Dani Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 O echipa de studenti de la Universitatea Louisiana din Lafayette, SUA pun la cale un un model de transport feroviar. Ce inseamna asta? Dupa cum vedeti in poze in locul trenurilor cica vor exista niste capsule care vor merge pe niste sine suspendate iar cand pasagerii vor vrea sa coboare, capsulele se vor lasa jos. In concluzie, se vrea eliminarea garilor. Voi ce ziceti, e o idee proasta sau buna? Sursa
NoComment Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 E mic , cam nesigur ... in general e o idee buna ... dar cine stie cat de folositoare va fi
Cyantifc Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Pai cat poate duce o capsula din aia ? 5-6?Restu ?
Nach3 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Mai vad si alea pe sus , dupa ce ca suntem aglomerati asa ...
MIRAje Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 o idee buna dupa parerea mea.daca ar fi mai mare ar fi perfect :)
Luci Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 e ca telegondola..e misto cand mergi numai tu cu familia ta
Stargate Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 nu va prinde, deoarece se cere o structura de sustinere suspendata, deci automat mai fragila si consum de material suplimentar + verificari mult mai amanuntite periodic. :-?foarte buna ar fi pt orasele mari si aglomerate
The DeaD HelL Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 mie sincer imi place ideea singura conditie fiind sa se mai elibereze pamantul :) ma intreb cum o cobora?o fi avand vre-un brat mecanic care ne lasa jos?ca vad ceva "suspect" in poza :)
Razvan Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 nah.. mi se pare o porcarie.. mie personal imi place sa calatoresc cu trenul, dar nu asa ceva.... @"daca deraiaza trenul am sanse sa pot sari, daca se scufunda vaporul pot inota, insa daca se prabuseste avionul cu siguranta nu stiu sa zbor" -> si aici e cam la fel
Random Hero Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 hmmm... fragila :-? buna pentru calatorii cu familia, cum a spus ZBK*... si buna poate pentru americani... la noi ar aparea in cateva zeci de ani :beer:
[IlluSioN] Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 chiar ca .. dupa ce ca e plin orasul.. aglomerat mai pun si alea suspendate in mamaia telegondola da .. e buna da e doar pe litoral .. nu incurca cu nimic in oras
Mysterio Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 pai asta ar insemna sa opreasca unde vrea fiecare pasager, iti dai seama ca i-a mult timp.
a1urea Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 hmmm... fragila :-? buna pentru calatorii cu familia, cum a spus ZBK*... si buna poate pentru americani... la noi ar aparea in cateva zeci de ani :beer:Viabilitatea unui asemenea "tren" se apropie de 0, costuri de instalare uriase, costuri de exploatare uriase, factor de siguranta scazut si relativ. Nu inteleg de ce se pun unii pe clocit asemenea idei "futuriste" cand MAGLEV-ul ne bate la usa.
Random Hero Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Viabilitatea unui asemenea "tren" se apropie de 0, costuri de instalare uriase, costuri de exploatare uriase, factor de siguranta scazut si relativ. Nu inteleg de ce se pun unii pe clocit asemenea idei "futuriste" cand MAGLEV-ul ne bate la usa. in plina recesiune, trenuri zburatoare... MAGLEV-ul este grozav... fata de o telegondola ce ar putea lega New York de Los Angeles
a1urea Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 in plina recesiune, trenuri zburatoare... MAGLEV-ul este grozav... fata de o telegondola ce ar putea lega New York de Los Angeles Nu e vorba ca e grozav. Dar viteza de deplasare face totul si in primul rand siguranta, rata de accidente se apropie de zero in cazul unui asemenea sistem feroviar. Si MAGLEV ca "exploatare" costa destul de mult, ma rog e abia in fasa, dar cu un pic de bunavointa putem face si noi Bucuresti - Paris in cateva ore la un cost de cateva zeci de euro.
Denis_Mircea Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 E ceva bine gandit totusi , voi cei care ziceti ca nu va place numai ca sa faceti 1 + , nici o bila ,,mai rotunda" nu ati putea inventa .
a1urea Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 E ceva bine gandit totusi Lumineaza-ne, pana acum ai spamat toate stirile de pe aici.