Jump to content
Random Hero

Sindicaliştii din Educaţie au decis boicotarea tezei la Limba Română de marţi, 5 mai

Recommended Posts

Posted

Reprezentanţii sindicatelor din Educaţie se reunesc joi pentru a decide calendarul protestelor, faţă de îngheţarea salariilor în 2009. Tot joi, sindicatele din educaţie vor avea o întâlnire şi cu preşedintele Traian Băsescu. Sindicaliştii ameninţă că vor boicota tezele cu subiect unic, care încep săptămâna viitoare. Astfel, tezele din data de 5 mai, 15 şi 21 ar putea să nu se mai ţină dacă aceasta este decizia sindicaliştilor. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi deoarece nu se mai aleg nici cu cei 5 la sută propuşi de Emil Boc, după ce iniţial li se promisese o majorare de 50 la sută a salariilor.

Şeful statului s-a mai întâlnit, recent, cu sindicatele din învăţământ, ultimele discuţii având loc în 13 aprilie. Preşedintele Băsescu a anunţat atunci că a propus organizarea unei noi întâlniri, până la sfârşitul lunii aprilie, în care să se înceapă discuţiile pe un proiect al noii legislaţii cu privire la educaţie.

Sindicaliştii din educaţie spuneau atunci că şeful statului le-a cerut să înţeleagă criza. Aceştia precizau că aşteaptă un răspuns la problema resursei umane şi la legea de majorare a salariilor, la următoarea întâlnire cu preşedintele.

Marţi, guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă prin care se propune prelungirea actelor normative în vigoare privind salarizarea în sectorul bugetar, până la finalul anului. În lipsa unei alte decizii, această procedură reprezintă practic o îngheţare a salariilor în sistemul bugetar, la nivelul actual, până la 31 decembrie 2009.

Sindicaliştii din învăţământ şi-au declarat nemulţumirea faţă de rectificarea negativă a bugetului Ministerului Educaţiei şi au anunţat că vor hotărî, joi, acţiunile de protest, fiind şanse foarte mari ca profesorii să boicoteze examenele naţionale.

Diminuarea bugetului educaţiei va avea ca efecte disponibilizările sau micşorarea salariilor din învăţământ cu 2-8 procente, putând ajunge chiar până la 20 la sută, susţin sindicaliştii.

sursa: antena3.ro

Posted

Foarte bne - guvernul promite dar nu se tine de cuvant cand ajunge "in scaun"
cum adica foarte bine ? gandesti ? daca nu se prezinta la tezele unice, nu le dam, nu or sa poata sa ne incheie mediile si o sa inghete anul :| ... mai mult ca sigur guvernul va gasii o rezolvare ... trebuie :|

Guest MaGic_MaStEr
Posted

Omg =)) ar fi prea penibil sa inghete anul :|.

Posted

Nu ingheata anul. Strang profesorii cu usa un pic guvernantii. Oricum nu isi vor primi majorarea de 5-8%, doar promisiuni. E doar mare galagie pentru nimic.

Posted

Eu dau bacul , pasta nu-l blocheaza ? :))

Da o Ordonanta de urgenta sa miscsoreze salariile parlamentarilor si ce neamuri de politicieni mai sunt ? Ca multi au si afaceri in fundal , 2 salarii pe om , si unii profesori trag din greu sa reziste :|

Posted

Foarte bne - guvernul promite dar nu se tine de cuvant cand ajunge "in scaun"

same. alegeti oameni buni..alegeti parlamentari si deputati ca vor avea grija de ei sa aiba case care mai de care si masini cat mai smechere.. iar oamenii de rand? al cui raman? ai nimanui.. :-j #-o

Posted

doamne feri sa boicoteze tezele! chiar nu am chef sa repet anul scolar .... ar fi cea mai mare prostie din istoria invatamantului romaniei...

Posted

in vreme de criza...salarii mai mari.

Probabil ca nu le mai aduce cele cateva zeci de milioane incasate lunar din meditatii.

Posted

Daca boicoteaza tezele , suntem terminati #-o .

Eu acum sunt in cls a 7a , singura parte buna e ca o sa ma duc cu masina in cls a 11 a :rofl2: .

Dar asa .. terminam la 19 si ceva . :(

Si in plus... mi se pare o prostie ca cei din clasa a 7a sa mai dea teze cu subiect unic, pentru ca ei vor intra la liceu tot cu examen de admitere #-o

Posted

Si in plus... mi se pare o prostie ca cei din clasa a 7a sa mai dea teze cu subiect unic, pentru ca ei vor intra la liceu tot cu examen de admitere #-o

Asa este ... .

Oricum , e mai bine aici decat in Germania spre ex .

Am auzit ca pe acolo se dau teze si la Chimie . :blink:

Posted

Asa este ... .

Oricum , e mai bine aici decat in Germania spre ex .

Am auzit ca pe acolo se dau teze si la Chimie . :blink:

Se face asta si in liceu, asa ca nu e cine stie ce :D oricum nu cred ca ei au inghetat vreodata un an scolar, punand elevii in pericol sa il repete

Guest An0nim23
Posted

Astia nu se mai satura de bani , vor salariu triplu :| .

Posted

Probabil ca nu le mai aduce cele cateva zeci de milioane incasate lunar din meditatii.

Pai nu toti profesorii fac medidatii , faci tu meditatii la religie de exemplu?

La olimpiade sau examene importante sa stii ca profesorii sunt dispusi sa te ajute fara bani , dar in cadrul scolii doar.

Posted

Pai nu toti profesorii fac medidatii , faci tu meditatii la religie de exemplu?

La olimpiade sau examene importante sa stii ca profesorii sunt dispusi sa te ajute fara bani , dar in cadrul scolii doar.

Tu chiar crezi ca pentru aia cer ei bani ? :)) Daca ai avea habar cat castiga un profesor universitar ...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...