lixandra Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Planta de tutun se pare ca ascunde proprietati si virtuti medicale inca neexploatate pe deplin, dupa cum o demonstreaza cercetarile unei echipe de savanti americani. Acestia au descoperit cu surprindere ca frunzele de tutun produc o substanta care poate stopa dezvoltarea virusului HIV.“Este o descoperire extraordinara, pana in prezent intampinam mari dificultati in recoltarea acestei substante, dar acum vom putea produce cantitati nelimitate deoarece frunzele de tutun sunt o sursa la indemana oricui”, declara Polly Harrison, director al Alliance for Microbicide Development.Substanta respective, denumita griffithsin, protejeaza unele persoane de transmisia virusului HIV, prin blocarea virusului la nivelul celulelor din epiteliul vaginal.Pana la acesta descoperire, singura sursa naturala de griffithsin era reprezenta de o specie de alga rosie care creste pe tarmurile Noii Zeelande in cantitati insuficiente pentru recoltare. Savantii vor extrage in viitor acesta substanta din virusul tutunului mozaic (TVM), care infesteaza frecvent plantele de tutun. Cel mai eficient mod prin care substanta girffithsin poate preveni infestarea cu HIV consta in producerea unei creme care va fi aplicata de ambii parteneri inaintea unui act sexual, este de parere Keith Palmer, cercetator in cadrul Owensboro Cancer Research Program. In prezent se fac studii pentru producerea unor tigarete care sa contina griffithsin. Acesta substanta derivata din tutun a fost testata in conditii de laborator atat pe soareci, cat si in cadrul unor celule apartinand unor femei carora li s-a extirpat cervixul uterin. In ambele cazuri, noua substanta a stopat transmiterea virusului HIV, fara efecte secundare sau semne evidente de inflamatii sau iritatii. Sursa: descopera.ro
Parazitu' Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 nici fumatul nu e bun...in sida are efecte mai grave decat fumatul :(
mihai91 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 urmeaza sa aflam ca drogurile combat cancerul .....
talentatu27 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 ar fi super,toti o sa fumam :rofl2: Interesant....
Domino628 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Interesant...Nu mai fa spam #-o urmeaza sa aflam ca drogurile combat cancerul .....Da,asa e,a fost postat si aici:http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/ma...ml?7627;4142967 ;)ps:"frunza despicata-n 7-i buna pt neuron!"
The DeaD HelL Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 ce chestie..orice este posibil acum observ :)
K1dduletz Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 urmeaza sa aflam ca drogurile combat cancerul .....poi sa sti ...parca fumatul dauna grav sanatatii si acum este medicament
marius_truckerfan Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 urmeaza sa aflam ca drogurile combat cancerul ..... Şi nu numai , nu mai este mult şi aflăm : " - Te doare capul ? . - Bea benzină şi îţi va trece . " :rofl2: On Topic : Şi eu care aveam în cap să nu mă apuc de fumat . Mi-am schimbat total ideea .
[IlluSioN] Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 asta e ca aia .. fumati iarba ca va vindecati de nu stiu ce .. fumati tigari . de orice fel si va vindecati de toate
jas2jas Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 aha , anti sida - tutun , si apoi ? mori de cancer.. perfect..
marius_truckerfan Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 aha , anti sida - tutun , si apoi ? mori de cancer.. perfect..Oricum mori , că ai sida , că ai cancer , tot în aceeaşi oală se întâlnesc . ;)
jas2jas Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Oricum mori , că ai sida , că ai cancer , tot în aceeaşi oală se întâlnesc . ;)mai nou cu sida poti sa traiesti si 20-25 de ani.. cu cancer ai minim 2-3 de la aflarea vestii indurereate :(
marius_truckerfan Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 mai nou cu sida poti sa traiesti si 20-25 de ani.. cu cancer ai minim 2-3 de la aflarea vestii indurereate :(De sida nu mai scapi nici cum , de cancer , dacă aflii când e în stadiul de dezvoltare , poţi scăpa de el . Dacă depistezi că ai cancer avansat , e naşpa rău de tot . Nici nu ştiu cum aş reacţiona dacă as afla acea veste . (pentru mine)
banditzel Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 e ca drq treaba...eh lasa ca de la tutun nu faci neaparat cancer :)
0ne Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Mai oamenilor voi stiti sa cititi?Scrie cumva ca TIGARILE combat sida ?NU!SCrie foarte clar ca o extractie din tutun!IAr tigarile nu contin aceasta extractie ,deoarece chiar daca contin tutun nu ajunge decat fumul in plamani si acest medicament nu se administreaza aerosolic.
Fury Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 interesanta treaba , dar daca ar avea efecte trebuia deja sa fie cunoscut
marius_truckerfan Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Mai oamenilor voi stiti sa cititi?Scrie cumva ca TIGARILE combat sida ?NU!SCrie foarte clar ca o extractie din tutun!IAr tigarile nu contin aceasta extractie ,deoarece chiar daca contin tutun nu ajunge decat fumul in plamani si acest medicament nu se administreaza aerosolic.Scrie undeva ca tu trebuie sa te bagi in seama sa ne explici noua ? Nu . Nu mai face atata spam si fi la subiect . Tigarile sunt facute din tutun , al dracului , daca e doar extractie , atunci ce mai are tutunul , e al naibii de rau pentru noi , nu ? Foarte interesant , foarte . Raman uimit .On : Degeaba fumezi ca sa scapi de sida , daca ti-o infingi cine stie pe unde (stiti voi la ce ma refer) . Din cate stiu inca nu exista un leac pentru sida :) .
0ne Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 1.E primul meu post la acest subiect.2.Nu fac Spam dar vad ca unii ca tine tot nu au inteles si nu pricep ca daca fumezi nu scapi de SIDA.3.EXTRACTE DE TUTUN POT FI FOLOSITE LA MEDICAMENTE CARE COMBAT SIDA.Acum intelegi ma?
Oana Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 3.EXTRACTE DE TUTUN POT FI FOLOSITE LA MEDICAMENTE CARE COMBAT SIDA.Acum intelegi ma?Te asigur ca nici acum n`a inteles. :-j
lixandra Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Dar cine a spus ca trebuie sa o fumezi :huh:? Tutunul nu trebuie neaparat sa fie fumat pentru a fii intrebuintat :huh:.
Floopy Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Ce este urat este ca au gasit Americanii si nu noi, macar acest lucru ar fi fost frumos sa zica strainii : " uite frate stiu si romanii ceva " oricum tot nu cred ca parintii vor fi deacord cu fumatul de la varste mai fragede
marius_truckerfan Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 1.E primul meu post la acest subiect.2.Nu fac Spam dar vad ca unii ca tine tot nu au inteles si nu pricep ca daca fumezi nu scapi de SIDA.3.EXTRACTE DE TUTUN POT FI FOLOSITE LA MEDICAMENTE CARE COMBAT SIDA.Acum intelegi ma?:huh: . Na , ma rog . Te asigur ca nici acum n`a inteles. :-jTu de ce trebuie de fiecare data sa intervii sa faci pe avocata ? :blink: Vorbeam cu 0ne , si nu cu tine . Nu este nevoie de reply in interventia mea . Mersi .
Cyantifc Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Toate se inbina aici ori fumezi ca sa nu ai hiv ori nu fumezi ca sa nu mori