Strike^^ Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Alpinistul Petru Vătăman, stabilit în Italia de mai bine de 15 ani şi care a dus steagul românesc pe cele mai înalte vârfuri din Africa şi Europa, se pregăteşte acum o nouă provocare: escaladarea pe Alpamayo, din Peru, “cel mai frumos munte din lume”, după cum l-a declarat Unesco, în anul 1966.Petru Vătăman, de 38 ani, a plecat din Oradea în 1993. Destinaţia sa era Italia, la mama sa care era deja stabilită în oraşul Torino."Ca orice început şi al meu a fost dificil. Am muncit ca electrician şi zidar. Apoi, am avut norocul să cunosc un asociat al unei firme de asistenţă de servere IBM. Am intrat să muncesc la această firmă, unde m-au ajutat să-mi fac şi documentede şedere. Am muncit o vreme la Torino, după care m-am transferat la Lissone. Am rămas acolo după ce am văzut frumuseţea locului, situat într-un parc naturallângă munţi”.Pasiunea pentru munte şi în special pentru căţărat o are de la vârsta adolescenţei, timp în care a adunat 20 de ani de performanţă.“Aş fi tentat să spun că mă caţăr de când mă ştiu, dar am început în mod serios la vărsta de 16 ani, cu primele escalade timide în Munţii Bihorului, mai precis în Vadul Crişului şi Suncuiuş. De la acele momente superbe au trecut mai bine de 20 de ani şi acum am la activ 15 vârfuri de peste 4.000 mentri altitudine, dintre care două peste 5.000 metri: Kilimangiaro, “acoperişul Africi” şi Elbrus, vârful cel mai înalt din Europa, situat în Caucaz. Au fost două expediţii superbe în care am reuşit să urcăm steagul Romaniei pe două dintre “Seven Summit”, cele mai înalte şapte vârfuri, de pe cele şapte continente ale globului”, mai spune românul. Mai multe informatii pe : http://www.evz.ro
spauny Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 cel mai frumos munte? :osi care e cel mai urat munte?nu cred ca se poate face o deosbire prea mare intre ele :)
Guest Kamikaze Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 cel mai frumos munte? :osi care e cel mai urat munte?nu cred ca se poate face o deosbire prea mare intre ele :)n-a spus nimeni ca ar fi vreun munte urat. dintre toti muntii existenti care mai de care, asta e cel mai frumos.
[IlluSioN] Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 :dance: oho :D steagul Romaniei pe cel mai frumos dintre munti. bun :D la mai multe
prince VEGETA Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Boon Boon prima data pe munte pana ajungem pe luna mai e putin.
Parazitu' Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Succes atunci..nu sunt multi cei care pot asta..nu oricine are organismul format pentru asa ceva..e destul de dificil sa poti urca pe munte.. ;) sa mai auzim de astea :D
NoComment Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Toti muntii sunt frumosi ... doar ca unii sunt mai periculosi ... si altii mai putin periculosi
Burne Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 psssst daca tot discutam de alpinisti sa nu cumva sa amintim de Alex Gavan ... omu asta urca Everestul ( 8850 m ) fara oxigen si totusi nimeni nu scrie despre el.mai multe despre expeditia lui Gavan aici:http://everest.cloudclimbing.ro/index.php?page=5&lang=1foarte frumos de face Vataman, oamenii duc o viata sanatoasa, se bucura de natura, aer curat, conditie fizica ... pana la urma asta conteaza
liquidlove Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Bravo lui . Sunt oamenii care ajuta ca Romania sa vi vazut altfel decat este vazuta in prezent .
MIRAje Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 bravo lui...treb curaj pt asa cv si mai ales conditie fizica...fiecare cu ce ii place :)
pizza200 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 as vrea sa fiu in locul lui dar nu cred ca m-as descurca:)
Strike^^ Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 bv lui ... are sansa de a vedea ceva frumosMereu vede ceva frumos.Cand spun "mereu" ma refer la momentul in care urca pe vreun munte.El o face si pentru tara :)
_Deza Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 In sfarsit o stire ca m'am saturat de sexy braileanca si nikita.Bafta si sa aiba grija,cred ;/