Jump to content
batterfly

Un italian a prezis cutremurul din Aquila cu cateva saptamani inainte, dar a fost numit 'imbecil'

Recommended Posts

Posted

Un cercetator italian a prezis cutremurul din Aquila cu cateva saptamani inainte, dar a fost raportat autoritatilor pentru ca a creat panica.

Un tehnician al Institutului de astrofizica, Giampaolo Giuliani, sustine ca poate prezice seismele. "De zece ani reusim sa vedem astfel de evenimente la o distanta de 100-150 kilometri. De trei zile se inregistra o crestere a radonului un gaz care este emis in momentul seismelor", a declarat Giuliani, conform NewsIn.

"Cresterea puternica a radonului anunta cutremure puternice", a subliniat cercetatorul italian.

In urma cu opt zile, Giuliani a spus ca un cutremur puternic va avea loc in curand in Sulmona, oras din regiunea lovita de seism. Anuntul, care a provocat panica, a facut ca seful protectiei civile italiene, Guido Bertolaso, sa-l numeasca "imbecil". "Cutremurele nu pot fi anuntate, aceasta este parerea comunitatii oamenilor de stiinta", a adaugat Bertolaso.

Institutul de astrofizica a precizat ca cercetarile privitoare la seisme efectuate de Giuliani "sunt desfasurate cu titlu personal". Seful Instititului national de geofizica a subliniat ca adevarata problema este ca Italia nu a luat masuri de precautie, in pofida istoriei sale tragice de cutremure.

Seismul s-a soldat cu cel putin 179 de morti.

Posted

"Cutremurele nu pot fi anuntate, aceasta este parerea comunitatii oamenilor de stiinta"

cum adica ma .. aia stiu de cutremur si nu anunta ca sa nu fie panica .. dar in schimb mor oameni .. foarte inteligenta chestie :banghead:

Posted

da, intresanta stire. eu am auzit de la colegi de scoala ca cica si in Romania, va avea loc un cutremur in seara de vineri spre sambata, saptamana asta. Cica a fost prezis tot de un individ care cica are harul asta de a prezice curemurele.

Posted

da, intresanta stire. eu am auzit de la colegi de scoala ca cica si in Romania, va avea loc un cutremur in seara de vineri spre sambata, saptamana asta. Cica a fost prezis tot de un individ care cica are harul asta de a prezice curemurele.

nu prea cred... :-j

Posted

nu prea cred asa cv :blink: ...asa pot sa zic si eu ca o sa se intample cv maine si gata...nu e greu :))

Guest stefteo21
Posted

Am vazut si eu o parte din emisiunea aia de pe OTV - in aceeiasi seara era si meciul Romania-Serbia si in timp ce cautam canalul mi s-au oprit ochii pe Cutremur de pe otv, de obicei nu urmaresc- si am lasat 2 3 minute, iar un batran incoerent citea cutremurele dintr-o carte... vaaaaaaa rrroooogggggg!!! cum naibaaa sa citesti cutremurele dintr-o carte !?! Zicea ca acolo sunt si cele care au fost si arata prin studio ce pereti or sa cada, circ prea ieftin.

Posted

prin ce zona nu se stie ?:D

Posted

din cate stiam cutremurele pot fi prezise de cativa ani buni..stupizi italienii...

Cu maxim 1 minunt inainte de a incepe :)

Nu poti sa te increzi in oricine si orice.

Legat de tipul de la OTV, a zis ca in Romania cutremurul va fi intr-o sambata seara, zi sfanta, intre orele 1 si 3. Probabil seara de Pasti. Deja am auzit destui "oamenii destepti" care dupa ce vor lua lumina, vor sta afar pana la 4 dimineatza, nu de alta , dar ei chiar cred ca atunci va fi cutremur. Vom trai si vom vedea :)

Posted

Se poate,daca l-a adus si la OTV,normal ca se poate =)) sa se intample.Vedem atunci.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...