Jump to content
Oana

Medicii din ziua de azi...

Recommended Posts

Posted

O dramă! Asta trăieşte de două săptămâni o familie din Ştefăneşti (Argeş) a cărei fetiţă de trei ani e internată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. După ce, iniţial, medicii au informat rudele că micuţa e în moarte cerebrală, acum au revenit asupra diagnosticului şi s-au declarat “rezervaţi” privind şansele copilei.

Accidentată grav în Joia Mare, Alexandra Nedelcu, “prinţesa” de trei anişori a unei familii din Argeş, se luptă să trăiască la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni.

“Marţi seară (28 aprilie), mama şi unchiul ei au fost chemaţi să îşi dea acordul pentru deconectarea Alexuţei de la aparate. Le-au zis că e în moarte cerebrală. Am ascultat şi o înregistrare telefonică a celor de la postul tv Acasă în Marinela Ion, străbunica Alexandreicare un reprezentant al spitalului declara că Alexandra e în moarte cerebrală şi nu poate fi salvată, urmând să fie deconectată de la aparate”, ne-a povestit străbunica micuţei, Marinela Ion.

Îndurerată, familia a început să se pregătească de înmormântare şi a decis să îşi dea acordul şi pentru donarea de organe. “Am vrut ca alţi copii să fie salvaţi după moartea prinţesei noastre”, a mai spus femeia. A doua zi, însă, lucrurile au luat o altă turnură. “Când am ajuns la spital, am aflat că fata trăieşte. Medicii susţin că am înţeles greşit şi că nimeni nu ne-a informat pe noi că fata e moartă”, ne-a declarat Marius Huţanu, unchiul Alexandrei.

“Nu mai ştim ce să credem. Medicii îşi bat joc de sufletele noastre! Suntem la capătul puterilor, iar Mădălina (mama) e în pragul disperării. Gândiţi-vă că ne pregătisem de înmormântare! Anunţasem rudele”, a spus străbunica fetiţei.

Declaraţia oficială pe care ne-a acordat-o, ieri, dr. Florian Bica, purtătorul de cuvânt al spitalului este că: “Pacienta a suferit un traumatism cranio- cerebral foarte sever, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea de sănătate a copilei”.

Sursa Libertatea

Posted

ce oameni .. -_- de ce sa nu o lase inca la aparate conectata..poate mai exista o dara de speranta ca isi va reveni.. :( un copil este cel mai frumos dar dat de Dumnezeu..tot ce isi poate dori un parinte... pacat 8-| si trist totodata..

Posted

ce oameni .. -_- de ce sa nu o lase inca la aparate conectata..poate mai exista o dara de speranta ca isi va reveni.. :( un copil este cel mai frumos dar dat de Dumnezeu..tot ce isi poate dori un parinte... pacat 8-| si trist totodata..

Mai citeste o data postul meu...

Posted

Mai citeste o data postul meu...

era un caz. bla bla bla..si nu a fost de mult o stire asemanatoare cand copilul a fost deconectat de la aparate..ei bine..da aici a fost o neintelegere.. cam aceeasi treaba...Medicii de la noi sunt cei mai tari..sau asa o fi tot sistemu' ce ma mai mira.. :|

Guest stefteo21
Posted

"A gresi este omeneste". Ma revolta titlul pe care l-ai dat tu sau cei de la realitatea pentru aceasta stire. Pentru o greseala - care se poate intampla oricui - acuzi un intreg sistem medical, este o aberatie. Acum stim cu totii ca nu este doar o greseala si au mai avut loc intamplari din astea, insa cum am zis : a gresi este omeneste. Voi stiati ca in Romania sunt cele mai rentabile si mai atractive facultati de medicina din Europa si nu numai ca vin sute de studenti europeni aici, dar vin si arabi o multime. Vreti declaratii ?

Sistemul medical nu este chiar stralucit din cauza lipsurilor mari, dar nici nu putem da vina chiar din orice cauza.

Oricum imi pare rau pentru parintii fetitei, dar sunt sigur ca in cel mai scurt timp se va rezolva si ea va reveni la normal.

