Jump to content
LeX LuTHoR

Concertul AC/DC, ţeapa de la Bălăceanca

Recommended Posts

Reprezentanţii companiei PlayCool, organizatorul presupusului concert AC/DC, pregăteau o înşelăciune de trei milioane de euro. Managementul AC/DC a anunţat ieri, pe site-ul oficial al formaţiei, că show-ul de la Bucureşti a fost doar o reclamă mincinoasă.

IPB Image

?Promoteri din Bucureşti, România, au anunţat, în mod fals, că AC/DC va fi cap de afiş în cea de-a doua zi a festivalului Bucharest Rock Arena, care va avea loc în perioada 30-31 mai 2009“, se arată pe www.acdc.com.

Organizatorii au fugit în Israel

Eran Douchan, un cetăţean israelian, unic acţionar al SC PlayCool SRL (organizator al Bucharest Rock Arena), a anunţat, marţi după-amiază, că festivalul ?se amână din motive de natură organizatorică“.

După acest anunţ, organizatorii şi reprezentanţii lor, doi români, nu au mai putut fi contactaţi în niciun fel. Reprezentanţii One Event, compania co-organizatoare a festivalului, au precizat că reprezentanţii PlayCool au părăsit România

şi că festivalul se anulează.

?Precizăm că implicarea One Event în acest eveniment a fost strict legată de contractarea artiştilor români. One Event nu a fost implicată în decizia de contractare, anunţare, promovare şi punere în vânzare a biletelor pentru evenimentul Bucharest Rock Arena, la care a fost anunţat concertul trupei AC/DC, această decizie aparţinând în integralitate SC PlayCool SRL“, se arată într-un comunicat One Event.

Eran Douchan şi fratele său, Moti Douchan, au apelat la ?argumente“ puternice pentru a încheia un parteneriat cu One Event, un promoter cunoscut pe piaţa din România.

?Ne-au spus că se ocupă cu afaceri imobiliare în SUA şi în Israel şi, totodată, cu organizarea de concerte, iar cel mai mare nume pe care l-ar fi contractat a fost Justin Timberlake. Totul părea credibil“, a declarat pentru ?Adevărul“ Dragoş Mihalache, manager One Event.

Compania, care a organizat în trecut show-uri ale unor artişti ca Muse, Massive Attack şi Gogol Bordello, va avea de suferit la capitolul imagine.

Contract fals

Firma PlayCool va fi acţionată în instanţă şi de compania TicketPoint, contractată pentru comercializarea biletelor la acest festival. Potrivit lui Andrei Tuturugă, manager Ticketpoint, reprezentanţii PlayCool au încercat o escrocherie de trei milioane de euro.

?Noi suntem o firmă care se ocupă de comercializarea biletelor la diverse evenimente. Potrivit contractului încheiat cu PlayCool, urma să facem plăţi zilnice către ei, în primele două săptămâni de la punerea în vanzare a biletelor“, a declarat pentru ?Adevărul“ Andrei Tuturugă.

?Biletele au fost puse în vânzare luni, 6 aprilie. Deoarece, iniţial, au fost anunţate doar trupe româneşti, nu s-au vândut prea multe bilete, aşa că am făcut o plată de numai 10.000 de euro“, mai spune Tuturugă.

Semnale că festivalul ?scârţâie“ au existat: anunţul a fost făcut mult prea repede, după ce, în prealabil, au circulat zvonuri despre show-uri Bon Jovi sau Guns N?Roses ? formaţii care nu se află în turneu ?, biletele au fost puse în vânzare înainte de anunţarea headlinerilor, nu existau bilete pentru o zi, ci doar abonamente de două zile, nu a existat nicio confirmare oficială pe site-ul AC/DC.

PlayCool a făcut anunţul concertului AC/DC în România mizând pe faptul că trupa are foarte mulţi fani în ţara noastră. Credibilitatea acestui anunţ a crescut după ce tot Bucureştiul a fost împânzit de afişe cu AC/DC.

?Vânzările au crescut foarte mult de când s-a anunţat că vine trupa AC/DC. Ne-au arătat şi un aşa-zis contract, semnat de ambele părţi, de ei şi de managementul AC/DC. Părea un contract corect... Între timp, noi am început să primim semnale că e un anunţ fals.

Totodată, cei de la PlayCool făceau presiuni să virăm banii, aproximativ 250.000 de euro, contravaloarea celor 8.000 de abonamente vândute. Marţi le-am trimis ordinul de plată, însă nu am autorizat această plată.

La jumătate de oră după ce le-am trimis ordinul de plată şi-au închis telefoanele şi nu i-am mai putut contacta“, mai spune Andrei Tuturugă. Acesta a precizat că Ticketpoint va acţiona în instanţă PlayCool SRL, pentru recuperarea unui prejudiciu de aproximativ 25.000 de euro: 10.000 reprezentând prima plată şi 15.000 de euro - serviciile prestate.

