Jump to content
Luci

Studiu: Jocurile online, chat-ul, messenger-ul - accesate de copiii pana in 14 ani

Recommended Posts

Posted

Jocurile online, chat-ul, messenger-ul, forumul sau muzica sunt principalele motive pentru care copiii mai mici de 14 ani acceseaza calculatorul, releva studiul intitulat 'Copiii si Internetul', realizat de INTUITEXT si primul radio pentru copii din Europa - Itsy Bitsy FM.

Potrivit studiului, internetul nu are un rol educativ in viata copiilor, ci este folosit in principal ca sursa de distractie.

Studiul releva ca 63,5% dintre copiii sub 14 ani acceseaza zilnic calculatorul, iar aproximativ 59% dintre ei intra in fiecare zi pe internet.

Rezultatele cercetarii aduc informatii si despre comportamentul celor mici pe internet. Astfel, peste 43% dintre copii acceseaza internetul pentru a se juca, peste 19% pentru a vorbi pe messenger, chat sau forum si doar 23% pentru a cauta informatii pentru scoala.

Luate pe varste, rezultatele cercetarii arata ca 38,7% dintre copiii mai mici de trei ani intra zilnic pe internet, iar aproximativ 67% dintre copiii de varsta scolii primare (intre sapte si zece ani) intra pe internet pentru a se juca, in timp ce doar 11,8% pentru a gasi informatii pentru teme.

Studiul 'Copiii si Internetul' furnizeaza informatii despre felul in care se joaca astazi copiii, dar si despre activitatile lor de acasa.

Potrivit aceluiasi studiu, 30,5% dintre copii petrec peste sase ore pe saptamana pe internet.

Cercetarea s-a desfasurat in luna februarie sub forma unui chestionar online la care au raspuns 3.559 de parinti.

Infoportal

Posted

Rezultatele cercetarii aduc informatii si despre comportamentul celor mici pe internet. Astfel, peste 43% dintre copii acceseaza internetul pentru a se juca, peste 19% pentru a vorbi pe messenger, chat sau forum si doar 23% pentru a cauta informatii pentru scoala.

din aia 23% va garantez ca intra pentru informatii doar 3-4% :-j

Posted

Luate pe varste, rezultatele cercetarii arata ca 38,7% dintre copiii mai mici de trei ani intra zilnic pe internet

:blink: la 3 ani invatam cum e treaba cu literele....

dar nici nu stiu de ce m'as mira... cand eram in clasa I la ora de informatica invatam sa fac roboti in paint... am ramas socat cand mergeam prin scoala si am trecut pe langa un pusti de clasa I sau a II-a [cred ca acum o luna se intampla asta] care ne intreba pe mine si pe niste colegi: aveti hi5? :|

Posted

Parerea mea e ca nu prea au raspuns corect parinti aia :| cred ca in loc de sase ore pe saptamana au vrut sa zica sase ore pe zi nu prea mai vezi copii pe afara ca altadata la un fotbal sau la un joc ceva in schimb toata ziua la calculator :(

Posted

Parerea mea e ca nu prea au raspuns corect parinti aia :| cred ca in loc de sase ore pe saptamana au vrut sa zica sase ore pe zi nu prea mai vezi copii pe afara ca altadata la un fotbal sau la un joc ceva in schimb toata ziua la calculator :(

mare dreptate ai acum cativa ani parcul terenul din fata mea era plin cu copii .. acum .. doar pensionarii cu cainii in rest nema

Posted

Eu stau deobicei pe net sa caut teme pt. scoala si mai stau in timpul liber pe forum,pe mess sau joc CS,in rest....... Dar copii de 7 ani pe forum? Totusi,WTF? Toti colegii ma intreaba la scoala:"auzi,imi dai si mie un comm pe hi5?" si imi vine sa arunc calc. pe geam.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...