Oana Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Cea mai mare centrală solară cu turn din lume, aflată în Sevilia, Spania, a intrat oficial în funcţiune după o perioadă de 3 zile de testare încununată de succes.Denumita PS20, instalaţia solară cu turn a depăşit, în timpul testelor, producţia de energie solară prezisă, ceea ce confirmă şi mai mult potenţialul ridicat al tehnologiei. PS20 este a doua centrală solară cu turn din lume concepută pentru a produce cantitatea de 20MW de energie verde, suficienta pentru alimentarea a 10.000 de locuinte urbane.Localizata pe platforma Solucar din Sevilia, Spania, turnul solar va contribui la evitarea emiterii in atmosfera a aproximativ 12.000 tone de dioxid de carbon (CO2). Spectaculoasa instalaţie de panouri solare cu un imens turn in mijloc produce electricitate din razele soarelui colectate de 624 de oglinzi gigantice mobile. Oglinzile concentrează razele soarelui pe vârful turnului înalt de 100 de metri care apoi sunt folosite la producerea aburului ce pune în funcţiune o tubina pentru generarea electricităţii.Sursa Libertatea
marius_truckerfan Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Sa se faca mai multe centrale dinastea , sa mai reducem CO2 din atmosfera :( . Ca in ritmul asta .... in 100 de ani sa zicem , vara or sa fie si 60 de grade . (si nu se va opri acolo incalzirea globala)
Guest An0nim23 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 + 1 pentru ce a zis Marius . O sa fim toti precum Cabral <_< . Deabea a aparaut in Spania , nu va asteptati asa repede sa faca si la noi .
Parazitu' Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 e bine totusi ca a aparut undeva..candva o sa fie si la noi..in mai multe locuri din tara am auzit ca vor demara cel putin proiecte pentru eoliene..e un lucru bun..resursele combustibile ale planetei sunt pe sfarsite..in afara de lemn sa zicem..si trebuie sa gasim din timp alte surse viabile pentru a inlocui ceea ce nu va mai exista..
octavian_tavi_3 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 e bine totusi ca a aparut undeva..candva o sa fie si la noi..in mai multe locuri din tara am auzit ca vor demara cel putin proiecte pentru eoliene..e un lucru bun..resursele combustibile ale planetei sunt pe sfarsite..in afara de lemn sa zicem..si trebuie sa gasim din timp alte surse viabile pentru a inlocui ceea ce nu va mai exista.. Si lemnul e pe duca
celmaislabaN Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 interesant .. dar cu ce ne ajuta pe noi ? :<
Burne Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 interesant .. dar cu ce ne ajuta pe noi ? :<dupa modelul Romanul se uita la Dallas - cumpara cal si palarie sper sa montam in Romania vreo 10
K1dduletz Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Sa se faca mai multe centrale dinastea , sa mai reducem CO2 din atmosfera :( . Ca in ritmul asta .... in 100 de ani sa zicem , vara or sa fie si 60 de grade . (si nu se va opri acolo incalzirea globala)idem ...
Guest MaGic_MaStEr Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Long live the green energy :tiphat:idem.
[IlluSioN] Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 cam greu sa se faca asa ceva si la noi :) noi mai mult folosim ce e mai mult si mai ieftin :)
MIRAje Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 f interesant...poate reusesc sa faca si in Rom in cativa ani :)
spauny Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 yo cred ca la romani nu o sa faca niciodata asha ceva :)orikum e destul de costisitoare o asemenea instalatie.
Guest stefteo21 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 e bine totusi ca a aparut undeva..candva o sa fie si la noi..in mai multe locuri din tara am auzit ca vor demara cel putin proiecte pentru eoliene..e un lucru bun..resursele combustibile ale planetei sunt pe sfarsite..in afara de lemn sa zicem..si trebuie sa gasim din timp alte surse viabile pentru a inlocui ceea ce nu va mai exista..Daca vor construi eoliene alea vor fi in Dobrogea pentru ca acolo e vantul vaforabil, in restul tarii ar fi bani aruncati si ei stiu asta.yo cred ca la romani nu o sa faca niciodata asha ceva :)Ia-l de mana pe Schatzi92 si mergeti in Albania, sau in Tanzania unde va convine mai mult, daca nu va place aici.
Parazitu' Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Daca vor construi eoliene alea vor fi in Dobrogea pentru ca acolo e vantul vaforabil, in restul tarii ar fi bani aruncati si ei stiu asta.Ia-l de mana pe Schatzi92 si mergeti in Albania, sau in Tanzania unde va convine mai mult, daca nu va place aici.se fac cercetari pentru eoliene si in nordul moldovei deja s-au instalat cateva in miniaturca pe diferite inaltimi ;)
Guest stefteo21 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Zi si mie zonele te rog, ca eu stau in Iasi... deci tot in nord
Parazitu' Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Zi si mie zonele te rog, ca eu stau in Iasi... deci tot in nordeu tot in iasi stau.. de exemplu in judetul Botosani pe malul Prutului in zona acumularii Stanca-Costesti ;)