Posted

Poate ai vrut sa spui medicii din Romania noastra,nu cei din ziua de azi,cum sa-ti zic eu tie.... :-? ,pana in momentul in care nu sunt siguri ca nu mai ai nici o sansa de supravietuire nu te deconecteaza de la aparate,dar nu asta e vina sau cel mai important,acolo ca esti pe moarte sau ai doar o simpla taietura esti tratat ca o fiinta umana,si ti-o spun din propria experienta la accidentul care l-am avut,pe cand in Romania ipocritii de la urgente ma tratau precum un caine ca i-am trezit din somn la 4 dimineata,mai cunosc un caz in care o femeie a intrat in coma profunda...zic ei,era bagata in perfuzii(care perfuzia era bagata pe langa vene si tot lichidul era in piele,abia dupa multe ore au vazut asta cand se umflase mana cat butucul).dupa 3 zile de coma a murit,am intrebat si eu ca sa stiu,care a fost cauza acestei morti si de ce a intrat in coma inainte.Raspunsul:cheag de sange pe creier,in cele 3 zile de coma putea sa fie trimisa la Bucuresti pentru operatie,avea sanse mari sa scape de moarte,de ce nu au spus asta inainte sa moara,deci chiar nu inteleg.Avem niste doctori si niste spitale de tot rasul si toata indiferenta din lume,eu inteleg ca poate nu sunt platiti calumea,dar daca tot ai ales drumul asta ajuta omul,nu-l lasa sa moara(cum a fost femeia de la urgenta care a dat si la protv),e mult de scris si de povestit,sistemul nostru e de vina,suntem mult in urma cu toate(inclusiv sa iti pese de cel de langa tine).

Posted

Poate ai vrut sa spui medicii din Romania noastra,nu cei din ziua de azi,cum sa-ti zic eu tie.... :-? ,pana in momentul in care nu sunt siguri ca nu mai ai nici o sansa de supravietuire nu te deconecteaza de la aparate,dar nu asta e vina sau cel mai important,acolo ca esti pe moarte sau ai doar o simpla taietura esti tratat ca o fiinta umana,si ti-o spun din propria experienta la accidentul care l-am avut,pe cand in Romania ipocritii de la urgente ma tratau precum un caine ca i-am trezit din somn la 4 dimineata,mai cunosc un caz in care o femeie a intrat in coma profunda...zic ei,era bagata in perfuzii(care perfuzia era bagata pe langa vene si tot lichidul era in piele,abia dupa multe ore au vazut asta cand se umflase mana cat butucul).dupa 3 zile de coma a murit,am intrebat si eu ca sa stiu,care a fost cauza acestei morti si de ce a intrat in coma inainte.Raspunsul:cheag de sange pe creier,in cele 3 zile de coma putea sa fie trimisa la Bucuresti pentru operatie,avea sanse mari sa scape de moarte,de ce nu au spus asta inainte sa moara,deci chiar nu inteleg.Avem niste doctori si niste spitale de tot rasul si toata indiferenta din lume,eu inteleg ca poate nu sunt platiti calumea,dar daca tot ai ales drumul asta ajuta omul,nu-l lasa sa moara(cum a fost femeia de la urgenta care a dat si la protv),e mult de scris si de povestit,sistemul nostru e de vina,suntem mult in urma cu toate(inclusiv sa iti pese de cel de langa tine).

Da...era vorba de medicii din Romania.

Posted

am citit stirea, dar credeti ca daca intradevar fata era in moarte cerebrala si doctorii vroiau sa o deconecteze de la aparate, cu putina mita o mai lasau cateva zile asa :|

Guest spanky
Posted

uff ce bine ca nu au deconectato #-o Dumnezeu ne supravegheaza pe toti /:)

Posted

Medicii din ziua de azi nu fac nimic daca nu le dai spaga sa va spun eu cum e ca am patit-o:

La inceput cand te duci se poarta frumos cu tn crezand ca i dai spaga si daca vede ca nu-i dai a 2-a zi..... se ia la cearta cu tn pentru orice "chichita" si dupaia te lasa in voia sortii.

Asa am patit si eu cand mi-am rupt mana, la inceput s-a purtat frumos cu mn si dupaia a inceput sa-mi dea in cap ca nu am o "cerere" .Aceasta cerere nu mi-a cerut-o niciodata ,decat cand a vazut ca nu-i dau mai multa spaga.

Guest stefteo21
Posted

Astia cu spaga sunt medicii din generatia veche, care asa au fost obisnuiti. Acum se ridica medicii noi cu alte conceptii si dornici de a practica meseria asta, in curand vor disparea vechii "comunisti batrani si tristi "

Posted

Astia cu spaga sunt medicii din generatia veche, care asa au fost obisnuiti. Acum se ridica medicii noi cu alte conceptii si dornici de a practica meseria asta, in curand vor disparea vechii "comunisti batrani si tristi "

Iti garantez eu ca in Romania mereu va exista spaga :(

Posted

sper ca generatia noua de care vorbesti sa si existe.

cunosc 3 medici sub 30 de ani care primesc spaga fara probleme.

Posted

sper ca generatia noua de care vorbesti sa si existe.

cunosc 3 medici sub 30 de ani care primesc spaga fara probleme.

Cunosc inca 3 peste 30 de ani care iau,nu e asta o problema.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...