Jump to content
Strike^^

Preţul apartamentelor a ajuns la un nou minimum

Recommended Posts

Posted

Preţul apartamentelor construite înainte de 1990 continuă să scadă. Potrivit unei analize a site-ului imobiliare.ro, locuinţele cu două camere au atins noi valori minime în aprilie, în toată ţara.

Dacă în Bucureşti, preţul acestora a scăzut sub 1.500 de euro pe metru pătrat, în restul oraşelor mari, apartamentele cu două camere au scăzut şi la sub 1.000 de euro pe metru pătrat.

Adrian Erimescu, directorul general al site-ului spune că acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de lichidităţi şi a creditării care rămâne blocată.

Pe de altă parte, Erimescu susţine că pe lângă aceste motive, românii se confruntă cu un alt blocaj, de natură psihologică.

?Lipsa de lichidităţi a avut un rol important în blocarea pieţei rezidenţiale. Vorbim însă, în acest moment, şi de un blocaj de natură psihologică. Chiar dacă nevoia de a avea o locuinţă continuă să se manifeste, potenţialii clienţi sunt mult mai precauţi când vine vorba de valoarea investiţiei pe care trebuie să o acopere dintr-un împrumut luat pe o perioadă îndelungată de la o instituţie financiară. Chiar pe fondul reluării creditelor

şi indiferent cât de mult ar scădea preţurile, piaţa rezidenţială se va debloca treptat”, susţine reprezentantul imobiliare.ro

Bucureşti ?preţuri sub 1.500 euro/mp

În capitală, la sfârşitul lui aprilie, preţul mediu cerut pentru un apartament cu două camere situat în blocurile construite înainte de 1990 a coborât, pentru prima dată în ultimele 12 luni, sub pragul de 1.500 euro/mp, ajungând la valoarea de 1.463 euro/mp.

Astfel, preţul mediu cerut pentru un apartament cu două camere de 54 mp din Bucureşti a fost, în ultima zi a lui aprilie, de 79.000 euro.

În zonele Berceni sau Gorjului, pot fi găsite apartamente cu două camere, confort doi, chiar şi la 43.000 de euro, respectiv 45.000 euro, ofertele fiind garantate de agenţiile imobiliare.

Mai multe pe : http://www.evz.ro

Posted

Toti dau sa-si vanda apartamentele/pamanturile . Pe criza asta...un bun investitor,daca ar avea cap,si tupeul sa riste,ar putea face bani frumosi mai incolo de pe urma unui apartament cumparat acum la low money,si vandut pe urma cu mai mult .

Posted

Toti dau sa-si vanda apartamentele/pamanturile . Pe criza asta...un bun investitor,daca ar avea cap,si tupeul sa riste,ar putea face bani frumosi mai incolo de pe urma unui apartament cumparat acum la low money,si vandut pe urma cu mai mult .

Esti pe langa situatie. Din cauza acestor speculatori au crescut preturile pana la aceele sume ireale - mult peste valoarea de fapt a imobilului.

Preturile apartamentelor nu vor mai creste niciodata la sumele la care au fost anul trecut. Un apartament in Bucuresti ajunsese sa fie mai scump decat in Paris sau New York. Daca ai bani, baga tare si cumpara ca te vei spala cu el pe cap. Preturile nu vor mai creste.

Posted

Esti pe langa situatie. Din cauza acestor speculatori au crescut preturile pana la aceele sume ireale - mult peste valoarea de fapt a imobilului.

Preturile apartamentelor nu vor mai creste niciodata la sumele la care au fost anul trecut. Un apartament in Bucuresti ajunsese sa fie mai scump decat in Paris sau New York. Daca ai bani, baga tare si cumpara ca te vei spala cu el pe cap. Preturile nu vor mai creste.

de ce sa nu creasca ? :))

yo cred ca u ejti pe alaturi.. cererea a facut sa creasca pretul, dak lumea nu cumpara pretul era mic, dar apartamentele erau la mare cautare.

Posted

Eu zic sa inveti limba romana apoi sa-mi dai mie lectii de Imobiliare. Sau macar sa termini liceul inainte sa dai altora lectii de viata ;)

EDIT: Hai sa nu o dam in diverse. Daca aveti macar cunostinte elementare de imobiliare si despre motivele colapsului pietei imobiliare din Bucuresti, se poate discuta. Altfel nu-si are rostul.

Posted

Fata de ce a fost in 2003 cand luai un apartament in Iasi cu 3000 - 5000 de dolari cu 2 camere spatioase , e chiar foarte bine ca scad pentru unii .

Posted

O veste buna pe de o parte..pe de alta nu..de ce va intrebati?deoarece si acum daca comparam raportul salar/preturi nu vom ajunge nicaieri..spre exemplu in cazul meu..student..de unde fac eu rost de 50.000 euro sa imi cumpar un apartament decent?hai sa fim seriosi.. :) la noi sincer muncesti o viata de unu singur ca sa iti iei o casa...restu ?..doar sa fii ajutat sa te poti ridica..sau sa ai un job mult prea bine platit..ca altfel e jale..