Firmă de apartament

PlayCool, firma care s-a lăudat cu aducerea trupei AC/DC, este o simplă societate comercială cu un capital social de 200 de lei. Firma apare înscrisă la Registrul Comerţului la 16 martie 2009.

Deţinător şi administrator al firmei este Douchan Eran, un cetăţean israelian care împlineşte 29 de ani chiar pe 31 mai, ziua în care urma să aibă loc concertul AC/DC. Sediul PlayCool este într-un apartament, la etajul 3 al unui bloc din cartierul Titan.

Potrivit unor informaţii apărute ieri, organizatorul de concerte Marcel Avram (cel care l-a adus în România pe Michael Jackson), susţine că are exclusivitate pentru concertele AC/DC din Europa de Est.

Guido Janssens, general manager al companiei Emag!c Entertainment (un important jucător pe piaţa de concerte, care a adus în România artişti ca Metallica, Depeche Mode, Madonna), a postat ieri un comentariu pe site-ul www.bestfest.ro, prin care contrazice aceste informaţii.

El precizează că unicul promoter al trupei este agenţia americană CAA (Creative Artist Agency), că Emag!c Entertainment a purtat negocieri pentru un concert AC/DC la Bucureşti şi, de asemenea, că i-a avertizat pe reprezentanţii CAA în legătură cu escrocheria care era pusă la cale în România.

Turneul european AC/DC

- Londra (16 aprilie şi 26 iunie)

- Dublin (18 aprilie şi 28 iunie)

- Manchester (21 aprilie)

- Birmingham (23 aprilie)

- Leipzig (13 mai)

- M?nchen (15 mai)

- K?ln (19 mai)

- Viena (24 mai)

- Belgrad (26 mai)

- Atena (28 mai)

- Lisabona (3 iunie)

- Madrid (5 iunie)

- Barcelona (7 iunie)

- Marsilia (9 iunie)

- Paris (12 iunie)

- Oslo (15 iunie)

- Helsinki (17 iunie)

- Copenhaga (19 iunie)

- Amsterdam (23 iunie)

- Glasgow (30 iunie)

Fanii îşi vor primi banii înapoi

Atât One Event, cât şi Ticketpoint au anunţat că toate persoanele care au achiziţionat bilete pentru Bucharest Rock Arena îşi pot recupera integral contravaloarea lor, prin returnarea acestora la punctele de unde au fost cumpărate.

Persoanelor care au achiziţionat bilete online li se vor restitui banii automat, în contul cardului utilizat, în urma unei cereri de returnare la adresa de email contact@ticketpoint.ro. Returnarea banilor se va face pe baza numelui de client înregistrat în urma tranzacţiei.

sursa : adevarul

Link to comment

Promoters in Bucharest, Romania have been falsely advertising AC/DC as the headliner for their 2 day Bucharest Rock Arena festival happening on May 30 and 31, 2009.

Tickets for this event have been available online as well as various retail outlets in Bucharest. AC/DC's Black Ice World Tour is sweeping through Europe where the band are headlining the 02 Arena in London tonight as well as April 16, 2009. AC/DC fans are encouraged to visit the ACDC.com tickets page for a list of all sanctioned concerts. AC/DC will complete another 20 European dates before returning to the U.S. for a tour which kicks off on July 28 in Foxborough, MA.

Sursa:acdc.com

nesimtiti

Link to comment

parca si vad la tv copii emo care se taie ca nu mai vin AC/DC :(

cand o sa vezi tu vreun emo la ac/dc.....

// ba ce nesimtiti! cum frate sa faci asa ceva? noi deja incepusem sa ne organizam (dupa iron maiden si metalica anul trecut, ac/dc anul asta .. si cand `colo) .. ma gandeam anul asta un ac/dc, poate anul viitor ma duc cu prietena la un bon jovi (sper sa vina)..

Link to comment

or fi ei mari vedete ... dar e chiar jalnic ce au facut ... scuze pentru fanii lor ... dar mie unul mie se pare josnic ...

De fapt cred ca nici titlul nu l-a citit..

PS nu e singurul concert de acest gen care se dovedeste a fi doar o pacaleala ..o cumetrie ceva :)

Link to comment

nu inteleg mecanismul.

oricine poate sa lipeasca afise in orice oras ca vine formatia Guns N' Roses(ex) si sa scape?

oricine poate face reclama la TV si sa vanda bilete printr-o agentie de toata jena?

adica nu exista frate o procedura clara prin care poti organiza asemenea concerte.

credeam ca:

-te duci la ministerul culturii / administratiei publice s.a

-depui dosar prin care anunti intentia de a organiza un concert (cu toate avizele -primarie,mediu,politie)

-anunti locatia si preziniti un document oficial din care sa ateste ca ai rezervata o locatie

-depui si un precontract/contract cu managerii formatie.

-anunti si ce agentie de ticketing folosesti

-agentia cu biletele depune si ea dosar

ministerul/o comisie contacteaza managerul / trupa, verifica toate documentele si porma isi da acordul.

nu mai conteaza.

incercati sa plecati in alta tara ca aici e jenibil !

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...