Jump to content
Random Hero

Suntem la doi pasi de declararea unei pandemii de gripa porcina!

Recommended Posts

Posted

Organizatia Mondiala a Sanatatii a ridicat nivelul de alerta de la 3 la 4, in conditiile in care 6, maximul, inseamna o epidemie generalizata.

In Mexic, autoritatile au anuntat ca aproape 150 de oameni au fost rapusi, probabil de virusul care baga in sperieti o lume intreaga.

Cu putin timp inainte, Mexicul anuntase ca numarul deceselor - confirmate sau suspectate ca au fost provocate de gripa porcina - a ajuns la aproape 150. Fapt ingrijorator, majoritatea erau adulti in putere, cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani.

In toata tara, scolile si universitatile raman inchise iar in capitala a fost suspendata intreaga activitate publica

Cazuri de imbolnavire, deocamdata nu in forma grava, apar rand pe rand, in Canada, Statele Unite, dar si pe continentul nostru, in Spania si Marea Britanie.

Guvernele din toata lumea se grabesc sa ia masuri pentru a evita o posibila pandemie de gripa. In Asia, calatorii din aeroporturi sunt scanati cu detectoare cu infrarosu, iar cei cu temperatura ridicata - posibil simptom al bolii - sunt imediat pusi in carantina.

In Statele Unite s-au inregistrat deja cateva zeci de cazuri de imbolnavire si guvernul de la Washington se pregateste sa infrunte eventuala pandemie. Din rezervele federale au fost scoase 12 milioane de doze de tamiflu, antiviralul cel mai puternic, in lipsa unui vaccin specific.

Casa Alba s-a straduit sa dea asigurari ca presedintele Obama n-a contractat gripa porcina in recentul sau voiaj in Mexic. Presa s-a agitat, dupa ce a aflat ca directorul muzeului national de antropologie din capitala mexicana, care a participat la un dineu alaturi de Barack Obama, pe 16 aprilie, a murit ulterior, posibil din cauza gripei porcine.

sursa: stirileprotv.ro

Posted

pesta porcina e cum a fost gripa aviara. nu e nimic dar asa pot sa castige niste destepti bani multi. si probabil o sa omoare toti porcii de la tarani cum au facut cu pasarile.

si sa fim seriosi cateva sute de oameni nu inseamna nimic la cate miliarde suntem, oricum mai multe mor de inima pe zi decat din gripa.

Posted

am auzit ca poti sa iei aceasta boala doar daca stai in aceiasi incapere cu porcu. voi ce stiti?

cati dintre voi au in apropiere un porc ?

Poti sa iei boala si daca stai in aceeasi incapere cu un om infectat cu gripa porcina.

Problema este foarte serioasa.

Posted

pesta porcina e cum a fost gripa aviara. nu e nimic dar asa pot sa castige niste destepti bani multi. si probabil o sa omoare toti porcii de la tarani cum au facut cu pasarile.

si sa fim seriosi cateva sute de oameni nu inseamna nimic la cate miliarde suntem, oricum mai multe mor de inima pe zi decat din gripa.

absolut de-acord cu tine - pe zi ce trece incep sa am dubii din ce in ce mai mari asupra asa-ziselor boli care omoara oameni. S-a inceput cu vaca nebuna, apoi gripa aviara, acu' gripa porcina...mie deja mi se par exagerate si false aceste stiri.

Inca nu m-am lamurit cine are de castigat de pe urma acestor valuri de panica mondiala. Oare omenirea e doar un sobolan de laborator? (vezi fringe) de fapt ce sa ma mai mire...?

am auzit ca poti sa iei aceasta boala doar daca stai in aceiasi incapere cu porcu. voi ce stiti?

cati dintre voi au in apropiere un porc ?

eu am avut un porc mare si scarbos in apropiere si era chiar fostul meu sef de la munca :D :sef:

Posted

Nici eu nu inteleg cine are de castigat... singura explicatie pe care o gasesc este ca, cum spunea si wizzard, am ajuns cobai :). De atati ani nu au fost probleme de genul... tocmai acum s-au gasit? Au mai murit animale, nu e prima oara cand mor fiind bolnave, dar nu a afectat omul.

LE: Daca e sa ne luam pe baza celor spuse de "cercetatori" populatia rurala ar fi trebui sa dispara cu sute de ani in urma, poate chiar mii.

Posted

sunt curios cate boli scot laboratoarele de cercetare in domeniu pe zi.

vad ca deocamdata pentru pesti n-au inventat gripa.

e mai greu in acel mediu, dar am convingerea ca vor reusi intr-un final.

mult succes.

o sa ajungem sa mancam paine congelata.

Posted

Eh, au oamenii de castigat :)

Suntem cam multi toti 7 miliarde pe pamantul asta mic.. ce bine ar fi doar cu vreo 4-5.. s-ar termina si criza economica.

Guest MaGic_MaStEr
Posted

Un fel de 'gripa aviara' 2 :)).

Posted

Mi'ar placea sa nu avem voie sa mergem pe strada :D sa nu putem iesi din casa , sa stam in casa si sa ne traim viata pe forum..

EPIDEMIE :^_^

Posted

Mi'ar placea sa nu avem voie sa mergem pe strada :D sa nu putem iesi din casa , sa stam in casa si sa ne traim viata pe forum..

Get a life, get laid, get smth.

Posted

Trist.

Posted

ah..o gripa insectara ceva..gripa cainilor..som`thin` like this nothin`? ma mir :) o gripa universala sa nu mai atingem,miscam,facem nimic....ceva..?

prefer sa ma impuste unu` decat sa ne bata la cap cu "gripa" porcina :) sa ne mai minta atata :)

Posted

IPB Image

Negru - Infectii Confirmate urmate de Morti

Rosu - Infectii Confirmate

Orange - Infectii Suspectate

BTW. Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat virusul o pandemie de nivelul 5 :)

http://politicolnews.com/who-raises-h1n1-to-stage-5/

EDIT: Bine ca romanasii nostrii comenteaza stirile retardate din libertatea si sunt socati de niste fapte triviale dar ignora cu desavarsire acest virus :)

Posted

Health officials from the World Health Organization are now considering naming it "New Flu". Probably so that people won't stop buying pork due to ignorance and hurt the agricultural production even more.

ROFL, God bless ignorance.

EDIT:

De asemenea au fost confirmate cazuri in Costa Rica, Elvetia si Germania.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...