Posted

de ce sa nu creasca ? :))

yo cred ca u ejti pe alaturi.. cererea a facut sa creasca pretul, dak lumea nu cumpara pretul era mic, dar apartamentele erau la mare cautare.

Amuzant :))

Fata de ce a fost in 2003 cand luai un apartament in Iasi cu 3000 - 5000 de dolari cu 2 camere spatioase , e chiar foarte bine ca scad pentru unii .

In 2003,doar 5000 $ un apartament cu 2 camere?Hai ma..

O veste buna pe de o parte..pe de alta nu..de ce va intrebati?deoarece si acum daca comparam raportul salar/preturi nu vom ajunge nicaieri..spre exemplu in cazul meu..student..de unde fac eu rost de 50.000 euro sa imi cumpar un apartament decent?hai sa fim seriosi.. :) la noi sincer muncesti o viata de unu singur ca sa iti iei o casa...restu ?..doar sa fii ajutat sa te poti ridica..sau sa ai un job mult prea bine platit..ca altfel e jale..

Americanii platesc toata viata ipoteca pe casa,respectiv apartamentul in care locuiesc.

O astfelde metoda ar fii buna si la noi.

Posted

Americanii platesc toata viata ipoteca pe casa,respectiv apartamentul in care locuiesc.

de crezi ca ar fi o metoda sa iti risti viata sa iti iei o casa..muncesti pana la 30-40 de ani..ramai fara servici sa zicem...da ? apoi nu mai ai cu ce sa platesti rata .. ramai fara casa..cu familia pe drumuri..nu mi se pare o solutie foarte buna...mai bine ar fi sa se dea case garantate..ca ramai 1 an in pana de bani..ca ti-e greu..sa fie intelegere..insa la noi la banci e jatmaneala mai mult decat intelegere..au fost nenumarate cazurile cand familii au ramas pe drumuri in asa fel..si oameni cumsecade..insa asta e viata.. -_-

Posted

de crezi ca ar fi o metoda sa iti risti viata sa iti iei o casa..muncesti pana la 30-40 de ani..ramai fara servici sa zicem...da ? apoi nu mai ai cu ce sa platesti rata .. ramai fara casa..cu familia pe drumuri..nu mi se pare o solutie foarte buna...mai bine ar fi sa se dea case garantate..ca ramai 1 an in pana de bani..ca ti-e greu..sa fie intelegere..insa la noi la banci e jatmaneala mai mult decat intelegere..au fost nenumarate cazurile cand familii au ramas pe drumuri in asa fel..si oameni cumsecade..insa asta e viata.. -_-

Si acum daca muncesti pana la 30-40 de ani si ramai fara serviciu,ce faci?De unde platesti intretinere,gaze,impozite etc.?

Posted

Si acum daca muncesti pana la 30-40 de ani si ramai fara serviciu,ce faci?De unde platesti intretinere,gaze,impozite etc.?

ma taci din gura ca esti penal nu gluma. socoteste banii stransi pe rate cel putin cat strangi pana la 30-40 de ani :) si pe urma mai vb..daca tu ai salar mediu si te incadrezi in aceasta clasa..te descurci sa pui un banut deoparte pentru rata..altu pentru cheltuieli..apar si copii..sau aia ii faci la 50 de ani cand te-ai achitat? mai pui ceva deoparte pentru vremuri grele..insa e imposibil asa..ce viata ai ? a .. n'ai inteles la ce ma refer.. :)

CAZ ELOCVENT : ROMANII CARE AU CUMPARAT CASE IN SPANIA IN RATE IAR ACUM AU RAMAS FARA SERVICI ! STUDIAZA CAZU'

Posted

ma taci din gura ca esti penal nu gluma. socoteste banii stransi pe rate cel putin cat strangi pana la 30-40 de ani :) si pe urma mai vb..daca tu ai salar mediu si te incadrezi in aceasta clasa..te descurci sa pui un banut deoparte pentru rata..altu pentru cheltuieli..apar si copii..sau aia ii faci la 50 de ani cand te-ai achitat? mai pui ceva deoparte pentru vremuri grele..insa e imposibil asa..ce viata ai ? a .. n'ai inteles la ce ma refer.. :)

CAZ ELOCVENT : ROMANII CARE AU CUMPARAT CASE IN SPANIA IN RATE IAR ACUM AU RAMAS FARA SERVICI ! STUDIAZA CAZU'

Oh,n'am chef sa intru in polemica cu tine,esti un caz mai special. :)

Defapt tu n'ai inteles ce dracu' incerc sa'ti explic.

Referitor la cazul tau,cred ca te referi ca au cumparat case pe credit.Vezi ca si in Romania se practica.

Posted

Fostul apartament , atata am dat pe el + ca era la strada cu statie de tramvai...

Posted

eh .. preturile acestea o sa ramana o vreme .. defapt ceva timp pentru ca nu mai are lumea bani

cat despre faza cu casa in rate.. deja multi au facut asta si eu ii vad ca rezista

Guest MaGic_MaStEr
Posted

O veste buna :).

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...