5cred ca asta m-ar incadra in clasa de mijloc Din pacate salariul minim pe economie nu e 1800 lei in mana cum zici ca ai tu . Si stereo daca toate persoanele ar fi geniale in lumea asta cine ar mai munci? Daca am fi o rasa de intelectuali munca propriu-zisa , lucrul manual cine l-ar mai face? O persoana daca nu are 10 facultati ca tine si 15 doctorate nu inseamna ca poti sa-ti bati joc de el si sa-i arunci 2 lei pe luna .
_Deza Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Din pacate salariul minim pe economie nu e 1800 lei in mana cum zici ca ai tu . Si stereo daca toate persoanele ar fi geniale in lumea asta cine ar mai munci? Daca am fi o rasa de intelectuali munca propriu-zisa , lucrul manual cine l-ar mai face? O persoana daca nu are 10 facultati ca tine si 15 doctorate nu inseamna ca poti sa-ti bati joc de el si sa-i arunci 2 lei pe luna .Hell yeah.Nu putem fii o lume numai de directori.Tot respectul si pentru cei de la munca "de jos".
banditzel Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Hell yeah.Nu putem fii o lume numai de directori.Tot respectul si pentru cei de la munca "de jos".Poi da...ca daca nu ar fi cei de munca de jos ...nu ar mai fi nimic de tzarisoara asta