Jump to content
Guest stefteo21

Companiile farmaceutice au început să lucreze la un vaccin împotriva gripei porcine

Recommended Posts

Guest stefteo21
Posted

Companiile farmaceutice au iniţiat acţiunile pregătitoare dezvoltării unui vaccin împotriva noului virus al gripei porcine, care a provocat moartea a circa 150 de persoane în Mexic şi ameninţă să se transforme într-o pandemie.

Grupul elveţian Novartis AG anunţase astăzi că a primit codul genetic al noii tulpini, ceea ce îi permite să înceapă lucrul la vaccin. Grupul mai anunţase că speră să primească eşantioane ale virusului în laboratoarele sale "în viitorul apropiat".

Totuşi, cel mai probabil vor trece între cinci şi şase luni înainte ca un vaccin să fie disponibil pe piaţă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Centrele de Control şi Prevenire a Bolilor din Statele Unite (CDC) au prelevat deja un eşantion al virusului H1N1 care provoacă boala, au produs o tulpină slăbită pentru un vaccin şi o dezvoltă, ceea ce marchează primul stadiu al procesului de producţie a unui vaccin.

Eşantioanele, care pot fi distribuite companiilor, trebuie cultivate în ouă de găină speciale, într-un sistem de incubare despre care experţii sunt de acord că este depăşit. Însă eventuale noi tehnologii, bazate pe culturi de celule, nu vor fi dezvoltate decât peste câţiva ani.

Cel puţin 20 de companii, pe lângă Novartis, produc vaccinuri antigripale, inclusiv Sanofi-Aventis, GlaxoSmithKline, BaxterInternational, CSL din Australia şi producătorul de spray nazal MedImmune, în prezent deţinut de AstraZeneca.

Aşa-numitul virus al gripei porcine este o variantă a virusului gripal uman H1N1, dar potrivit testelor, componentele H1N1 ale vaccinului împotriva gripei sezoniere nu protejează împotriva noului virus.

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă companiile va fi să producă vaccinul în cantităţi suficiente, din rezerve limitate de substanţă activă sau antigen. Companiile şi autorităţile sanitare vor trebui să decidă şi în ce măsură să se renunţe la producţia de vaccinuri împotriva gripei sezoniere în favoarea noului vaccin, un proces de elichilibru ce s-ar putea dovedi dificil.

O opţiune pentru a produce vaccinul în cantitate mare este să se folosească un adjuvant pentru a intensifica răspunsul imunitar al organismului şi a reduce cantitatea de antigen necesară pentru fiecare doză. Glaxo, de exemplu, dezvoltase un vaccin împotriva virusului gripei aviare H5N1 folosind un adjuvant special care permite folosirea unei doze extrem de mici de substanţă activă.

Realitatea.net

Posted

am auzit pe la stiri ca cica si in nush ce tara din europa a ajuns bacteria respectiva..sa speram ca va fi bine :| prea multa lumea rea..prea multe molime..prea multe dezastre naturale.. -_- nu e bine..

Posted

am auzit pe la stiri ca cica si in nush ce tara din europa a ajuns bacteria respectiva..sa speram ca va fi bine :| prea multa lumea rea..prea multe molime..prea multe dezastre naturale.. -_- nu e bine..

Parca Marea Britanie, Spania si Germania (nu imi aduc aminte sigur). Si am auzit acum la stiri ca a murit prima persoana din afara Mexicului... in SUA

Posted

Alt virus facut in laborator si eliberat in lume cum a fost si cu gripa aviara. O tentativa nereusita a americanilor de a limita populatia lumii. Acu incearca altceva......idiotii

Posted

e normal...

baga panica in lume ca e gripa porcina (cand de fapt nu e nimic) si peste 1 sapt scot "vaccinul", lumea cumpara si baietii se umplu de bani.

8-|

prosti ne cred astia. dar asta e...

Posted

e normal...

baga panica in lume ca e gripa porcina (cand de fapt nu e nimic) si peste 1 sapt scot "vaccinul", lumea cumpara si baietii se umplu de bani.

8-|

prosti ne cred astia. dar asta e...

da, asa am auzit si eu, ca cica din cauza astia au lasat astia virusul asta.. pentru a lansa un nou vaccin, de pe urma caruia sa se imbogateasca :|

Posted

Nu există protecţie împotriva gripei porcine

Un vaccin ar putea fi disponibil în România doar peste opt luni

Organizaţia Mondială a S Sănătăţii (OMS) a demarat procesul de pregătire a vaccinului împotriva gripei porcine. Acesta va putea fi disponibil în R România abia peste opt luni.

În lipsa unui vaccin, antiviralele sunt singura soluţie de anihilare a virusului care a făcut deja peste 150 de victime în Mexic. “Se lucrează la producerea vaccinului, dar durează minimum între patru şi şase luni până îl vom avea. Apoi ar mai dura în jur de două luni până ar fi importat şi în România”, a declarat, pentru NewsIn, dr. Victor Olsavszky, coordonatorul OMS pentru România.

Momentan, ţara noastră nu figurează pe harta statelor cu stocuri importante de antivirale, stabilită de Compania Roche. Surse oficiale susţin că suntem pregătiţi. “Stocul de antivirale de la Ministerul Sănătăţii este suficient pentru situaţia actuală. La Institutul Matei Balş am amenajat un salon special în caz că apare un caz suspect de gripă porcină”, a spus prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balş din Capitală.

Imagine IPB

Guest MaGic_MaStEr
Posted

Speram sa fie bun vaccinul,prea multe boli in lumea asta...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...