Jump to content
Oana

La 2 ani are un IQ de 156

Recommended Posts

Posted

Elise, o fetiţă din Marea Britanie, în vârstă de doi ani, posedă un impresionant coeficient de inteligenţă (IQ) de 156 şi poate să enumere 35 de capitale ale lumii, să spună alfabetul şi să îşi pronunţe numele pe litere, informează presa britanică.

Elise Tan Roberts , care locuieşte în partea de nord a Londrei, poate să citească cuvintele "mama" şi "tata" şi să recunoască cele tripuri de triunghiuri. Extraordinara ei inteligenţă a făcut-o să devină cea mai tânără membră a institutului britanic Mensa, o organizaţie internaţională a oamenilor supradotaţi, ai cărui membri obţin rezultate superioare la testele de inteligenţă, comparativ cu 98% din populaţia lumii.

"Este un copil excepţional", a declarat John Stevenage, directorul general al organizaţiei Mensa.

Psihologul pentru copii Joan Freeman a folosit un test special pentru a determina coeficientul de inteligenţă al micuţei Elise şi a descoperit că aceasta se situează în exclusivistul club al celor mai inteligenţi copii din Marea Britanie, alcătuit din doar 0,2% din totalul copiilor din Regatul Unit.

Mama Elisei, Louise, a declarat pentru tabloidul The Daily Mirror că a observat încă de la naştere că fetiţa ei era excepţională. Elise a pronunţat primul cuvânt la vârsta de cinci luni şi a început să meargă la opt luni şi jumătate.

Înainte de admiterea Elisei în clubul Mensa, precedentul record era deţinut de o fetiţă în vârstă de doi ani şi jumătate, Georgia Brown, din Aldershot, oraş situat în sudul Angliei, al cărei IQ era de 152.

Sursa Mediafax

Guest An0nim23
Posted

O fi mostenit o gena de`a lui Einstein :))

Posted

O fi mostenit o gena de`a lui Einstein :))

Einstein n-a vorbit pana la 8 ani ... parintii l-au crezut retardat, dup-aia s-a imbolnavit si inceput sa "debiteze" :)

Posted

I s-a dus de rapa de pe acum adolescenta/tineretea. O sa fie un robot uman.......cu bani,dar lipsit de bucuriile specifice varstei!

Posted

I s-a dus de rapa de pe acum adolescenta/tineretea. O sa fie un robot uman.......cu bani,dar lipsit de bucuriile specifice varstei!

Sunt altii care n`au iq`ul atat de ridicat si oricum stau inchisi in casa si sunt lipsiti de bucuriile vietii ;).

Guest MaGic_MaStEr
Posted

De la 2 ani...pare foarte deasteapta.

Posted

ca veni vorba de Einstein cica la sfarsitul liceului nu era sigur ca stie 100% tabla inmultiri si totusi a fost un geniu.

cat despre Elise ce sa spun are noroc ca s-a nascut in Marea britanie daca se nastea in romania PA PA ...

Posted

ca tot venii vorba de fosti colegi & shit...

fostu meu coleg petrutz aka dudu "steel" a ajuns...ce a ajuns` asa ca nu intodeauna iesi ceea ce vroiai sa fii cand erai mic !

:))

Posted

ca tot venii vorba de fosti colegi & shit...

fostu meu coleg petrutz aka dudu "steel" a ajuns...ce a ajuns` asa ca nu intodeauna iesi ceea ce vroiai sa fii cand erai mic !

:))

Nici el nu a vrut sa ajunga unde este acum (in puscarie)...Pana in clasa a IV-a faceam intrecere cu el la matematica...dup`aia m`am dat batuta :)). In generala a socat multi profesori, chiar si pe director. Nu`mi imaginam ca baiatul pe care`l sacaiam zi de zi (are intre 1,55-1,60 inaltime) va ajunge atat de departe.

Btw, interesanta meserie si`a ales fostul tau coleg :)).

Posted

e fetitza... e desteapta... pana mai creste un pic si da de :D

de bucuriile vietii ... ce treaba are nivelul iq-ului cu , copilaria . Ar trebui lasat sa se dezvolte cum vrea ea nu sa fie aruncata in nu stiu ce institut de copii 'dotati' .

Guest spanky
Posted

incredibil :) dar totusi ar trebui sa se bucure de copilarie si cand va termina liceul sa isi aleaga drumul vietii :)

Guest FerFe
Posted

incredibil :) dar totusi ar trebui sa se bucure de copilarie si cand va termina liceul sa isi aleaga drumul vietii :)

La inteligenta ei la 7 8 ani ar termina liceu si la 10 ani facultatea...

Ma rog sunt avantaje si dezavantaje sa fi asa inteligent :))

Posted

Desteapta fetita.. dar nu cred ca ii va creste iq`ul in timp ce-i creste si varsta.. Ea s-a dezvolatat mai repede decat noi..

Posted

sincer nu inteleg ce va impacientati asa.. sunt foarte multi oameni cu iq chiar foarte ridicat.. eu bat la pariu ca peste 20 de ani nu o sa mai auziti vreo ceva de fetita asta.. oricum oamenii, indiferent de intelect, sunt influentati de anumite lucruri care ii schimba (bine zis crancenul =)) )

Si acum sa ne gandim la IQ-ul mediu din Romania... care e cu ~50 de puncte mai mic :beer:

lol frate :)) crezi ca britanicii ca natie au iq-ul meu mai ridicat decat cel din romania? nu inteleg ce sens are sa zici asta..

e fetitza... e desteapta... pana mai creste un pic si da de :D

=))

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...