Jump to content
Strike^^

Amendă pentru ?decapitarea” lui Hitler

Recommended Posts

O curte de justiţie din Berlin a decis să-l amendeze cu 900 de euro

pe bărbatul care a decapitat statuia din ceară care îl reprezenta pe fostul dictator Adolf Hitler, expusă la Muzeul Madame Tussauds din capitala Germaniei, informează cotidianul ?Der Spiegel”.

În iulie 2008, la câteva minute după deschiderea muzeului, Frank L., un fost poliţist în vârstă de 41 de ani, s-a repezit spre statuia lui Hitler, rupându-i capul. Totodată a fost deteriorată şi mâna stângă a exponatului, a cărui valoare totală era de 200.000 de euro. Incidentul a făcut înconjurul lumii, iar un editorialist de la ?Der Spiegel”, Henryk M. Broder, a glumit la acel moment: ?În cele din urmă, o tentativă de asasinare a lui Hitler a reuşit”.

Poliţia l-a reţinut imediat pe bărbat pentru distrugerea proprietăţii. Iniţial, Frank L. a fost amendat cu 1.800 de euro. Bărbatul a contestat decizia, iar amenda i-a fost redusă.

Germanul a declarat că i-a venit ideea de a-l ataca pe Hitler în timpul unei petreceri. ?Le-am jurat prietenilor mei că voi face acest lucru. Nu vroiam să le pierd respectul”, a spus Frank L. La audieri, bărbatul a declarat că regretă fapta şi a promis că nu va mai face niciodată aşa ceva. De asemenea, el şi-a cerut scuze faţă de paznicul pe care l-a rănit în timpul incidentului.

Sursa: evz.ro

@ :lol:

Link to comment
Guest Xspeed

wow

sectiunea asta parca e o pagina de libertatea

HARRY POTTERnuESTE GAY!!!!!!!11!!!!!!

ceva de genu

nu puteai sa spui: pt decapitarea statuii lui hitler?

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...