Jump to content
Komisaru

Israel. Ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului

Recommended Posts

Israelul îi comemorează luni pe cei şase milioane de evrei care au murit în cel de-al doilea război mondial. Mii de oameni sunt aşteptaţi la Muzeul Holocaustului din Ierusalim pentru a lua parte la ceremoniile la care vor participa şi înalţi oficiali israelieni. Evenimentul are loc în acelaşi timp cu conferinţa ONU împotriva rasismului, boicotată de mai multe state occidentale din cauza prezenţei Iranului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va da startul, la Ierusalim, ceremoniilor anuale de comemorare a Holocaustului. Ceremoniile oficiale vor începe la ora 20.00 la Yad VaShem, muzeul holocaustului din Ierusalim. La eveniment sunt aşteptaţi şi sute de supravieţuitori ai lagărelor de concentrare naziste.

"Pe atunci, nu aveam un nume, nu aveam chip sau personalitate. Doar numere, eram numerotaţi ca oile. Astăzi, ne simţim norocoşi că suntem filmaţi. Ne simţim ca nişte fiinţe umane, liberi în ţara noastră" a spus un supravieţuitor al Holocaustului.

Doi dintre foştii deţinuţi s-au întâlnit pentru prima dată în libertate. Bărbaţii aveau tatuate numere de identificare consecutive şi stăteau unul lângă celălalt în lagăr. De atunci, nu au mai ştiut nimic unul despre celălalt.

"Este o poveste unică şi, chiar şi pentru mine, care am lucrat ani de zile pe acest subiect, este ceva de care îmi amintesc cu lacrimi în ochi. Este fascinant să vezi oameni care se reîntâlnesc după atâţia ani petrecuţi în lagăre" a declarat Haim Gertner, directorul unui institut de cercetare a Holocaustului.

Ceremoniile au loc în acelaşi timp cu conferinţa a ONU împotriva rasismului ce are loc la Geneva. Temându-se de declaraţii antisemite legate de prezenţa preşedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, Statele Unite, Germania, Canada, Olanda, Italia şi Polonia au anunţat că boicotează evenimentul. Mai mult, Israelul a criticat dur decizia organizatorilor de a-l invita pe Ahmadinejad, despre care oficialii de la Ierusalim spun că este rasist.

Observator

Evreii sunt un popor de supravietuitori! Au fost izgoniti de pe pamantul lor de romani, au fost macelariti de nazisti si cu toate astea au ajuns sa-si recupereze inapoi tara lor de drept si sa ajunga una dintre cele mai puternice tari ale lumii. Cinste lor!

Asa e maine o sa ne cucereasca..

R.I.P. .. faceau aia sapun din ei :(

Asa e maine o sa ne cucereasca..

R.I.P. .. faceau aia sapun din ei :(

Cate si mai cate nu faceau cu/pe ei... am citit mai demult o carte: Dictionar de lagar de Oliver Lustig... pot sa spun doar ca ma treceau fiori cand auzeam despre diferitele experimente care sa faceau pe acei oameni (rezistenta la frig... rezistenta la presiune scazuta... efecte ale tifosului... efecte ale fosforului in contact cu pielea/carnea[pana la os]... experimente de imperechere ale gemenilor si cate si mai cate). Cei ce au reusit sa supravietuiasca intr'un lagar ca Auschwitz sau Treblinka sunt niste eroi, pot spune :tiphat:

Guest Arabia^Style

Evreii sunt un popor de supravietuitori! Au fost izgoniti de pe pamantul lor de romani, au fost macelariti de nazisti si cu toate astea au ajuns sa-si recupereze inapoi tara lor de drept si sa ajunga una dintre cele mai puternice tari ale lumii. Cinste lor!

evreii evreii :)) nush ce ai cu evreii de ii iubesti asa de mult =))

nu poti sa zici ca e una dintre cele mai puternice tari ale lumii,stii dc?pt ca Israelul e doar cu numele in rest e America :))

app u stii ce faceau israelienii in Liban??ca tot zici ca au fost macelariti.ce faceau cu oamenii de acolo acum cativa ani?sunt sigur ca nu stii nik...iti mai zic odata sa te informezi ca nu ai nici o treaba.

nu poti sa zici ca e una dintre cele mai puternice tari ale lumii,stii dc?pt ca Israelul e doar cu numele in rest e America :))

app u stii ce faceau israelienii in Liban??ca tot zici ca au fost macelariti.ce faceau cu oamenii de acolo acum cativa ani?sunt sigur ca nu stii nik...iti mai zic odata sa te informezi ca nu ai nici o treaba.

Israel este un aliat Sua, asa cum este si Romania. Nu i-a ajutat nimeni sa isi recupereze tara si sa se dezvolte.

app u stii ce faceau israelienii in Liban??ca tot zici ca au fost macelariti.ce faceau cu oamenii de acolo acum

Chestiile astea sunt inventate.Palestinienii isi omoara proprii civili pentru a gasi un motiv de scandal cu ISrael. Si app, nu israelienii i-au gonit pe palastinieni, ei au plecat singuri goniti de guvernul arab si altii au plecat de frica razboiului

Sry pentru dublu post dar cand am vrut sa editez butonul EDIT disparuse

Cate si mai cate nu faceau cu/pe ei... am citit mai demult o carte: Dictionar de lagar de Oliver Lustig... pot sa spun doar ca ma treceau fiori cand auzeam despre diferitele experimente care sa faceau pe acei oameni (rezistenta la frig... rezistenta la presiune scazuta... efecte ale tifosului... efecte ale fosforului in contact cu pielea/carnea[pana la os]... experimente de imperechere ale gemenilor si cate si mai cate). Cei ce au reusit sa supravietuiasca intr'un lagar ca Auschwitz sau Treblinka sunt niste eroi, pot spune :tiphat:

uite unul care chiar stie ce se facea acolo :) , precum bancurile alea...va canta Hans la mitraliera :-"

Guest Arabia^Style

Chestiile astea sunt inventate.Palestinienii isi omoara proprii civili pentru a gasi un motiv de scandal cu ISrael. Si app, nu israelienii i-au gonit pe palastinieni, ei au plecat singuri goniti de guvernul arab si altii au plecat de frica razboiului

Sry pentru dublu post dar cand am vrut sa editez butonul EDIT disparuse

esti incredibil ma :)) cum imi sp u mie ca,chestiile alea sunt inventate din mom ce eu sunt libanez si am fost unde au stat israelienii (cand erau in liban,pana sa ii de-a afara) si ii chinuiau pe libanezi (ii curentau,ii ardeau,ii spanzura si multe altele etc...) inca odata ai aratat ca n-ai nici o treaba...esti informat prost ;) te rog inca odata sa nu te mai bagi pe unde nu stii ca deja esti de tot rasu...

USA nu are forta necesara pentru a manipula 100% Israelu.

Guest Arabia^Style

USA nu are forta necesara pentru a manipula 100% Israelu.

USA face ce vrea din Israel in caz ca nu stiai...u si turbomaxim sa va luati de mana ca sunteti la fel :))

Israel ar fii un nik daca nu ar fii USA in spatele lor...si chestiile cu bombele nucleare si numai stiu ce ziceau unii sunt niste pretexte :)

USA face ce vrea din Israel in caz ca nu stiai...u si turbomaxim sa va luati de mana ca sunteti la fel :))

Israel ar fii un nik daca nu ar fii USA in spatele lor...si chestiile cu bombele nucleare si numai stiu ce ziceau unii sunt niste pretexte :)

si milionu ala de prapaditi din palestina de cine sunt sustinuti?

sa faca si araboii ce au facut evrei si atunci sa vorbesti. Evreii au facut dintr-un desert o adevarata forta.

esti incredibil ma :)) cum imi sp u mie ca,chestiile alea sunt inventate din mom ce eu sunt libanez si am fost unde au stat israelienii (cand erau in liban,pana sa ii de-a afara) si ii chinuiau pe libanezi (ii curentau,ii ardeau,ii spanzura si multe altele etc...) inca odata ai aratat ca n-ai nici o treaba...esti informat prost ;) te rog inca odata sa nu te mai bagi pe unde nu stii ca deja esti de tot rasu...

Liban, Palestina si alte tari arabe au fost create de puterea europeana. Europa nu va tolera o tara condusa de teroristi (Hamas) iar prietenii tai arabi o sa dispara in timp. Unde a fost armata palestinei cand Israel a intrat in gaza?Niciunde. Palestinienii sunt niste teroristi care lovesc pe la spate si asteapta mila de la europeni iar cand sunt schingiuiti de israelini se ascund in moschee.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...